Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co majiteli hračkářství Harry Sankeymu zemře manželka Nancy, musí sám vychovávat svého dospívajícího syna Sama a pomoci mu se vyrovnat se ztrátou jeho matky. Harry si myslí, že posledním přáním jeho ženy bylo, aby se zúčastnil televizního programu “Cheeky” . Povede se mu do této show dostat a zde potkává další Nancy, svou spolusoutěžící, která se ho snaží dostat z jeho trápení. CHEEKY je film o rodině, křehkém vztahu mezi otcem a synem, vyprávěný s humorem a porozuměním. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co Thewlise vedlo k napsání a natočení takové věci. Jako herce ho mám vzhledem k výběru a obsazení rolí většinou rád, ale nemusí ze sebe za každou cenu dělat renesančního člověka. Nejprve svou postavu vykreslí jako nějakého bláznivého vynálezce, který pracuje v pochybném hračkářství, aby vzápětí tento motiv vymizel a věnoval se sporu otce a syna, který se v podstatě nekoná, neboť otec se věnuje jakési pochybné soutěži. Prostě jeden velký zmatek, v němž se motiv pospolitosti rodiny rozdělené tragédií a vzniknuvším traumatem ztrácí. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

4/10 - Žádnej zázrak sem od toho nečekal, ale co sem čekal bylo víc typickýho britskýho humoru. Začátek se jevil celkem slušně, bohužel pak z toho nic kloudnýho nevylezlo. Jediný co mi přišlo celkem dost solidní byla debilita televizní show. Celkovej dojem je podprůměr, protože sou i mnohem horší filmy a zkouknout se to v klidu dalo, ale víckrát už nechci... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bylo to tu tisíckrát a tisíckrát ještě bude. Na pozadí bolestné ztráty (způsobené agresivní psí močí) hledají rodič s potomkem způsob revitalizace tragédií poznamenaného vztahu, tentokrát prostřednictvím mírně ujeté reality show, jejíž formát by se báječně vyjímal na některé z našich komerčních televizních stanic. Typicky britský humor se bohužel objeví jen v záblescích a navíc, na můj oblíbený subžánr "sociální komedie z UK" je v Cheeky až příliš mnoho emočního vakua. Ponaučení? 1.) David Thewlis nechť zůstane jen u herectví, 2.) kdo masturbuje, necítí kouřové zplodiny, 3.) chtěl bych poděkovat našim matkám, že dokážou opakovaně plodit tak pohledné dcery, neboť potkat některou z těch anglických Polednic bez make-upu v temném lese, tak rychle položím peněženku na pařez a beru roha. Možná mít v sobě sedmičku Beefeateru na kuráž, najdu v sobě poslední zbytky odvahy a z té peněženky si alespoň vydělám doklady.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká část stopáže nějak souvisí s jednou dosti trapnou televizní soutěží. Bohužel musím konstatovat, že příběh s ní má mnoho společných rysů ... Propojení komedie a dramatu se prostě nepovedlo, vznikla spíš jejich HODNĚ nevtipná, pokřivená karikatura. Vlastně nevím, proč jí neseberu i tu poslední hvězdu - snad pro pár úvodních minut, které se mi docela líbily, pro několik silných scén (Sam ve vaně, Sam s loďkou …) - a taky pro dobré herce, kteří si přece jenom nezaslouží být vyhození do odpadu. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Dát tomuhle jednu hvězdičku můžou jen úplní tupci, kteří nic nechápou a nemají ponětí, o čem je život. Pocítit pravou podstatu téhle nezměrné krásy ve všech jejích rozměrech může jenom hloubavý a citlivý člověk. Ne nějakej debil, co se dívá na Ramba a je z toho celej morkej, jak Stalone střílí z kulometu. Protože tohle je tak krásný a citlivý film. Úplná nádhera. Cítím se tak intektuálně a emočně obohacen! Ach! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama