Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Jedete na východ? Ale tam nic není, jenom spálená země." :-) Příběh solidní, i když ne úplně originální. Ovšem jak už to poslední dobou u pohádek bývá, opět je mimo mísu casting. Hlavní hrdina rachitický klouček s plachťákama. Sice navlečenej do činelů, ale pořád rachitik. Stejně tak je šlápnutím vedle maskulinní křupan Lukáš Vaculík, kterej na to nemá úplně figuru. Princezna zcela bez výrazu a šťávy, nedejbože kdybysme chtěli, aby byla hezká. A čím víc jezdím po Česku a vidím, kolik tu máme krásných míst, tím víc mě urážejí přehnané digitální úpravy exteriérů. Původně jsem to viděl na *, ale nakonec přihazuju třetí. Protože jsem ty vole až do konce nepoznal Hanzlíka, ostuda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLÁM Z TEBE NEJLEPŠÍHO RYTÍŘE VŠECH DOB!...“ /// Fotr rytíř a jeho syn vyrážej na výpravu - zachránit princeznu. Kluk je sečtělej, ale taťka z něj chce mít drsňáka, takže se zdá, že to bude prdel. Po cestě naberou dva srágoráče a zápletka je celkem jasná. To nevadí, ovšem co sere, je postupnej úbytek ftipu a přechod k jakýsi TV inscenaci. Tady asi pomůže snad jen sváteční atmosféra… (asi jak komu!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej život jsem si vystačil mácháním mečem. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale zhruba první půlka pohádky se mi docela i líbila. Hlavně Lukáš Vaculík svou postavu udatného rytíře zahrál dobře a svým hereckým nadáním nejenže vyčníval nad ostatními, ale dokázal mě i sem tam mile pobavit. Záběry z druhé půlky z okolí temného hradu už tak půvabné nebyly a ani samotná konfrontace s úhlavním záporákem nestála za řeč. Už jsem v minulosti viděl nějaké ty zlé černokněžníky a pan Hanzlík mezi ty nejděsivější patřit asi nemůže. Možná by to chtělo ještě přidat na nějaké akci či humoru a byla by z toho alespoň hezká průměrná pohádka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Plakal jsem, plakal. Ne dojetím, štěstím nebo nadšením, ale smutkem. Někdo tady zase sice možná viděl nebo četl pár příběhů (mezi nimi i epizodu Psirény z Červeného trpaslíka), které se pokouší napodobit, ale nemá k tomu ty nejmenší předpoklady. Anebo má za to, že děti jsou nenároční diváci, kteří zbaští cokoli, co se jim předhodí, zkrátka že děti jsou blbci. Od základu všechno špatně, základní rodinné poměry nevěrohodné, žádné vztahy nebo respekt mezi postavami, tohle že má být nějaká rodina? Jako kdyby se všichni viděli pět minut. Vaculík se čestně snaží, ale nemůže hrát za všechny ostatní. Synátor je špatně napsaný a ještě hůř zahraný (otec bojuje s loupežníky a on se jen dívá, vlastně celou dobu neudělá nic pořádně, ani ten meč nakonec nepoužije), mezi ním a princeznou není naprosto žádná chemie a v neposlední řadě nám zůstane utajeno, kde že se stal tím pravým rytířem. Čaroděj je směšný, král nemá ani charisma ani trochu královské vystupování, princeznu skoro nevidíme. Vedlejší dva nezvedení rytíři měli zřejmě zastupovat vtipné postavy, ale jsou k pláči. Loupežníci loupí přímo před čarodějovou spálenou říší a ještě hrdiny varují, že tam nikdo nechodí. A na koho jako teda číhali? Boha jeho. A ty dialogy, to jsem umíral. "Vede tam jediná cesta..." a toto řečeno u brány s jedinou cestou. Ještě tam chyběla cedule "Tudy pro kouzelný náhrdelník" a šipka k tomu. Prosím tvůrce, když se pokoušejí o něco takového: především mějte na paměti, že nestačí obšlehnout Prince a Večernici, Stardust a jiné podobné příběhy, chce to mít taky talent vůbec vytvořit ten svět tak, aby ho bylo možno brát aspoň trochu vážně, hrdiny, kteří si zaslouží sympatie nebo si je aspoň dokážou v průběhu děje získat, vedlejší postavy, které zapadají do příběhu a u kterých mám dojem, že jsou to lidi z masa a kostí s nějakou minulostí, pohnutkami a tak dále, a v neposlední řadě normální dialogy a hezký češtin, ne tu pařeč, kterou oplývalo toto dílo. Ne to takhle odfláknout s tím, že stačí nacpat tam pár klišé, která jsou navíc podřadně provedená, a dítěti to bude stačit. Kvůli Vaculíkovi to nehodím do odpadu (jestli ve filmu měl někdo blízko k pravému rytíři, byl to on), ale on je opravdu to jediné, co se dá na "PR" pochválit. Všechno ostatní je odfláklé, na půl plynu, unylé, zvadlé, chcíplé. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Na premiérové vysílání se o Vánocích 2016 dívalo na Českou televizi 2,7 milionu diváků. (mar48)
  • Hlavní zápletka, ve které se otec vrací z války a namísto syna bojovníka najde u matky syna, kterého zajímá umění knihy poezie, se nápadně podobá filmu Sestřička a princ ze snů (1996). (Nick321)

Reklama

Reklama