Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem to sledoval jen jedním okem, ale to především proto, že mě to moc nezaujalo. Gwyneth je nádherná, to je bez debat, navíc tenhle film její kráse dává velmi volný průchod a ještě jí výrazně podporuje, ale na to, aby utáhla nevtipnou komedii to prostě nestačí. A Myers poslední dobou zklouzává ke dnu stejně jako Steve Martin, to znamená, že místo vtipného oživení se jedná o nejtrapnější postavičku kdy extrémně přehrávajíci komik vaří z vody. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nebýt Mike Myerse a jeho Falkovsko-Sellerovské exhibice (to mi připomíná, že trojice fotek na poličce mě opravdu rozesmála :), měla by to Gwyneth tentokrát zapeklitě těžké - stokrát okoukaný Karate Kid, i když v hávu letušky, je látka vyžadující invenci, lásku, experiment, objevování! Rutinérské znechucení z převářky žánrů v jednom kotli a pachuť scénaristických rychlokvašek filmu příliš nepomohou na cestě za osvědčenou diváckou komunitou. To, co mohlo být romantickou komedií či romantickou tragedií nakonec skončilo někde na půl cesty mezi výletem po interaktviním altasu a n-tou variací na Popelku. A ta komedie...eh, moje bránice si téměř nevšimla. Dvě tři pokašlání, možná. Nebo jsem toho opravdu tolik prospal...? ()

Reklama

Juja 

všechny recenze uživatele

Ve vetsine filmu je letuska postava, ktera se mihne v jedny scene, maximalne na ni nekdo nesikovne vyleje kafe. Udelat z toho samostatnej film je fajn napad, ale nevysel. Nevzpominam si, ze bych se byt jen jedinkrat zasmala, krome toho "boze, to je TAK blby".... lidem se slabosti pro letusky doporucuju Elizabethtown, to ma aspon o hvezdicku navic. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to zcela pohodová romanticky průhledná komedie určená především zasněným ženám, neboť prostinký příběh se točí kolem mladší ženy, která uskuteční své sny a i přes všechny potíže a podrazy se stane vysněnou letuškou, aby záhy zjistila, že opustit kvůli tomu svého přítele nebyl zas až tak dobrý nápad. Všechny dámy připomínají spíše barbíny ukryté pod silnou vrstvou mejkapu, všechny postavy jsou černobílé až běda a o ději se příliš mluvit nedá. Vše ale velmi příjemně běží a je-li na scéně Mike Myers, má konečně film slušné grády. Velmi slabé tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Letuška prvej triedy je jednoznačne hrozne naivná romantická slaďáreň a i napriek tomu, že hoci podobný žáner sledujem, rozhodne sa v ňom nevyžívam natoľko, aby som mohol film označiť za tú najlepšiu romantickú komédiu. Príbeh o snoch, to už sme tu mali veľakrát, nemám proti tomu vôbec nič, človek by mal mať sny a ísť za nimi, to je fajn myšlienka, ale kam sa príbeh tohto filmu uberal, pôsobí neskutočne naivne až vtipne a miestami aj dosť trápne. Aspoň že hlavú úlohu dostala Gwyneth Paltrow, na ktorú sa dívalo pekne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Tento film se natáčel v Los Angeles a u jezera Havasu v USA. (reich)
  • DVD obsahuje špeciálny dokument o histórii letušiek. (Mihail123)

Reklama

Reklama