Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Hinton pracuje s kamarádem Philem v prestižní reklamní agentuře a oba jsou natolik zaměstnaní, že jim na rodinný život nezbývá čas. Phil zanedbává synka Maxe a Charlie na tom není o moc lépe. Ben má zanedlouho začít chodit do školky a rodiče mu vyberou luxusní a drahou Chapmanovu akademii, kterou vede přísná ředitelka Gwyneth Harridanová. Protože se Charliemu a Philovi nepovedla kampaň na dětskou zeleninovou snídani, přijdou o práci. Charlie věří, že novou brzy sežene, o šest týdnů později je situace stejná. Jeho žena Kim začne pracovat, ale z jednoho platu si nemohou dovolit platit drahou školku, a tak Ben zůstává s otcem doma. Kamarádka Peggy je přivede na nápad otevřít si školku. Měli by práci i peníze. Nejprve však musí překonat nedůvěru maminek a pak přijít na to, jak tu podivnou bandu zkrotit. První den jsou úplně vyřízení. Protože ředitelce Harridanové začínají ubývat žáci, poštve na nečekanou konkurenci pracovníka sociálky, který Charlieho a Phila donutí splnit různé náročné požadavky. Mimo jiné musí přijmout dalšího vychovatele. Mladý Marvin je pro školku požehnáním, protože si s dětmi opravdu rozumí. Dětí přibývá a školka prosperuje. Jenže pak jim pracovník sociálky řekne, že kvůli množství dětí musí přesunout provoz do opravdové školky. Marvin sice ví o místě, kde by ji mohli otevřít, vinou Harridanové však nezískají na otevření potřebné finance. Navíc dostane Charlie nabídku vrátit se do agentury. Neodolá, ale záhy pochopí, že udělal chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (162)

Filmpub.cz (Václav Rybář)

"Rodiče budou jistě nadšení, když zjistí, že v téhle školce mohou dítě odložit na devadesát minut a zajistit mu tak neopakovatelný zážitek s nezávadnou hollywoodskou komedií, ale u bezdětného filmového recenzenta nemá výsledek výraznější šance na úspěch. Dvě hvězdičky - za divadelní adaptaci Spock…"

Filmweb.cz (Lubor Vokrouhlický)

"Pan režisér Steve Carr si jen připsal další položku na seznam svých podprůměrných filmů, hnedle za výše zmiňovaného Dr. Dolittlea 2. Možná by mu mohl někdo pošeptat, že tudy cesta opravdu nevede. Ono totiž s takovou slátaninou, kterou považuje Geoff Rodkey za scénář, se dá dělat jen jedno.…" více

Kinema.sk (Matej Oravec)

"Ak ste teda nekonvenčný, nepatríte k prudérnym katolíckym zástancom volajúcim po obnovení tradičnej rodiny, máte radi iróniu a dobrú hudbu, vo filme S milenkou mojej matky si určite nájdete niečo, čo vás zaujme. Režijný filmový debut inak divadelného režiséra Baltasara Kormákura môže totiž zaujať…" více

Tiscali.cz (Kateřina Grosmanová)

"Nutno říci, že i když film nenabízí nic originálního a je přehlídkou těch nejotřelejších klišé rodinných komedií, divák se u něj nenudí a sem tam se i zasměje. Tvůrci v čele s režisérem Stevem Carrem se naštěstí vyhnuli přílišnému množství zbytečného fekálního humoru. Pár takových scén tu sice…"

Související novinky

Indické plány M. Douglase

Indické plány M. Douglase

25.01.2005

Michael Douglas se dal slyšet, že se hodlá podílet na produkci filmu RACING THE MONSOON, natočeném výhradně v prostředí Indie. Sám si chce v dobrodružném snímku samozřejmě také zahrát. Douglas… (více)

Reklama

Reklama