Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když se nejnovější verze pohádky o chlapci,co nikdy nevyrostl,srovná se zbylou současnou dětskou tvorbou,jasně z toho vyplyne,že podobně zdařilý dětský film tady poslední dobou chybí.100-milionový rozpočet je sakra znát na velkorysé výpravě,až epickém rozmachu celého příběhu a Petr Pan působí jako regulérní rodinný velkofilm,který nepotěší jen děti,ale má v sobě dost zajímavých podtónů a působivou atmosféru,aby se nenudil ani odrostlejší divák.Fenomenální Jason Isaacs už je jen třešničkou na dortu.Víc podobných filmů! 75 % ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh vyumělkovaný víc než je zdrávo. Některé scény jsou udělané doslova kouzelně, při jiných si člověk musí zacpat uči a zavřít oči, aby se nesmál (trapnosti) v nevhodnou chvíli. Do dvanácti let se bude líbit asi každému, 12+ to musí brát trochu s nadhledem a brát na vědomí, že je to jen pohádka pro děti... Ale skvělý Jason Isaacs to vždykcky jistí ;) ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Byla jsem docela zvědavá, jak dopadne hraná verze populární knížky, zvláště po hodně slabé animované verzi. Dalším lákadlem pro mě byl můj velký oblíbenec Jason Isaacs v roli Kapitána Hooka. Ten mě, jak je u něj dobrým zvykem, rozhodně nezklamal, se samotným filmem je to už trochu horší. Je totiž točen výhradně pro děti, a tak si ho dospělí příliš neužijou. Navíc je tu na dětský film celkem dlouhá stopáž a poměrně dost scén, ve kterých někdo někoho zabije a nikdo pomalu ani nehne brvou. Ve filmu pro děti, bych to rozhodně nečekala. Dalším nedostatkem jsou triky, které i přesto, že měl film obrovský rozpočet (100 milionů dolarů) a tvořili je lidé z ILM, rozhodně nenadchnou. Výprava snímku je krásně pohádková (bez debat kýčovitá) a několik scén je opravdu zábavných a na diváka dýchá příjemná atmosféra. Je tu ale také spousta hluchých míst a ústřední dvojice dětských herců nepředvádí nic zvláštního. Typově jsou sice role Wendy a Petra Pana dobře obsazené, jejich představitelé se však zmůžou jen na sladké úsměvy. Alespoň, že ten Jason Isaacs je pořád tak skvělý coby záporák. - **1/2 ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších rodinných filmů, které jsem poslední dobou viděl. Film má hezkou výpravu, triky jsou občas trochu slabší. Perfektně se vydařilo obsazení. Mezi Jeremy Sumpterem a krásnou Rachel Hurd-Wood to skvěle jiskří a pobaví i onen nepokrytě sexuální podtext některých scén. Ludivine Sagnier je jako Zvoňenka roztomilá a Jason Isaacs ve své další záporné roli opět září. Pokud se vám podaří potlačit v sobě trochu cynizmu, čeká vás oddychová a zběsilá jízda Zemí Nezemí. Slogan ,,Film pro celou rodinu" tentokrát nelhal. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Flying ,3. Learning To Fly ,4. Tinkerbell ,5. Is That A Kiss? ,6. Peter's Shadow ,7. A Note From The Teacher ,8. Build A House Around Her ,9. Come Meet Father ,10. Fetch Long Tom ,11. Mermaids ,12. Fairy Dance ,13. Set Them Free ,14. I Do Believe In Fairies ,15. Poison ,16. Please Don't Die ,17. Flying Jolly Roger ,18. Peter Returns, ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)
  • Pro potřeby natáčení byl vytvořen model města Londýn. Jako materiál byl zvolen papírový karton a pro ujednodušení práce vytvořeny jen 4 různé budovy, jimž byla pouze měněna střecha. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama