Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (361)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc přehnaná očekávání. Ale já si od Alfy sliboval hodně. Grafický styl, hudba, příběh a hlavně československý vlčák v hlavní roli. Kdo by ta očekávání neměl že? Aspoň tedy ne vlkofil jako já. Každopádně se mi film ve výsledku líbil. Grafický styl je jako u 300 (2006), hudba tématická a Vlk v mnoha scénách není digitální. Příběh je takový klišovitý a přes opuštění, hledá chlapec cestu k rodině. Aneb jak před dvaceti tisíci lety vzniklo pouta člověk a pes. Tedy vlk, samozřejmě. Mě vlastně ani nevadí, že to nepadlo o moc lépe. Já si film užil a mnohokrát jsem si nad scénami scenérií a především hlavního zvířete ukníkl. Příběhu trvá skoro půlku filmu, než se dobere, tam kam chce. Ale když už je to tam. Tak vlastně je vše v pořádku. FInále možná málokoho dojme, ale u mě si to srdce našlo. Navíc jak už je z textu poznat. Já stejně celou dobu koukal na tu krásnou fenku čsvčka. PS: Palec nahoru, že lovci nemluví anglicky. (70 %) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Stále jsem nenarazil (dobře vypadá dle popisu Annaudův Boj o oheň) na slušnej film s neandrtálskou tématikou. Tahle "srdceryvnost" s bídnou grafikou, ksichtama jak ze žurnálu a kostýmy od Armaniho opět nenaplnila moje očekávání. Přitom by se to dalo zvládnout, kór s prostředkama, který na to Hughes nebo Emmerich měli. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle sterilní sračky, člověka to pak donutí vážit si těch dobrých filmů. Rád bych si myslel, že je rok 2001, když maj autoři tolik odvahy vypustit něco tak umělohmotného, protože od první minuty je vidět, že se to celý mastilo před zeleným plátnem. Tady je jasně cítit nesoudnost nebo hluboká kapsa, protože ten vizuál je fakt tragickej. Do toho dost podobně sterilní příběh, kterej vám bude podezřele povědomej a dost nesympatický obsazení tomu taky úplně nepomáhá. Pohádka o domestikaci vlka tak vyznívá úplně na prázdno a dost se divím, že to šlo u nás do kin, když spousta mnohem lepších věcí má prostě smůlu... Zakázat tyhle bakelitový slátaniny! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na Schmidtovo zpracování Štorchových knížek. Jasně, tohle bylo kapánek o něčem jiném, ale ten klukovský duch tu je a trocha nostalgie zafungovala. Jenže už dávno nejsem dítě školou povinné, takže ten kýžený efekt to nemělo. Ale i tak se jedná o milé dobrodrůžo o přátelství chlapce a vlka, které sice mířilo na jinou cílovou skupinu, ale i tak jsem si ho docela užil. Jen mi tady chybělo víc mamutů. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama