Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou naprosto dokonalé a nebýt jich, dostal by film o * méně. Sem tam zajímavý frk, člověk se může zajímat o to, kde je konec snění a halucinacím, ale to je tak všechno. Pokud máte rádi Roberta Downey Jr., tak je tu docela ve formě, jinak je to docela nemastný-neslaný film. Slabší 3*. Btw. chvíli mi trvalo, než jsem Mela poznala ^^ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád divnofilmy, ale tenhle prostě není dotažený do takové fáze, aby to bylo skvělé. Noirové scény jsou výborné, ale pak je jejich atmosféra najednou zabita. Bizarní čísla jsou také skvělá, ale pak najednou následuje prázdno. Za mě je tenhle snímek spíše zklamání, vzhledem k obsazení jsem čekal víc. A ani jako parodie to vyloženě nefunguje. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto nehorazna slatanina. Ve filmu se bez nejakyho vetsiho smyslu stridaj sceny z knizky, sceny v nemocnici, do toho halucinace coby muzikalovy cisla a sem tam tu je naka scena z detstvi hlavniho hrdiny. Musi se sice uznat, ze se v tom clovek po celou dobu vicemene orientuje, jen sem furt nemoh zjistit, co z toho a ani konec mi nejak zvlast nepomoh. To, co tenhle film vytahuje do lehkyho nadprumeru, jsou slusny pisnicky a naprosto dokonalej Robert Downey, kterej jako detektiv vypada spravne cool a jako "pizza" vypada neskutecne nechutne a hazi strasne vostry hlasky. K tomu tu je navic pekne uchylnej Mel Gibson. Nemuzu rict, ze bych se nebavil a nektery sceny jsou fakt hodne dobry, ale jako celek je to zkratka takovy o nicem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno, keby v tom nehral Robert Downey Jr., tak by som ani nedopozeral. I keď to nieje mojím zvykom a snažím sa každý film dopozerať. Takto som pri filme vydržal, ale bol taký nejaký divný. Ale čo, nemusím zas rozumieť úplne všetkému. Každopádne tam bolo pár dobrých hlášok, krásna Robin Wright a veľmi podarený Mel Gibson, ktorý vyzeral ako Tom Cruise v Tropickej búrke. O nič neprídete, ak nedostanete chuť na tento film, ale Robert Downey Jr., ktorý tam má úžasné cinické a pesimistické komentáre, za to rozhodne stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z britské televizní minisérie vzniklo melancholicky-psychologické drama, ve kterém hlavní hrdina, ironický Danny Dark, trpí vážnou kožní chorobou a právě ze světa bolesti prchá do světa svého románu a dosti paranoidních představ. Vzteklý Danny se tak z nemocničního lůžka v tu ránu ocitá v Los Angeles 50. let, kde coby zpívající detektiv vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky. Rozdílné polohy vyprávění nemusejí sedět každému, nicméně scénáristická zručnost a kamerově obratná stylizace poetiky let minulých leccos vynahradí. Překvapí i inteligentní a zručná režie Keitha Gorgona, snímek navíc obsahuje hvězdy nižší i vyšší svítivosti, herce s oscarovými nominacemi i proměněnými plešouny a především nevypočitatelného Roberta Downey, Jr., který na jedné straně prakticky pomocí drog a alkoholu položil vlastní kariéru, ale na tu druhou teď díky nové comicsové krvi (Iron Man) prožívá zasloužený úspěch. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama