Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Quido 

všechny recenze uživatele

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zejména ti, kteří mají rádi cestování, anebo ženy, které sní o žití v nějaké romantické destinaci, si přijdou na své. Mě se týká spíše první případ, takže se mi pohledy na Toskánsko moc líbily. Film jako takový byl pěkně natočen a CZ dabing, zejména paní Zlata Adamovská, tomu dodaly super šmrnc. Diane Lane válela, ostatně jako mnohdy. Pěkný film. 77% (with J.) ()

Bejbina 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Toskánska, které ovane všechny rozvedené ženy nad 40. I některé nerozvedené. Vykalkulované obecenstvo. Ach jo. V podstatě je to celé smutné, paní neví kudy kam, zakopává a padá ve zchátralé vile, neumí zavřít okna během bouřky, hodí si škorpiona za výstřih, pustí si hada do domu..... A nejsmutnější je scéna v kašně stárnoucí Lindsay Duncan coby Felliniho La dolce vita. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento hybrid mezi komedií a dramatem mi učaroval. Prostě mě ovanulo kouzlo Toskánska, tak to je. A děj, který se v základní konstrukci může zdát klišovitý, na sebe vrství zajímavé postřehy a hlášky. Hudební doprovod je milý a nevtíravý, herecké tváře vcelku neokoukané, výkony příjemně civilní. Tak proč ne, když chcete porci optimismu, pusťte si to! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Scenáristka/režisérka Audrey Wells povedala, že keď písala scenár, jediná herečka, ktorá ju napadla pre obsadenie roly Patti, bola Sandra Oh, pretože s ňou už spolupracovala na filme Guinevere (1999). (Arsenal83)
  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama