Reklama

Reklama

Neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země. Poslala jej směrem, který bude znamenat konec života, jak jej známe. Do jeho kolize se Zemí zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek. Svět stojí na pokraji zničení. Bývalá astronautka, nyní výkonná ředitelka NASA Jo Fowler (Halle Berry), je přesvědčená, že možná zná klíč k záchraně nás všech. Problém je, že jediní dva lidé, kteří jí věří, jsou astronaut Brian Harper (Patrick Wilson) a konspirační teoretik K.C. Houseman (John Bradley). (Bioscop)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (555)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to takové ty pokusy "I forced AI to watch ten thousand hours of Roland Emmerich movies and then made it write a Roland Emmerich movie". Plus zaplatil ten film Elon, aby tam o něm říkali hezké věci? Možná jsem staromódní, ale v dnešní době by podle mě neměly vznikat filmy, které příliš dávají za pravdu konspiračním teoretikům. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Měsíc se vychýlil ze své dráhy a Roland Emmerich se vychýlil ze svého blockbusterového průměru. Víc než dekádu nám nepřinesl nic, co by bylo dynamické, nápadité a emocionální jako jeho starší kousky. Jen beztvará a rutinní sci-fi v nevýrazných kulisách, které chybí šťáva. Možná je prostě už starý, možná je jen líný, každopádně nenabídne nic, co bychom neviděli dřív. Tentokrát dává Emmerich lidstvu zhruba tři týdny, než dojde k ničivému smrtícímu nárazu se Zemí. A nikomu tak nějak nevadí, že za záchranou spěchá hrdinné trio včetně bývalého astronauta s traumatem z minulosti v podobě chyby, za kterou nemohl, a konspiračního teoretika, který měl ve všem od začátku pravdu. Nikoho netrápí, že usednou do mašiny za miliony dolarů, a tam nahoře dělají cosi, o čem nikdo dole pořádně neví. Naopak dole všichni míří kamsi do hor nebo krytů s tím, že srážka dvou těles prostě proběhne a bude zase dobře. Zároveň je hodně na pováženou, že tvůrce s takovou destrukční pověstí tentokrát nestrhne výbuchy a zkázami velkoměst. Přijdou, ale není to žádná hitparáda. Stejné je to nápady, tempem i s humorem, kterého je ještě méně než obvykle. A že bychom některé z těch nudných postav fandili...? No, raději otočme list. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mě to bavilo a během všech těch vykolejených bláznivin, co se v tom neustále dějí, jsem měl připitomělý úsměv na tváři, ale člověk k tomu musí přistupovat jen jako k totálnímu non-braineru (zvlášť při dialozích). Bylo pro mě příjemným překvapením, že z postavy Johna Bradleyho, ze které jsem po zhlédnutí trailerů měl největší obavy, se nakonec vyklubal highlight filmu. Dějová linie s ním, Patrickem Wilsonem a Halle Berry mě bavila, ale Moonfall si bohužel táhne jako obří kouli u nohy i nucenou paralelní linii s rodinnými příslušníky na zemi a tyhle prostoje pro mě byly kamenem úrazu. Scény s hrozně napsanými, nezajímavými, nesympatickými a i otřesně zahranými charaktery (Charlieho Plummera nechci už nikdy v ničem vidět) chvílemi měnily blbé leč zábavné guilty pleasure v bolavý trapas. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná otrava. Pár docela zajímavých destrukcí je utopených v 130 minutách nudy. Nechtěl jsem moc... Stačila mi jednoduchá zábava na odreagování, ale bohužel jsem nedostal ani to. Samotná myšlenka má sice ve svém jádru potenciál, ale nedokáže diváka adekvátně zabavit. Kdybych po dvou letech nešel na 4DX, asi bych to protrpěl ještě více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase prečo nie... podobné výplachy máme aj tak najradšej od Rolanda. Niežeby nemal najlepšie časy už za sebou, ale predsa je to stále on. Bohužiaľ na Zemi to už príliš nejde, tam sa opakuje tak, že vidno, že ho to už nebaví. Potešila aspoň scéna prvej antigravitačnej vlny. Sekvencie v horách boli ale podstatne slabšie. No a kto by to bol povedal, že to Rolanda bude baviť pri Mesiaci, respektíve priamo v ňom. Tieto scény, paralelne strihané s horskými, boli oveľa zábavnejšie a spektakulárnejšie. Suma sumárum je ale výsledok dosť rozpačitý, film pôsobí tmavo, vizuálne nevýrazne (občas ale ohúri) a občas má človek dojem, že tu chýba medzi niektorými scénami nadväznosť. Ono sa to totiž dosť divne celé rozbieha. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (16)

  • Roland Emmerich se nechal slyšet, že pakliže by film vydělal dostatek peněz, vznikly by ještě dva další díly, které by se točily současně (čímž by se snížil rozpočet). (fiLLthe3DD)
  • Roli KC Housemana (John Bradley) původně dostal Josh Gad, ovšem kvůli nabitému rozvrhu z ní musel nakonec ustoupit. (NiWi)
  • S rozpočtem odhadovaným až na 140 milionů amerických dolarů se jedná o nejdražší „nezávislý“ film. Za propagaci ve Spojených státech studio Lionsgate utratilo 35 milionů. Celosvětově snímek vydělal lehce přes 67 milionů a stal se kasovním propadákem. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Roland Emmerich chystá remake Lawrence z Arábie

Roland Emmerich chystá remake Lawrence z Arábie

17.09.2024

Jsou předělávky, které přistupují k původnímu materiálu citlivě a povedeným způsobem aktualizují látku, která mohla svého času podléhat době. Pak jsou předělávky, jejichž přínos se od počátku nezdá… (více)

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Komiksový Morbius se odkládá

Komiksový Morbius se odkládá

05.01.2022

Fanoušci Jareda Leta a komiksového univerza od Sony (do kterého se zatím počítají jen dva Venomové) dostali ze začátku roku špatné zprávy. Snímek Morbius se totiž odsouvá rovnou o tři měsíce dál,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno