Reklama

Reklama

Když v roce 1967 propukly ve městě Detroit rasové nepokoje, nikdo netušil, kam až to celé zajde a čeho všeho jsou lidé schopní. Protestující mladíci se dostanou do neúprosného střetu s policií, který vyústí v boj na život a na smrt... V roce 1967 vyvrcholily ve městě Detroit rasové nepokoje a v určitých částech města začalo rabování, pouliční potyčky a rvačky mezi obyvateli města a policisty byly na denním pořádku. Do města byla dokonce povolána armáda, která měla pomoct s udržením pořádku v ulicích. Někteří policisté byli velmi brutální a mezi nimi byl i policista Krauss, který během výtržností zastřelil jednoho neozbrojeného muže, který raboval v obchodě. Policisté mají zakázáno střílet na rabující, ale Krauss je evidentně silný rasista. Jeho rasismus se nejvíc projevil u zásahu v motelu Algiers, ke kterému došlo 25. 7. 1967. Tehdy byly nedaleko motelu rozmístěny hlídky národní gardy, městských policistů a státních policistů. V motelu bylo ubytováno mnoho Afroameričanů, kteří tam měli jednu velkou párty. Spolu s nimi tam byly i dvě bělošky a tu noc se tam ubytovali i dva mladíci z místní kapely, jejichž koncert byl zrušen kvůli nepokojům ve městě. Ti dva mladíci a ty dvě dívky se velmi brzy poznali a dívky představily Larryho a jeho kamaráda svým dalším afroamerickým přátelům. Muži ale nové konkurenty moc neuvítali, takže zábava na večírku vázla. Jeden z mužů pak vytáhl zbraň, což všechny vyděsilo, ale nakonec vyšlo najevo, že je to jen startovací pistole. Larrymu, jeho kamarádovi a dívkám to ale moc vtipné nepřišlo, takže z pokoje odešli. Majitel zbraně pak několikrát z legrace vystřelil směrem k policistům, kteří uvěřili, že na ně někdo střílí, a začali se krýt. Jeden z policistů poznal, že výstřely šly od motelu Algiers, takže se tam všechny bezpečnostní složky přesunuly a podnikly v motelu razii. Krauss při zahájení razie jednoho hosta zastřelil, byl jím ten muž, který na policisty střílel ze startovací pistole. Krauss měl zakázáno po neozbrojených Afroameričanech střílet, takže dal k mrtvému muži nůž a tvrdil, že ho muž napadl. Všichni ostatní hosté pak byli odvlečeni dolů na chodbu, kde museli stát čelem ke zdi a museli odpovídat policistům na otázky. Policisté chtěli zbraň, ale nikdo o žádné zbrani nic nevěděl. Policisté byli brutální a později přistoupili k metodě, kdy vzali někoho ze skupiny stranou a sehráli divadlo, že toho odvlečeného zastřelili. Ani tak nikdo nepromluvil. Jeden z policistů navíc netušil, že je zastřelení jen fingované, a proto on svého svědka zastřelil doopravdy. V tu dobu už nebyly v motelu ty dvě dívky. Dívkám bylo ze strany policistů vyčítáno, že mají pohlavní styk s Afroameričany, a dívky dokonce dostaly několik ran. Když Krauss zjistil, že jeho kolega svého svědka skutečně zabil, propustil zbylé svědky, pokud mu slíbili, že žádná mrtvá těla neviděli a že o ničem z té noci nebudou mluvit. Poslední muž ale odmítl Kraussovi tyto věci slíbit, takže i on byl zastřelen... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nezabili, nelži, trestní skutek nebyl prokázán, co bylo prokázáno je policejní brutalita,  že je mlátili a mučili, to je celé. Všechny zadržené osoby měli bohatou trestnou minulost, během nepokojů bylo zavražděno 10 bílých američanů a 30 afroameričanů, přičemž se tam vraždili a řezali i mezi sebou.

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

Věčný Árijec, tak by se tahle neomarxistická manipulativní sračka měla jmenovat, po kokotině BlacKkKlansman(naštěstí zde se režisér vůbec netajil tím, že film je zaměřen proti Republikánům) a válka o planetu opic, zde máme natočenou další politickou neomarxistickou agitku, která si dala za cíl vytvářet stereotyp rasistického bílého šovinistického muže, jehož denním chlebem je nenávist,xenofobie a sexuální terror na ženách a samozřejmě násilí, bez kterého nemůže jinak spát....co mi to jen kurva připomíná? 

 

Pár fact(dále jsem  nezjišťoval):

Fakta - průměrná mzda černošské pracující populace dosahovala 95 % průměru pracující bělošké populace,
pouze 3,4 % černošské populace byla nezaměstnáno a Vlastnictví nemovitostí černošskou populací bylo vyšší než ve zbytku usa - film ale tvrdí, že byly vykořisťováni...
- čtvrti nebyly segregovány podle barvy kůže a afroameričané nebyly silou drženi jen v určitých blocích(nebylo to ghetto)
- povstání nebylo organizované a nemělé žádný daný cíl,
- v ulicích byly pouze bílí policisté, protože černí by byly prvním terčem odstřelovačů(černoští policisté jezdili domů neoznačenými vozy, aby jejich rodiny nebyly vystaveny útokům a výhružkám)
- městská rada měla přibližně stejné "rasové složení"(ta která potlačovala protesty, přivovala armádu) jako dnes https://detroitmi.gov/government/city-council
- dvě bílé ženy v hotelu, byly skutečně prostitutky

 

Opět další sračkoidní levicová neomarxistická propaganda, která má jen za úkol posílit marxistické extrémistické hnutí "black lifes matters" a podněcovat nenávist a rasovou válku, congrat comrades

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Takovy je zivot, sice pravda zabijet by je nemuseli ale je jasne ze je to nasere a potom na to doplati. Ty kluci a nebo deti, zas nebyli takove deti, aby nevedeli co delaji. Bohuzel z jejich strany ze lze domnivat ze nekdo pachal trestny cin, ze bylo strilene z kapslovky a jake nikdo nerekl na zacatku, nikdo nenasel zbran. Situace by byla jina, kdyby se tam nekdo priznal a prinesl zbran. Coz v dobe nepokoju je dvojnasobne riziko. Proste ze se nebudu nekomu hodit, libit, udelam jeste vetsi kravinu a potom na to doplatim.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Cordell

aha takže když děti střílejí z kapslovek, tak policie má právo zasáhnout ? No zabili tam kluky, kteří nic neudělali, neudělali žádný trestný čin, nic nerabovali, nic nezapalovali, nikoho nemlátili a také nic nevymlátili, nikoho nezapálil a přesto tam umřeli. Víš jaké to je ? 

na příspěvěk reagoval Cordell, Han_Quadro

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Policie ma pravo zasahnout, pokud se jedna o  napadeni, coz muze byt treba strelba a v dobe nepokoju dvojnasob! V takove dobe strilet z vokna, pro zabavu by snad nemohlo nikoho napadnout. Tu dobu se nevi kdo je pachapel, proc stilel, cim strilel. Nikdo nepriznal ani cim. Nechaj je na pokoji, priste takovej vezme jeste vetsi zbran, odpraskne a rekne se ze vlastne za to nemohl.

Jojo ale tahle mensina muze vse, takze vymlatit obchody, zapalit auta, nekoho prepadnout je vlastne u nich normalni. Pokud prijde policista a vysle jim signal je to spatne. To byse jim melo prave poustet, aby vedeli co je pripadne ceka, pokud tam jdou za lepsim zivotem ale budou rabovat.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Diskutant

Ano tak to je, ale nekdy to jinak nejde, protoze tam treba v USA reaguje takovy uplne jinak. Ten na policistu klidne muze vytahnout zbran a uz to jde. Bohuzel myslel jsem ze se vice v ziju do role cernocha, kdy on za nic nemuze, ale film me naopak prehodil na jinou stranu.

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

cze.Oi

Nepotlacuje, spis pomalu prosazuje, ze je to dobre, vitejte v Nemecku a bude to vse paradni a multikulti... ale to bohuzel vecne vse fungovat nebude, stejne tak je ten blahobyt vsechny nepobere a tam zacnou vznikat nepokoje.

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Jo tohle muze cekat evropu, pokud se Nemecko a Merkelova nevzpamatuje a slunicka budou dale vitat... vzdyt to nic neni byt multikulti :D 

Ve zdejsi filmu, pokud shodnotim realne co se stalo, tak policie byla celkem v pravu. Uz proto, ze chyba byla v cernochovi, ktery se rozhodl strilet. Je jedno cim strilel, ale strilel. Coz vyustilo v tragedii, ktera byt nemusela!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Nějak jsem nepochopil o čem film vlastně byl, když je na konci v pár větách uvedeno, že to byla "dramatizace událostí o kterých se neví jak se přesně odehráli..." a předtím tam je dvě hodiny do detailů prezentován příběh. To je trochu divný ne?

 

Dokument by měl smysl.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

nic moc, cakal som viac....miesto 2 hodinoveho cumenia do steny mohli viac spracovat vysetrovanie a sudny proces, KB zacina starnut, tolko skvelych hercov a tak malo vyuzity potencial

cze.Oi

cze.Oi (hodnocení, recenze)

Tft

Mně šlo právě o to, že si nemyslím, že by šlo až o tolik zdařilý kousek... Jinak díky za normální odpověď. Tady mezi těma magorama je to jako najít diamantovou jehlu v seníku.

Tft

Tft (hodnocení, recenze)

cze.Oi

Nevím proč by Moonlight "musel" vyhrávat. Po kinematografické stránce je ten film masterpiece, to že rozebírá příběh černocha a ještě k tomu gaye je bohužel voda na mlýn pro spoustu lidí, kteří na film nahlíží trochu povrchně a nezajímají se tolik o technickou stránku. Neříkám, že Moonlight by za mě toho Oscara měl dostat, rozhodně jsem měl jiný favority, ale pokud se na to člověk podívá ze všech hledisek filmovýho řemesla a hlavně objektivně, nevidím důvod proč by ho dostat neměl, ten film je prostě skvěle natočenej ať už rozebírá téma jaký chce a proto dostal Oscara za nejlepší film jako celek a ne za to, že je o černym gayovi. A nakonec v celý týhle kauze nejde ani tak o oceňování jako spíš o příležitosti, který dostávají černoši a další menšiny v Hollywoodu, za to mluví statistiky a čísla dostatečně (a to nemluvím jen o hercích, ale celém filmovém průmyslu jako celku). To že teď prožíváme takovou menší revoluci bylo nevyhnutelný a beru to spíš jako pokrok naší společnosti, vždycky se najdou lidi, kterým to bude vadit a těch filmů s touhle tématikou teď sice bude přibývat a i já bych bral kdyby jsme se tomu mohli vyhnout, ale pokud to povede k větší rozmanitosti a odlišnosti na poli filmů, rád to přežiju a cestou možná vznikne i pár dalších povedených filmů. Jinak neberu názor a nechci tady nastartovat nějaký rasový hádky ani poučovat, jen jsem po přečtení měl nutkavou potřebu reagovat :D

na příspěvěk reagoval cze.Oi, dr.horrible

cze.Oi

cze.Oi (hodnocení, recenze)

Co je bohužel pravdou, tak že se téma rovnosti a naopak potlačování práv černochů, Arabů a já nevím koho všeho stává nechutně všudypřítomným otravným hnusem. Se podívejte, co se stalo na Oscarech, když si pár neziskovek otevřelo hubu a začalo křičet. Moonlight nevyhrál, protože by byl tak dobrý, ale protože prostě musel. Že jsou černošimálo oceňovaní herci? Vždyť je to do očí bijící blbost... Když byl dobrej Whitaker v roce 2007, tak tu cenu prostě dostal černej nečernej a nemusel kvůli tomu nikdo plakat a křičet o nespravedlnosti a nerovnosti. Mně nevadí ani fialovej ufoun, když na to přijde, ale přesycenost médií touhle tematikou už fakt zavání propagandou... :/

na příspěvěk reagoval Tft, Cordell

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Diskutant

Diskutant (hodnocení, recenze)

Však to vyvráť argumentami ty frajer a nemaj urážky. Ja vidím všelijaké fantasmagorie reklamy, filmy, videoklipy, čo kedysi bolo nemysliteľné, dnes to mainstream pretláča ako niečo populárne toto multi-kulti, miešanie a pod. Podprahové vnímanie,to ovplyvňuje týmito tvojimi propagáciami.

Uživatel Diskutant smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Diskutant

Diskutant (hodnocení, recenze)

Hollywood je dlhodobo židovský a točí filmy s veľkou liberálnou propagandou proti-bielym. Keď černosi v gettách majú obrovskú kriminalitu a biely policajt zastretlí v sebaobrane, alebo v hrozbe černocha, je označkovaný za rasistu. Neveril by som úplne ani tomuto. Keď financujú imigráciu, multi-kultúrne reklamy/filmy 7 statočných černoch cowboy úplne historické kraviny, pry najčastejšie beloška a černoch to sa je teraz v móde v reklamách/filmoch. Zlaté, staré časy filmov...

na příspěvěk reagoval Cordell

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Aha jen změnili název..No uvidíme, jestli to bude lepší než Zero dark thirty, Bigelow je v tomto směru celkem jistota

Související novinky

Kathryn Bigelow chystá film pro Netflix

Kathryn Bigelow chystá film pro Netflix

03.04.2022

Americká režisérka Kathryn Bigelow (30 minut po půlnoci, Smrt čeká všude) si již pět let dává od filmů pauzu - jejím posledním celovečerním dílem byl v roce 2017 snímek Černobílá spravedlnost a od té… (více)

Nový film Aarona Sorkina narazil

Nový film Aarona Sorkina narazil

15.12.2018

Práce na The Trial of Chicago 7, novém snímku Aarona Sorkina (Velká hra), byly dočasně ukončeny. Dlouho chystané politické drama o událostech v Chicagu z let 1968 a 1969 muselo být odloženo, kvůli… (více)

Reklama

Reklama