Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

janesX 

všechny recenze uživatele

Náhodne som tento kúsok objavil na tv Dajto a musím priznať že napriek vrcholne otravnej hodine reklám (6x10min!) ma chytil, a nepustil až do konca. Aj keď je príbeh tak naivný že je miestami až nenormálny a tiež nejaké detaily sa fakt dali spraviť lepšie, celok pôsobý na človeka kúzelne.Futbalový zápas je aj podľa mňa natočený tak akosi nemotorne, zápasy sa iste takto netočia, ale tu sa musím trochu opraviť, lebo toto nieje žiadny futbalový zápas, toto je F i L M . ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Válečný film v kombinaci s propagandistickým fotbalem možná zní nereálně na válečná léta ovšem pro mě je to moc příjemná podívána. Skvělé obsazení, napínavé okamžiky tenhle film je prostě zajímavý zaslouží hodnocení tak 75 a více, ovšem jelikož takové nemá tak mu vypomůžu plným počtem hvězd. Jinak bych mu dal asi 4. S. Stallone je tu takový přirozený a v pohodě, nevybočuje moc z kolektivu, i když jako brankář mi přijde dost umělý. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Zuří druhá světová válka a Němci bojují se Spojenci. Tento snímek nám ale neukáže bitvu z vojenského hlediska, ale bitva se odehraje během devadesáti minut na zeleném trávníku. Ano, je to fotbalový match mezi válečnými nepřáteli. A bylo hodně zajímavé pozorovat sportovní příběh v době nejkrutější. V první půli mi to přišlo jako takový slabý odvar Velkého útěku, potom se začalo vše točit okolo zápasu. Režisér John Huston si s tím pohrál dobře a mě se film líbil. Když pak do celého toho maratonu započítate jak filmové hvězdy (Stallone, Caine), tak i ty fotbalové (Pelé, Moore), dostanete pohodový filmeček, který potěší jak příznivce druhé vojny, tak i sportovní. Jo, a Pelé by se jako herec určitě uživil :-). ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po boxe, wrestlingu je pre Sylvestra futbal športovou disciplínou č.3. Nerovný zápas tento raz odohrá z pozície väzňa proti nacistickej veľmoci. Film miesi žánre športovej a vojnovej drámy a je zaujímavý z pohľadu futbalového fanúšika ani nie tak záverečným matchom, ale prítomnosťou profesionálnych futbalistov v roliach trestancov na čele s legendárnym Pelém. Vážnejšie poňatie snímke sluší, rovnako aj použitá metafora riešenia konfliktov. Čo zamrzí je klišovitý finálny zápas akého choreografia strieda lepšie momenty s tými horšími. V sumáre je tak Nerovný zápas rýdzo rýdzim priemerom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca dráma, pri ktorej sa čudujem, aký relatívne zlý a slabý ohlas tu má. Skvelý Sly Stallone, Michael Cane, Max von Sydow a navyše bývalé futbalové hviezdy ako Pelé, či Bobby Moore. Napínavé, dobre sledovateľné a dlho vyhýbajúce sa klišé ... až na poslednú štvrť/pol hodinku ... ale povedzme si, chceli by sme to inak? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Jelikož filmaři nemohli najít velký fotbalový stadion bez věžového osvětlení, které se začalo používat až po 2. světové válce, natočili zápas na Hidegkuti Nándor Stadium v Budapešti v Maďarsku. Zápasu se zúčastnilo 250 tisíc maďarských komparzistů. (pan Hnědý)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama