Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu inspirována klasikou žánru sci-fi "Blade Runner" je vážně povedená a je zde znát, že se penězi vážně nešetřilo. Bohužel, tohle se nedá říci o příběhové a scénáristické sféře, která je všechno možné jen ne dobrá. Příběh, postavy a jejich motivace či dialogy nedávají téměř žádný smysl, takže ve finále dostaneme vizuálně vtahující, avšak obsahově prázdnou filmovou schránku bez nějakého zásadního hlubšího sdělení. Po výborných snímcích jako "Moon" či "The Source Code" je tedy film Mute pro režiséra Duncana Jonese velkým krokem zpět. Škoda. PS: Role Paula Rudda je už jen pověstnou třešničkou na tomto "WTF" dortu! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že ačkoliv dává Netflix tvůrcům poměrně volnou ruku, nikdy z jejich filmů nevyleze něco, co bych si chtěl pamatovat dýl než dvacet čtyři hodin. Duncan Jones si střihnul další sci-fi (ze světa Moonu… poněkud zbytečně) a místo realizace velkých vizí a snahy vykřesat z filmu maximum vidíme jenom napodobeninu Blade Runnera bez nosnýho příběhu s absencí scén, jež by vám utkvěly v hlavě (průběh vyšetřování je bez náboje a napětí… a trvá přes osmdesát minut, než začne trochu bavit). Postavy k tomu všemu jsou hodně nesympatický a krom Skarsgårda se všichni chovaj jak naprostí kreténi. Zklamal mě i Clint Mansell se svým soundtrackem. Je sice fajn, že ze světa srší určitá zvrácenost, že krví ani kurvama se nešetří, ale pokud je právě tohle ten důvod, proč dobří filmaři chodí k Netflixu, měli by zvážit, zda není lepší točit pro Hollywood v PG13 velký příběhy, spíš než točit nudu pro R-kovej rating. (zatím jedinej Fukunaga dokázal natočit pro Netflix naprosto komplexní filmovej zážitek se vším všudy). Seriály má Netflix parádní, ale filmy jim zatím moc nejdou – snad to prolomí Scorsese! ()

Reklama

Pump 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Skvělý film. Nemám výhrady. Smysluplná rodinná romance s bezvadným koncem. Dítě s tatínkem v bordelu, maluje si, pohoda. Pedofil, který dostane co si zaslouží, paráda. Někdo vás obtěžuje ve vašem podniku? Vezměte na něj automat, libovka. Vše jak má správně být, bohužel budoucnost. Dnes je všechno nedotažené. A film se může zdát zmatený pouze hňupům !!! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ďalšia slepá filmová ulička Netflixu a tentokrát i film, ktorý ma vyložene uráža svojou existenciou. Aký má zmysel napojenie na režisérov debut? K čomu sú dobré sci-fi prvky, keď z hľadiska príbehu nehrajú žiadnu rolu? Prečo je vlastne hlavný hrdina nemý? Nesúrodý zlepenec samoúčelných, až bizarných, nápadov, ktoré majú pravdepodobne maskovať chabo vyskladanú detektívnu zápletku plnú nefunkčných postáv. Čo sa stalo s talentovaným tvorcom, ktorý dal kedysi svetu Moon či Source Code? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co se to děje. Duncan Jones je můj oblíbený režisér, ještě mě nezklamal a když jsem se dozvěděl, že chystá duchovního nástupce mého oblíbeného Moonu (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?), obrovsky jsem se těšil. Abych se to nějak snažil dešifrovat, proč jsou vesměs všichni z filmu rozčílení. Netflixu je vyčítáno, že ačkoliv financuje středně drahé trikové filmy (což je super, jelikož ty už v kinech prakticky vymizely), tak výsledným snímkům (Death Note, Bright) chybí dramaturgie a určitý producentský dohled. Faktem je, že v Mute je nespočet scén, které jsou jakoby vytržené z různých filmů a pro celkové tempo jsou na škodu. A ačkoliv se nejedná o žádnou pecku, která člověka po vzoru nářezového Altered Carbon vytrhne ze sedačky díky promakaným akčním scénám, pro mě to to byla odrovnávačka veskrze emocionální. Jo, sem tam bych stříhal a krátil, ale povedlo se mi naladit na stejnou vlnu a hezky jsem se nesl příběhem. A nebo možná jenom hrozně miluju cyberpunk. Třeba už film ani nikdy znovu neuvidím, ale jako jednohubka ideální. PS : Alexander Skarsgård je vyloženě libovej, je skvělý ho vidět v jiné poloze než třebas v Sedmilhářkách (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?). A Paul Rudd mi v netradičné podobě také hodně bavil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne zmýšľaný ako prvá čast chystanej trilógie so Samom Rockwellom v roli Cactusa (Paul Rudd). To sa však zmenilo kvôli vysokému rozpočtu, a tak sa najprv natočil Moon (2009), kde si Rockwell zahral hlavnú rolu. (Astonko)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama