Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Práce letušky či stevarda má své pro i proti – ostatně jako každá jiná, nicméně nejlepší na ní asi je, že se podíváte alespoň na pár dní do různých krajin a máte slevu na letenky u dané společnosti pro vlastní potřebu…ale teď už „raději“ k filmu samotnému. Ničím extra výjimečný příběh se místy táhne pomaleji než slimák po chodníku, ale dá se tu narazit i na několik zábavných momentů – emoční výlevy do toho nepočítám. Gwyneth Paltrow a Christina Applegate předvedly slušné výkony, nicméně jsem je už viděl hrát mnohem lépe (obě). Nicméně děvčata toto jistě uspokojí… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Palthrow priznáva, že Letuška prvej triedy je najväčším omylom v jej kariére. Takže za nedostatky tohto filmu nebudem haniť ju, ale ostatných protagonistov a tvorcov od scenára po réžiu. Tí úplne zlyhali. Prečo sa to preboha dostalo aj do našich kín? A prečo v tom hrá okrem Gwyneth aj Mark Ruffalo? No a komediálny talent Mike Myersa je veľmi diskutabilný. Posolstvo filmu je podané tak naivne, že tomu nemohol veriť ani scenárista. ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

POkud to byla částečná parodie (což si myslim, že byla), tak to bylo docela dobrý a odpovídá tomu moje hodnocení. Jestli to mysleli vážně, tak to snad ani nejde, to bych se zdržel hodnocení. Já myslim, že Candice Bergen by snad tu roli ani nevzala, vždyť zrovna ta její role prostě musela bejt parodií. Takže jako parodie docela vtipný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to zcela pohodová romanticky průhledná komedie určená především zasněným ženám, neboť prostinký příběh se točí kolem mladší ženy, která uskuteční své sny a i přes všechny potíže a podrazy se stane vysněnou letuškou, aby záhy zjistila, že opustit kvůli tomu svého přítele nebyl zas až tak dobrý nápad. Všechny dámy připomínají spíše barbíny ukryté pod silnou vrstvou mejkapu, všechny postavy jsou černobílé až běda a o ději se příliš mluvit nedá. Vše ale velmi příjemně běží a je-li na scéně Mike Myers, má konečně film slušné grády. Velmi slabé tři hvězdy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Slušná romantická komedie, která zas až tak komedií není. Spíš melancholickou a docela naivní báchorkou o tom jak "dreams come true". Režie je naštěstí svižná, herci obstojní (ať už šílený Myers, civilní Ruffalo nebo Gwyneth - možná až moc přesvědčivá ve své roli venkovské naivky) a stopáž úsporná, takže není čas pozastavovat se nad hloupostí scénáře. Nejspíš nepovedený pokus o satiru. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Když Donna Jensen (Gwyneth Paltrow) přebírá opravné výsledky od Mike Myerse, v jednom ze záběrů si vezme složku ze stolu, v následujícím je však složka opět na stole a v dalším ji už má zase v ruce. (pemap)
  • Napriek tomu, že film bol natočený v roku 2001, 5-eurovú bankovku môžete zbadať keď Donna píše v Paríži pohľadnice. (Mihail123)
  • DVD obsahuje špeciálny dokument o histórii letušiek. (Mihail123)

Reklama

Reklama