Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak banální a neoriginální dějová survival linka by postačila, kdyby byl film “revenantovsky” fyzický v zasazení do reálné drsné přírody. Tohle je ovšem úplný opak - umělá, kýčovitě přebarvená omalovánka, ve které není reálné ani zapadající slunce. Ve škatulce “dobrodružná pohádka natočena před green screenem” to třeba obstojí - není to tak blbé jako Emmerichovo 10,000 BC a herci jsou snaživě emocionální - ale na mě bylo tý uměliny kolem nich přespříliš. Nemluvě o kameramanských nájezdech a time-lapsech jak z bombastické reklamy nebo videohry. Film, ve kterém mám s hrdinem procítit ztracení a bezmocnost v krutém nehostinném prostředí, na to přece musí jít jinak. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Alfa patří k zatracovaným projektům roku, přitom si to úplně nezaslouží. Příběh ala mladý „Revenant“ dokáže v první polovině důstojně konkurovat těm nejlepším survival filmům. Studio se rozhodlo Alfu zpřístupnit i menšímu publiku, takže v druhé půlce zapojí vlčího přítele a pojítko se snaží až příliš tlačit na city. Dějová linka se následně až lehce rozvijí naproti hrdinům a oba koncepty k sobě nějak nepasují. Vizuálně Alfa nadchne, což úplně z trailerů nevyplynulo a po této stránce není prakticky co vytknout. Za mě jako rodinný film obstojný počin……. 6/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nevím... takovéhle filmy nemám nakoukané.. ale myslím, že většina lidí která se podílela na tomhle snímku jela jen tak na půl plynu. Chápu i ty, křeří film hodnotí vysoko, protože je tenhle druh baví, ale já jakožto neovlivněný divák tipem filmu mohu pouze říci, že mi to přišlo odfláknuté. Za mě 45% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Plemeno psa se nazývá československý vlčák. (Delock)
  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Pro film byli zabiti čtyři bizoni. Jejich zuby byly pak humánně odesílány zaměstnanci z Longview Beef Jerky. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno