Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Han22 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborné a neprávem opomíjené sci-fi. Viděl jsem zatím dvakrát a příběh šerifa, který přilétá na vesmírnou těžební stanici a nemíní se smířit s distribucí drog, které způsobují šílenství je fajn, Connery hraje správného drsňáka, Sternhagenová ironickou doktorku, příběh rychle plyne a finále je správně napínavé a obsahuje i pár efektů. EDIT 2024: Mě se na Outlandu líbí ta civilnost a reálnost. Stroze, přesto zajímavě vypadá těžební stanice, reálné jsou zbraně, reálný je i krimi příběh kde namísto ufonů či monster se řeší drogy včetně toho kdo a proč za tím stojí. A finále ač odkazuje k westernu V pravé poledne je spíše z thrileru než z akčního sci-fi. K tomu výborní herci a pár krásných gore efektů... Outland je zkrátka jedno ze tří sci-fi z roku 1981, které patří do klasiky žánru. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní sci-fi noirovka. Hodnotila bych výš, kdyby tam Hyams toho scifi napěchoval víc; takhle film zachraňuje napínavá poslední dvacetiminutovka, zbytek je příběhově průměrná "kriminálka", ovšem s nadprůměrnou atmosférou a "vetřelčí" hudbou. Hyamse oceňuju jako režiséra s velkým talentem navodit hutnou atmosféru a v Outland to opět dokazuje. Děj však tentokrát pokulhává a pachuť klišoidní zápletky nedokázal přerazit ani Connery. Kozoroh 1 a 2010: Druhá vesmírná odysea zůstávají nadále nepřekonány, bohužel. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Škoda že nikoho nenapadlo naroubovat tenhle film do vetřelčího univerza. Ani by se nemusel přepisovat děj, stačilo přidat pár odkazů a sem tam utrousit nějakou narážku. Outland totiž vypadá jako by tam klidně patřil. Mám rád tyhle vize budoucnosti, v nichž sice lidstvo udělalo fenomenální pokrok v technologii kosmických letů a umělé gravitace, ale počítače zakrněly v osmdesátých letech a design je podřízen funkci. Luxusní výprava naštěstí zakryla většinu nedostatků a o ten zbytek se postarala hutná atmosféra a slušná hudba. Zápletka totiž není nijak nápaditá a film občas ztrácí tempo. Sean Connery si odehrál zapomenutelný průměr, zato Frances Sternhagen si i z vedlejší role udělala výraznou postavu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Outland sa nehrá na nič veľké, aj keď Connery je určite veľký herec. Síce toto nebola celkom jeho parketa, nijako však neurazil, ani sa neznemožnil. Príbeh filmu ja na rok i krajinu pôvodu celkom podarený, zábery v extériéri sa vydarili. Koniec filmu však vyznieva úsmevne - hlavný hrdina (šerif) nervózne čaká, až za ním prídu zabijaci, aby ho odrovnali, pritom zločin spoločnosti nepotrebuje vôbec vytrúbit do sveta/vesmíru, však načo...všetko zvládne aj sám. Hodnotenie: 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne na třetím měsíci Jupitera, v těžařské kolonii. Po pravdě řečeno, nebýt Seana Conneryho, jehož charisma film zachraňuje, asi by film stál za starou belu. Triky na 80. léta docela v pohodě (Lucasova výrobna triků byla tehdy pro ostatní filmaře ještě moc drahá), a je pravda, že i to prostředí svým způsobem hraje roli. Špičkování Conneryho s doktorkou pak patří rovněž k tomu lepšímu. Ale jinak je to taková béčková oddechovka na páteční večer, když chce člověk vypnout. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama