Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaujimave, no nedotiahnute krimi scificko. V prvej polhodine sa rozvinie zaujimava zapletka, ktora divaka naozaj drzi v napati a spolu so serifom (Connery), tuzite zistit, aka zahada sa to skryva v naoko bezproblemovej tazobnej kolonii. No napatie a aj stupen zabavy opadol, ked som zistil, ze ide len o veelmi jednoduche becko, ktore svoju zo zaciatku umne zakrivanu identitu coskoro odhalilo a zaklincoval to zaver, v ktorom sa serif zmeni na hrdinu bojujuceho o prezitie. Co sa vsak filmu upriet neda, je vyborne vizualne spracovanie ( v ratane krvavych efektov tak typickych pre 80-te roky), ktore obdivuhodne realisticky zobrazuje vesmirnu tazobnu koloniu (tak ako interiery, tak aj posobive exteriery). Seriozne tvariace sa becko, ktore stoji za pozornost havne fanusikom osemdesiatych rokov. (6.6/10) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda tej rutinérskosti, ktorá film posúva do šedého priemeru až podpriemeru. Nechápem ako to ten Hyams robí, že dokáže natočiť slušný sci-fi akčniak (TIMECOP), atmosferický sci-fi horor (RELIC) i vesmírne dobrodružstvo (2010: DRUHÁ VESMÍRNA ODYSEA) ale keď to má zmiešať dokopy, je z toho nezáživný (i keď miestami sympatický) blivajz. Chápem, že išlo o jeden z jeho prvých filmov, ale keď to porovnám napr. s Emmerichovým MESIACOM 44, je Outland ozaj málo zábavný. Ale pevne verím v remake, lebo na tejto kostre by sa dal natočiť výborný adrenalínový sci-fi akčnák... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne (1952) vsazené do vesmírných kulis alá Vetřelec, se Seanem Connerym v hlavní roli? Okey, beru všemi deseti. Námět fajn, Connery jakbysmet a o Jerrym Goldsmithovi ani nemluvě, ale Hyams coby scénárista příliš nezaujal a nepřináší ve více jak sto minutách takřka nic, co by stálo za zapamatování a dlouhodobě přetrvalo - nechci tomu určitě křivdit, audiovizuálně se jedná o prvoligový sci-fi zářez a atmosféra v druhé půli funguje možná ještě lépe než u zmíněného westernu (který moc v lásce nemám), ovšem kazí to neúměrně jednoduchý příběh a slabé zobrazení záporáckého syndikátu. Ale pravda, něco přeci jen přetrvalo - pikantní výbuchy hlaviček ve smrtelné atmosféře, později upgradované ve slavném Total Recall... 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Správnej polda řeší dilema, jestli je důležitější rodina nebo jeho práce a nakonec zvládne oboje. V kolika filmech jsem už podobnej příběh viděl? Tady je rozdíl akorát v tom, že se děj odehrává ve vesmíru. Vzhledem k tomu, že v tom hraje Sean Connery a od režiséra jsem znal film Kozoroh 1, čekal jsem přecejenom nějaký trochu "inteligentní" sci-fi ve stylu třeba Blade Runnera. Ale scénář je spíš z kategorie akční béčko. Jenže zároveň to ani neni vyloženě nějaká akční zábava, kde by byl hláškující hlavní hrdina, kterej za sebou nechává hromady mrtvol a kaluže krve. Prostě je to takový nemastný, neslaný, ani ryba, ani rak. Nutno dodat, že si teda filmaři celkem slušně vyhráli s nejrůznějšíma kulisama a dekoracema a ta základna vypadala fakt hodně vymakaně. O to víc zamrzí, že se při natáčení nikdo nezamyslel nad různejma blbostma typu, že třeba chvíli je na tý planetě normální gravitace, chvíli téměř beztížnej stav, pak je v tom beztížnym stavu najednou hroznej problém vyšplhat na římsu a podobně... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dal opáčko (po 15-20ti letech) a musím říct, že vkus se mi nezměnil. Film mi stále prostředím připomínal Vetřelce (jako tenkrát), jediný kvůli kterému se mělo smysl na to dívat byl Connery (jako tenkrát) a jako tenkrát jsem prost nepochopil, proč s "řešením" potíží s šéfem základny se muselo čekat až přiletí raketoplán (a na to až se vypořádá s tím kdo přiletí)... rozbít hubu mu mohl hned ;). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama