Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hughesov debut je mixom mnohých jeho budúcich hitov. Skoro to vyzerá, že všetky línie, ktoré tu naznačil, neskôr len rozvinul do samostatných filmov. Základom je romantika, aj keď vzťah medzi kráskou Molly Ringwaldovou a nudnou kópiou Matta Dillona, je tu len platonický a až na konci si prvýkrát niekam spolu výjdu. Línia so zabudnutými narodeninami pripomenie zabudnutého Kevina. Divoká párty pripomenie šialenosť Weird Science, ale tu mi to pripadalo vtipné. Sú tu aj nejaké vážnejšie chvíľky v ktorých sa trochu viac dostaneme pod kožu tím teenagerom, ale nie je tu toho toľko ako v Breakfast Club. Okrem sympatickej Molly tu zažiari hlavne Hughesov obľúbenec Anthony Michael Hall ako dosť sebavedomý a otravný geek. Tie jeho kúsky skoro pripomenú Ferrisové eskapády. Scéna s Mollynymi nohavičkami, ktoré uctievajú prváci je fantastická. Komediálna stránka sa fakt vydarila. Mihne sa tu kopa budúcich hviezd. Bavila ma hlavne zadrátovaná Joan Cusacková. Zato jej brat John tu dokazuje, že na toho búrliváka v Breakfast Club, ktorého si zahral Nelson, herecky fakt nemal, aj keď vekom by zodpovedal viac. Celkovo to je zábavný, trošku nesúrodý mix viacerých žánrov. Predsalen mám radšej tie vážnejšie Hughesove kúsky, ale rozhodne to je film, ktorý pobaví aj v dnešnej dobe. 7/10. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Řekla bych vcelku opomíjený snímek podle zdejšího hodnocení, za to opravdový skvost. Takhle si představuju, že by měla vypadat romantická komedie, ne ty sračky, co se dneska v USA točí. Má to hlavu a patu - prostě děj běží, nějaká zápletka, rozuzlení blablabla...jo normální...ale je to tu doplněné naprosto vynikajícím humorem, takovým nenásilným ale přitom vkusným a k tomu tu jsou výborní a příjemní herci. Velmi pohledná a napohled zajímavá Molly Ringwald, jejíž postava je ještě zajímavá i svým charakterem aneb mírně sarkastická (takové postavy mám vždycky ráda), troufalá, ale přitom trošku v pozadí. A.M.Hall tak ten neměl chybu, většího outsidera byste těžko pohledali, ale přitom se choval jako kdyby byl naprostý borec, to na něm bylo to skvělé. Ale co se týče M.Schoefflinga, který měl být asi 3. nejdůležitější, tak ten tam byl spíše jen pro okrasu. Každopádně charakterové typy na střední jsme tu měli úplně všechny, střelenou rodinu k tomu aneb ten její brácha, Mike myslím, byl naprosto boží....ty jeho kdyby kdyby lezla z mých úst ve vhodné chvíli, tak to by bylo super......prostě whole package. Tomuto filmu nic nechybí, nic nepřebývá.... Dodatek 3.3.2013 V 17. episodě Go on, se na film několikrát naráží. A to mě přimělo přemýšlet o tom, že v podstatě pořád se mi poslední dobou stává, že se podívám na snímek, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela a najednou se všude začne objevovat? Buď v narážkách, scénkách nebo o něm někdo píše či mluví. Tak jen takový malý poznatek jsem tu chtěla dopsat. ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

No tak toto bylo opravdu krušné... Vlastně se stydím, že jsem se na ono "dílo" dívala až do konce. (Záměrně nepíšu film.) Zpočátku jsem měla obavy z toho, jak bude osmdesátkový snímek vypadat. Bohužel realita předčila všechny moje hororové vize. Kromě obzvlášť odporné dobové hudby a kostýmů mě neskutečně iritovali přehrávající nesympatičtí herci, bezduchý příběh i tolik chtěné "vtípky". Celou dobu jsem si ťukala na čelo, jak něco takového může mít na čsfd 72 %. Důvod jsem po 93 minutách neobjevila ani jeden. Jednu hvězdu dávám snad jen za kazoo předvedení Brahmova Uherského tance č. 5 a za vtípek s "kmotrovským" hudebním motivem během rodinného oběda, to jsem se i zasmála, jinak mi bylo spíš do pláče. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco vkusnějšího, protože jsem se za protagonisty většinu filmu styděla. Nakonec pobavila akorát "veselá" nevěsta. Každopádně nebýt alkoholu či drog, není odkud brát zdroj vtípků, protože hrdinové jsou spíše únavní než zábavní. Nejsympatičtější je nakonec hezoun Jake: krásný, bohatý a nerozmazlený. Beru to jako další pohádku na téma Princ a Popelka. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Příjemná osmdesátková teenage romanťárna/komedie s charakterními postavami a skvělým scénářem. Takhle se mají točit dobré teenage filmy a ne ty slátaniny typu Stmívání, kde na sebe jen všichni dlouze hledí. Příběh je opravdu velmi prostý. Holka je zamilovaná do staršího kluka a snaží se ho ulovit. Toť vše. Krásné na tom je, jakým způsobem se vše vyvrbí. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno