Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove to je samozrejme slabe, zpracovani je ovsem zajimave a prijde mi i originalni. Mozna neni, o nicem podobnem ale nevim... Uz mozna proto, ze zcela urcite nejsem cilova skupina divaka, pro koho je tento serial urcen. Postavy mi nijak sympaticke nejsou, mam pocit, ze Anna Linhartova hraje sebe, protoze jeji herecky vykon mi prijde celkem dost uveritelny. Serial, ktery starsimu obecenstvu otevre oci a uvedomi si, jak je dnesni generace dvacetiletych odlisna... ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, ale tím to končí. Nereálné postavy sestavené z trapných stereotypů, jejichž vztahu se prostě nedá věřit od první minuty, se hádají o nesmysly ve schválně vyhrocených situacích. Pokud jste chtěli koukat na to, jak si týpek prohlíží prsa bejvalky, zatímco mu současná vyčítá, že se málo zajímá o rakovinu její mámy, je to seriál pro vás. Jinak se od téhle nudy držte co nejdál... ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Za mě palec nahoru a jsem jen rád, že něco podobného tady vzniklo. Moc mě těší, že jsou u nás stále mladý tvůrci, kteří mají co říci a jejich ambice nekončí tím, že budou točit epizody pro nekonečné seriály z ranku Ulice a nebo Ordinace. Díky tomuto přístupu se snadněji odpouští těch několik chyb, které Semestr má. Protože, ne každý díl je tak dobrý, jak by měl a místy, by se dalo jít více do hloubky a některé motivy rozvinout, a spousta dialogů působí trochu nereálně(takhle lidi moc nemluví, občas to působí až moc naučeně a postrádá to kouzlo věrohodnosti). Taky mě chvilku trvalo, než jsem si zvykl na hlavní hereckou dvoji, která je opravdu moc dobrá, ale nějak jsem nedokázal uvěřit, jak by zrovna tyhle dvě postavy mohly mít reálný vztah a ke všemu dlouhodobý. Nicméně to co kritizuji, nemění nic na tom, že se Semestr hodně moc povedl a je to zajímavá a dost dobrá podívaná, kterou se nebudu bát doporučovat všem známým. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Těkavý způsob vyprávění prostřednictvím skypu doplňuje velmi výstižně povahu nejednoznačného vztahu dvou, kteří se teprve hledají. Odcizující forma komunikace na dálku, kdy se navíc ani jeden nesoustředí plně na svůj protějšek, ale poskakuje internetem od tématu k tématu, postupně odhaluje, že dívka i mladý muž směřují každý někam jinam a jejich společná budoucnost je nejistá. Popravdě, kdyby byla společná, asi by nebyla šťastná ani pro jednoho z nich. Jednoduše natočené, dobře napsané: solidní počin! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luxusní náhled do života dvou (vesměs) sympatických lidí, navíc tak originálně pojatý, že po dvou dílech jsem z toho měl husí kůži. Navíc je scénář nasáklý popkulturou mojí generace a při každém dalším slibném nápadu jsem zíral, jak se Adamovi Sedlákovi podařilo neskutečně trefně udeřit na hlavičku. Minisérie mě začala tak bavit, že jsem si jí šetřil jak jsem mohl, až jsem přes zkouškové úplně zapomněl, že jsem to nestihl dokoukat. První dva díly jsou takové oťukávací, divák si musí zvyknout na ono hutné tempo, ale pak se to tak neskutečně rozjede až jsem nečekal, že se něco takového dá udržet po 6 dílů. A jestli něco Adam Sedlák fakt umí, tak jsou to ty konce dílů. Semestr ftw. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama