Reklama

Reklama

Dahmer

Trailer 1

Obsahy(1)

Řezník. Zvíře. Monstrum. Pravdivý příběh masového vraha přezdívaného děs přírody. Mezi jeho narozením v letech 1960 a smrtí v roce 1994, kdy zemřel rukou spolubydlícího ve vězení, Jeffrey Dahmer proslul vraždou sedmnácti mladých mužů. Byl kanibalem, který čtvrtil a konzumoval své oběti, za což byl posléze odsouzen na doživotí. Co se musí stát, aby se z citlivého člověka stalo monstrum? O tom všem vypráví ojedinělý filmový projekt Dahmer. (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě baví sklon některých dam a dívek, propadat jisté slabosti vůči nemocným, zklamaným, trpícím a hlavně -(viďte holky)- záhadným zákoutím duší Jeffa Dahmera a jemu podobnýcm několikanásobným vrahům. No já myslím, že ta zákoutí -(nebo spíš sklepení, či přítmí odzvučených ložnic)- duše milého Jeffreyho nebudou zase tak spletitá, ať už vzhledem k jeho vyjadřovacím neschopnostem, či faktickým lapsům jeho serial killer kariéry, která měla tak dlouhého a plodného trvání jen díky policejní zhovadilosti a neskutečnému štěstí, které bylo tentokrát skutečně nasráno na jednu hromadu....hromadu sraček jménem Jeffrey Dahmer. Mám pocit, že tyto slečny a paní se místo zákoutím architektoniky Dahmerova svědomí, věnují spíš objevování neexistujících prosluněných pokojů a teras....která tam přece někde musí taky bejt. Nuž tedy bádejte, když Vás to hřeje u srdíčka. Já raději ocením snahu pojmout celý film jako atmosférickou skládačku několika one room dialogů Jeffa a jeho jednotlivých obětí. On totiž pan režisér také mohl zvolit méně decentní přístup a namísto Dahmerovi výmluvnosti se zaměřit spíš na jeho silné stránky, jakými je znalost anatomie a kulinářství. Ostatně Jeffreyho recepty ala "Pozvěte ne večeři známé a z připravte z jejich hlav vývar." by u hororových fanoušků jistě měly úspěch a byly zaručenější cestou k jejich zájmu. 50% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tenhle film - tato sonda do hlouby duše jednoho z nejznámějších sériových vrahů má jen jedinou vadu a to tu že se jedná jen o malou část celého toho "příběhu" o Jeffrey Dahmerovi. Kdyby natočili film od dětství až po jeho smrt ve vězení byla bych naprosto nadšená a mohl by mít klidně 3h a nenudila bych se ani na chvilku. Intenzívně se zajímám o vše co se týká skutečnch sériových vrahů a Dahmer je bezpochyby jeden z těch kteří mě nejvíce fascinují. A rozhodně hluboce smekám nad hereckým výkonem Jeremyho Rennera. Působil nevině a zároveň sexy jako skutečný Dahmer (ačkoli byl Dahmer homosexuál, stovky žen mu psaly do vězení dopisy - šílely po něm) :)....Od té doby co jsem zhlédla tento film Rennera fakt zbožňuju... 80% ()

Reklama

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě bavilo sledovat vraha s homosexuální orientací a to jen proto, že byl dobře zahraný. Líbili se mi dialogy, mají nápad. Jeremy tady zahrál chudáčka, který má v duchu jinou tvář. A to tvář zajímavého vraha. Líbila se mi kamera a střih. Chvíli mi vadili flashbacky, ale pak už začali být přehledné a zapadali mi do mysli hlavního hrdiny. Hodně mi tu chybělo jeho zatčení, o kterém je pak zmíňka před titulky. ()

Dr.Zhivago 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Dahmer (1960 - 1994) homosexuál, vrah, exhibicionista, nekrofil, kanibal, manipulátor a zvrhlý "sběratel" byl na druhou stránku pohledný, inteligentní a přátelský mladý muž, kterého vlastní sexualita a představivost srazila na samotné dno a jeho osoba dodnes vyvolává řadu otazníků. Naprosto trapná filmová adaptace se nedrží skutečnosti ba naopak si i v některých případech vymýšlí. Psychologická studie jeho tajemné zvrácené duše postrádá spoustu osvětlujících faktu k uchopení (pochopení) tohoto "ztraceného" člověka, jehož činy jsou dodnes považovány za jedny z nejzrůdnějších v dějinách Spojených států. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Dahmer patří mezi jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů. Své oběti - muže a chlapce homosexuálního zaměření, nejčastěji afroamerické rasy - rozčtvrcoval a i dlouhé dny nechával hnít u sebe doma. Tento film nám nabízí pohled do Jeffovy hlavy, ale nesnaží se z něj dělat úchylné prase či chudáčka s psychickou chorobou. Předkládá nám ho takového, jaký byl a naskýtá nám pohled do minulosti a bytu jedné pomatené mysli. Čekáte od toho nervydrásající horor či napínavý thriller? Pak asi chápu zdejší hodnocení 2 hvězd a méně. Mně osobně příběh zaujal a výkon Jeremyho Rennera je skvělý a dokonale přesvědčivý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co si odseděl dva roky z doživotního trestu, byl Jeffrey Dahmer napaden a zabit jiným vězněm. Zemřel 28. listopadu 1994 ve věku 34 let. (Rodriguez)
  • Sexuálnimi preferenciami Dahmera bol brutálny sadizmus, domosexualita, erotická asfyxia, orgánový fetišizmus, nekrosadizmus a nekrofília. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama