Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Parta severských mafiánů se vydává zcela na novou cestu života. Donedávna kradli, podváděli, zabíjeli, ale nyní se rozhlížejí a konečně pochopili, že chtějí žít normálním život. Bylo dost špíny a podvodů. I když jsou nelítostní, lidskost se jim opět vrátí do žil. Film odkrývá i minulost a důvody, jak se dostali na cestu zločinu. Každý z nich si nese nepříjemné zážitky z doby, kdy ještě byli dětmi. Drsný severský humor i zamyšlení. Všechny postavičky jsou skvěle zahrané a nikdo z nich nezapadá do šablony "normální". Bavil jsem se přímo seversky! ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tahle sestava dánských hereckých elit, by klidně mohla hrát kupky hnoje na starým poli, smrdět na míle daleko a stejně by to byla pecka. Pánové ty magůrky, co zdrhají před průserem hrají s gustem sobě vlastním a všichni dohromady tvoří neuvěřitelnou auru. Jensen je na tohle specialista. V těchhle ulítlých postavičkách se přímo vyžívá, takže herci mají obrovský prostor ukázat co umí. No a ta reštyka co nakonec zbudovali, neměla chybu. Sice hygiena a čojka by utrpěly doživotní traumata, ale já bych v ní klidně pojedla, popila a užila si tu atmosféru a pašáky, hvězdicema bych nešetřila stejně, jako ta novinářka. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Hele jelen. Blikající světla a Adamova jablka od Anderse Thomase Jensena patří ke dvěma nejlepším filmům co jsem kdy viděl. Film určitě není komedií, ale spíše gangsterkou s netypickými gangstery, přesto vyfukování vajíček je nejvtipnější scéna ze všech a nezapomenutelná je rovněž Mikkelsenova etuda s blbě čumící krávou. Proč proboha tento režisér od roku 2005 nic nenatočil? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OBČAS, I KDYŽ ZŘÍDKA, NAJDETE PODNIK, KDE NA MENU NEZÁLEŽÍ…“   Seversky nepřívětivý hrdinové, který, de facto netoužíme nijak poznat. Čtyři kámoši, lůzři a zločinci, tam někde v lese rozehrajou hru na to, abychom si je oblíbili. Nebo taky ne… Doporučuju příznivcům Madse Mikkelsena! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film získal cenu dánských diváků za rok 2000. 2.) Thx za titule „Petr Čemus“ a „Pushover“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se sevařani dobře vychrápou, tak uměj humorovat na všechny strany. Tady jsou všechny ty vtipný dialogy a absurdní scénky, tak krásně zakomponovaný do příběhu, že to člověku přijde jako úplně samozřejmý. Celej film je neskutečně dobrá mixerka všech možných žánrů, až se divím jak to všechno spolu může fungovat. Při těch vzpomínkových scénách hrála hudba, která mě vracela někam k filmům Sergia Leoneho, hlavně tedy k bijáku Tenkrát v Americe a měl jsem při nich i stejný pocit, tedy, že moje srdce si uspořádalo takovou privátní párty na oslavu vynálezu zvaný film, no a z této tiché soukromé srdcové párty šly tóny spokojenosti i do mé hlavičky a z mé hlavičky tu svou spokojenost milé rád přenáším do zdejšího hodnocení. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama