Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn prechádzka prírodou, zimou, snehom, blatom, vetrom, slnkom, vodou, dažďom, ale to je asi tak všetko. S traileru som mal pocit, že dostaneme trošku skromnejšiu verziu Emmerichovho 10,000 BC a nebol som ďaleko, iba som neratal s tým, že dostaneme úplne vykastrovanú verziu a v podstate len prechádzku, ktorá nám ukáže ako sa s kamarátiť s vlkmi. Na druhu stranu, je to dosť krátke, dobre to plynie a dobre sa na to pozerá, čiže šancu tomu môžte dať. 70% - 3* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 98,4 miliónov $ | Ani som netušil, že tak jednolitý a dejovo fádny film môže niečim fungovať. Ten vzťah medzi človekom a zvieraťom zaujal, a tak mi k tomu stačili vyretušované digitálne zábery prírodných úkazov naviac. Presne ten typ filmu, ktorému odpustíte, že Vám zobral 90 minút zo života, ale po druhý krát mu to už nikdy nedovolíte. Ps: Neviem presne, plakal už človek nad svojimi príslušníkmi pred 20 tisícami rokov? :D ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc přehnaná očekávání. Ale já si od Alfy sliboval hodně. Grafický styl, hudba, příběh a hlavně československý vlčák v hlavní roli. Kdo by ta očekávání neměl že? Aspoň tedy ne vlkofil jako já. Každopádně se mi film ve výsledku líbil. Grafický styl je jako u 300 (2006), hudba tématická a Vlk v mnoha scénách není digitální. Příběh je takový klišovitý a přes opuštění, hledá chlapec cestu k rodině. Aneb jak před dvaceti tisíci lety vzniklo pouta člověk a pes. Tedy vlk, samozřejmě. Mě vlastně ani nevadí, že to nepadlo o moc lépe. Já si film užil a mnohokrát jsem si nad scénami scenérií a především hlavního zvířete ukníkl. Příběhu trvá skoro půlku filmu, než se dobere, tam kam chce. Ale když už je to tam. Tak vlastně je vše v pořádku. FInále možná málokoho dojme, ale u mě si to srdce našlo. Navíc jak už je z textu poznat. Já stejně celou dobu koukal na tu krásnou fenku čsvčka. PS: Palec nahoru, že lovci nemluví anglicky. (70 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Alfa patří k zatracovaným projektům roku, přitom si to úplně nezaslouží. Příběh ala mladý „Revenant“ dokáže v první polovině důstojně konkurovat těm nejlepším survival filmům. Studio se rozhodlo Alfu zpřístupnit i menšímu publiku, takže v druhé půlce zapojí vlčího přítele a pojítko se snaží až příliš tlačit na city. Dějová linka se následně až lehce rozvijí naproti hrdinům a oba koncepty k sobě nějak nepasují. Vizuálně Alfa nadchne, což úplně z trailerů nevyplynulo a po této stránce není prakticky co vytknout. Za mě jako rodinný film obstojný počin……. 6/10 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Coby milovnici psů mě samozřejmě film o tom, jak to mohlo být s domestikací vlka hodně nalákal, takže za toto téma a záběry krásného vlčka jsem byla ráda. Ale zase jako čtenářka Štorchových knih o pravěku a obdivovatelka Burianových kreseb jsem si pravěké obyvatelstvo vizáží i chováním představovala přece jenom trochu více do gorilovata, takže jsem se s takovýmto zpodobněním jaksi nemohla srovnat. Připadalo mi, jako by se za pravěké lidi namaskovali žáci na školní představení.Těm bych ovšem za takovéto převleky upřímně zatleskala. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama