Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Chápu výhrady ostatních uživatelů o jednoduchoučkém děj, tenhle film opravdu není složitý. Ale Pod toskánským sluncem je moje srdcovka. Atmosféra prosluněného Toskánska, všechny ty záběry na překrásnou místní krajinu (zalitou sluncem, samozřejmě!), italské jídlo a pití... Krásná Diane Lane tu hraje spisovatelku Frances, která právě od života dostala pár pořádných facek a pokouší se znovou postavit na nohy. Symbolem jejího nového života se stává toskánská vila Bramasole, do které investovala všechny úspory a ze které se znovu snaží udělat krásné a obyvatelné místo (stejně jako ze svého života - ups, to je ale patetická metafora, co?). Bojuje s rozpadajícím se domem, samotou, poznává nové přátele a taky to, že štěstí není jen o zoufalém hledání toho pravého chlapa. Pod toskánským sluncem je zkrátka taková pohodovka. Mimochodem, stejnojmená kniha od spisovatelky Frances Mayes (té opravdové) nemá s tímhle příběhem mnoho společného. Mayesová v něm půvabně vypráví, jak se svým partnerem Edem koupili a renovují toskánskou vilku, ale jedná se spíše o sérii odlehčených příběhů o tom, co taková renovace v Itálii obnáší. Ale prosluněná atmosféra z ní čiší stejná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Audrey Wells na reziserskej stolicke mi nic nehovori, ale film pohladi po dusi nejedneho obstarozneho mentalneho invalida, kuktorym patrim aj ja. Nic sa tam sice nedeje, ale Diane Lane /Soudce Dredd, Smrt On-Line/ je krasna, taliansky toskansky vidiek tiez a vynimocne mi nevadil ani Vincent Riotta (seagalovka Bestie, Stiny Minulosti/. 69 % ()

Reklama

Violeta 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, pro mě to nemělo nejmenší chybu.. Dát si to takhle v neděli, místo vytírání a žehlení zaparkovat v křesle a dívat se na milý, obyčejně neobyčejný lidský příběh, bez násilí, intrik a speciálních efektů, snít o vile v Toskánsku, úžasném italském temperamentu, o tom od našeho naprosto odlišném způsobu žití, o "beruškách", o pomíjivosti a jedinečnosti okamžiků a zážitků.. Hmmmmm, nečekaně neobyčejné a okouzlující. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zejména ti, kteří mají rádi cestování, anebo ženy, které sní o žití v nějaké romantické destinaci, si přijdou na své. Mě se týká spíše první případ, takže se mi pohledy na Toskánsko moc líbily. Film jako takový byl pěkně natočen a CZ dabing, zejména paní Zlata Adamovská, tomu dodaly super šmrnc. Diane Lane válela, ostatně jako mnohdy. Pěkný film. 77% (with J.) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory nadprůměrně fotogenickým lokacím maličko fádní, takové … nic proti ničemu - s hrdinkou, ke které jsem nepřilnula. Víte … bez ohledu na žánr od filmu zpravidla očekávám, že mě na chvíli zbaví reality - a zavede mě do krajiny iluzí. Nepotřebuju, aby mi s každým záběrem dával jasně najevo, že jde jen o jakousi dohodu smluvních stran, jejímž výsledkem je tu závažná, tu zase rozpustilá HRA na pravdu, obsahující barevné (případně černobílé) pohyblivé obrázky doladěné odpovídajícím zvukovým doprovodem ... hra dosti pochybná, protože ji nelze brát vážně ani nevážně - protože ji nelze naplno PROŽÍT ... 2,5* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)
  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)

Reklama

Reklama