Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zejména ti, kteří mají rádi cestování, anebo ženy, které sní o žití v nějaké romantické destinaci, si přijdou na své. Mě se týká spíše první případ, takže se mi pohledy na Toskánsko moc líbily. Film jako takový byl pěkně natočen a CZ dabing, zejména paní Zlata Adamovská, tomu dodaly super šmrnc. Diane Lane válela, ostatně jako mnohdy. Pěkný film. 77% (with J.) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Rozumoval jsem nad třemi hvězdami, ale nakonec se přikláním takto. Z romantické komedie se nakonec vyklubal film, který je bůhví čím, ale rozhodně ne komedií a té romantiky jako šafránu. Zařazení do kategorie drama asi netřeba komentovat. Úsměvných momentů je prach bídně, řekl bych spíše, že nejsou žádné, ač se tvůrci přeci jen trochu snaží. Naopak o romantiku se snaží seč můžou, ale myslím, že i dámy by si našly romantičtější filmy. A závěrem to tvůrci opravdu nevylepšili. Snímek sice není úplně nudný, ale vhodnějším slovem by asi bylo nezáživný. Nenašel jsem jediný důvod si jej pustit znovu. Ani té toskánské krajiny si příliš člověk neužije, takže není moc co obdivovat. ()

Reklama

Quido 

všechny recenze uživatele

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podvedená-rozvedená americká spisovatelka opravuje svůj život při rekonstrukci vily v malebném, rázovitém Toskánsku, kterou spontánně koupí. Kolikrát už jsme něco podobného viděli? Ve společnosti atraktivní, činorodé Diane Lane jde ovšem o příjemně pozitivně (i když sem tam mírně přepjatě) strávené dvě hodinky. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Drama v tom moc nevidím, komedie to taky určitě není, ale romantiky a humoru je tam celkem dost. Nevím proč distributor hned získává pocit, že se jedná o komedii, pokud je ve filmu několik humorných scén. Je to především příběh osamělé ženy, která je okouzlena krásným prostředím Toskánska okořeněný laskavým humorem, kde na nás dýchá pohoda proslůněného italského venkova. Diana Lane je v tomto snímku naprosto úchvatná. Film určitě zaujme a dopřeje divákovi oddech od uspěchaného světa. Navíc oproti divákovi má hlavní hrdinka jednu velkou výhodu, nemusí naléhavě řešit otázku kde vzít prostředky na financování dobrodružství, do kterého se pustila. Snímek taky otupuje hrany odporu v dnešní Evropě proti přistěhovalcům a zahraničním dělníkům. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)

Reklama

Reklama