Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, opravdu nesnáším romantické komedie, ale tuhle jsem bez řečí dokoukal do konce a líbila se mi. Nevím, jestli je to zásluhou D. Lane, nebo toho, že je tahle prostě "jiná" a nezapadá do těch vyumělkovaných ostatních, ale opravdu se mi líbila a to je co říct. (=pro ty, kteří máte romantické komedie rádi: připočtěte si 2 hvězdičky :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaskočená, čerstvě rozvedená a tím pádem i deprimovaná spisovatelka Frances přijímá nabídku kamarádky na výlet do slunného Toskánska. Právě tam se ve zpustošené vile pokusí začít znovu.. zní to jako klišé, nicméně začínající režisérka Audrey Wells už z 50% splnila zásadní úkol ještě před první klapkou – do hlavní role se jí totiž podařilo dostat nestárnoucí a stále zajímavou Diane Lane. Neobvykle milý film hýří pozitivní náladou, sic to Frances stále nevychází, tak je příjemné sledovat nástrahy docela kvalitního scénáře a celé to vyznívá jako návod k tomu zastavit se, jednoduše vypnout a nechat se kolíbat vlnami osudu!! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory nadprůměrně fotogenickým lokacím maličko fádní, takové … nic proti ničemu - s hrdinkou, ke které jsem nepřilnula. Víte … bez ohledu na žánr od filmu zpravidla očekávám, že mě na chvíli zbaví reality - a zavede mě do krajiny iluzí. Nepotřebuju, aby mi s každým záběrem dával jasně najevo, že jde jen o jakousi dohodu smluvních stran, jejímž výsledkem je tu závažná, tu zase rozpustilá HRA na pravdu, obsahující barevné (případně černobílé) pohyblivé obrázky doladěné odpovídajícím zvukovým doprovodem ... hra dosti pochybná, protože ji nelze brát vážně ani nevážně - protože ji nelze naplno PROŽÍT ... 2,5* ()

Quido 

všechny recenze uživatele

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Audrey Wells na reziserskej stolicke mi nic nehovori, ale film pohladi po dusi nejedneho obstarozneho mentalneho invalida, kuktorym patrim aj ja. Nic sa tam sice nedeje, ale Diane Lane /Soudce Dredd, Smrt On-Line/ je krasna, taliansky toskansky vidiek tiez a vynimocne mi nevadil ani Vincent Riotta (seagalovka Bestie, Stiny Minulosti/. 69 % ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama