Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

maddy 

všechny recenze uživatele

What the fuck have I just seen? A prečo sa to vlastne muselo odohrávať v rovnakom svete ako Moon? Je síce chvályhodné, že Netflix dáva tvorcom dostatok slobody na realizovanie ich vízie, ale ako sa začína čoraz častejšie ukazovať pri filmoch z Netflix produkcie niekedy to je skôr na škodu a chýba silná ruka producenta, ktorá by aspoň trocha usmernila režisérov čo si vlastne natočia. Pri Duncanovi si totiž vážne začínam myslieť, že ten Source Code bola iba akási zhoda náhod, ktorá sa už nebude opakovať, pretože od tohto filmu to s ním už ide iba dole vodou (Warcraft) a s aktuálnym Mute klesol snáď až na samotné dno. Nezaujímavý film, ktorý dokonale vystihuje jeho názov - Mute (nemý) - film, ktorý nemá čo povedať. Ba navyše ešte bez akejkoľvek atmosféry alebo zaujímavej myšlienky (akciu alebo akékoľvek napätie, keďže v žánri je uvedené aj thriller by ste hľadali už úplne márne). Keď si nechcete nechať skaziť príjemné spomienky na Moon, tak zabudnite, že toto niekedy vzniklo a ušetríte si neskutočne dlhé dve hodiny, v ktorých sa nič nedeje a ešte je to aj celé podporené pomerne druhotriednym vizuálom. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tolik v zásadě dobrého a tak mizerný výsledek. Duncan Jones zažívá sešup Shyamalanovského ražení. To, co dříve zvládal bez většího zadýchání, je najednou nedostižné. Příběh pořádně nechytne, emoce nefungují. Je to tak nefunkční, až to jednomu nedává smysl - je to jako se koukat na sexy holku a necítit VŮBEC NIC. Pokud vám z filmu o hledání ztracené milované bytosti vyjde to, že nejzajímavější postavy jsou psychopat a pedofil, víte, že je něco hodně špatně. Myslím, že základní chybou je v tomhle případně neodhadnutí nejsilnějších stránek příběhu. Hlavní hrdina (vzhledem k tomu, jak je ta postava napsaná a uchopená) totiž opravdu není materiál na tahouna a neměl by být v centru dění. Kdyby to bylo hlavně o tragicky nevyrovnané postavě Paula Rudda, udělali by tvůrci imho mnohem lépe. Snad příště, Duncane, snad příště. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a umělecký sešup dolů. Duncana Jonese zřejmě smrt otce těžce poznamenala. Tohle totiž není ten samý sebevědomý režisér, co natočil MOON. Jako by nevěděl, co tímhle filmem říct. Těžce příběhově a postavově vyprázdněná a roztříštěná matlanina všeho možnýho, co vás napadne. Chvílema mi to připomínalo už i takovou do sebe zahleděnou sračku jako jsou Kellyho SOUTHLAND TALES. Příliš mnoho postav, skoro žádná sympatická, v jejich motivacích se většinou ztrácíte a jejich dialogy jsou duchaprázdný. Futuristický Berlín by chtěl být druhým BLADE RUNNERem, ale vylezl z toho spíš takovej refnovsky neonovej retro papundeklland. Chybí tomu nějaká dynamika vyprávění, tempo a co si budem povídat, ten obsah není zrovna nic originálního. Jediná zajímavá postava zmizí hned na začátku, aniž bychom si k ní stihli vytvořit nějaký zájem. Duncan byl vždy nejsilnější v minimalismu, ale tady si bere moc velký sousto, nezvládá to ukočírovat vypravěčsky a nenadchne bohužel ani vizuálně. Už chápu, proč do toho po finančním průseru s WARCRAFTem nechtělo žádný studio jít. Netflix je sice finančně výhodná online videopůjčovna, ale budget na rádoby druhýho BLADE RUNNERa z nich jako z filmovýho studia nikdo nevydojí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co se to děje. Duncan Jones je můj oblíbený režisér, ještě mě nezklamal a když jsem se dozvěděl, že chystá duchovního nástupce mého oblíbeného Moonu (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?), obrovsky jsem se těšil. Abych se to nějak snažil dešifrovat, proč jsou vesměs všichni z filmu rozčílení. Netflixu je vyčítáno, že ačkoliv financuje středně drahé trikové filmy (což je super, jelikož ty už v kinech prakticky vymizely), tak výsledným snímkům (Death Note, Bright) chybí dramaturgie a určitý producentský dohled. Faktem je, že v Mute je nespočet scén, které jsou jakoby vytržené z různých filmů a pro celkové tempo jsou na škodu. A ačkoliv se nejedná o žádnou pecku, která člověka po vzoru nářezového Altered Carbon vytrhne ze sedačky díky promakaným akčním scénám, pro mě to to byla odrovnávačka veskrze emocionální. Jo, sem tam bych stříhal a krátil, ale povedlo se mi naladit na stejnou vlnu a hezky jsem se nesl příběhem. A nebo možná jenom hrozně miluju cyberpunk. Třeba už film ani nikdy znovu neuvidím, ale jako jednohubka ideální. PS : Alexander Skarsgård je vyloženě libovej, je skvělý ho vidět v jiné poloze než třebas v Sedmilhářkách (Neviděli jste? Proč už na to sakra nekoukáte?). A Paul Rudd mi v netradičné podobě také hodně bavil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

No...mám to za sebou. Nenudil jsem se, ale na suprově psychedelickopsychologický MOON to nemá ani náhodou. Nejslabších je bezesporu posl.tak 20min. Vizualita Berlína v budoucnosti zajímavá. Hl.představitel též. Hodně se mi líbila (neptejte se mě proč) Naadirah když měla jak vlasy tak rty tmavě modré. Jenže zmizela z děje moc brzy. Božský Clint Mansell též trochu zklamal. Vadila mi dost v 2.pol.přemíra vulgarit, které byly naprosto zbytečné. Moon tohle neměl a ani to nepotřeboval, jako tento film. Ale největší bomba je samoz.to, na co snad čekal každý,kdo viděl předchozí Moon. Ano, jde o scénu, ve kterou jsem ani nedoufal a ona přišla,dokonce,ještě před 30.minutou. Leo přijde do restaurace, kde na tv obr. vidíme záběr se soudní síně, pak (s vyjímkou 2 právníků a ženského hlasu mimo záběr) plnou místnost Samů Bellů. A pod tím máte titulek- 156 tváří jejich tvůrce. Bývalý zaměstnanec Lunar Industries, zpovídán komisí v přítomnosti jeho mnohých klonů. Tak tohle mě totál zbořilo. To je to, kvůli čemu jsme na to snad všichni čučeli. Dále jsem ještě odhalil jakousi asi reklamu na systém Gerty 3000 v bowlingové hale a skoro na konci, když ten pedofilní Justin Theroux, kterého jsem nepoznal ani omylem, nabíjí auto, tak je vidět logo Lunar Ind. Jo já vím. Je to málo. Ale mě to zatím stačí na to, abych si to nechal. Mám totiž tušáka, že časem v tom odhalím víc, než se na 1.pohled zdá. Z Moonu jsem taky nebyl hned odvařen. Chtělo to 3 podívání. Smazat to můžu vždycky, no ne? ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama