Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jacksonovsky stylová duchařská taškařice, plná řemeslně zručných vizuálních efektů, hektickým dějem pobavivší beze strachu a místy i bez humoru i milovníky hororů a ujetých komedií. - - - V tuzemských televizích uvedena bohužel se značně škodlivým ořezem obrazu na 4:3 a s příznačně přízračným debilním televizáckým dabingem s uječenými a hýkajícími béčkovými čudláky, zato však bez zvuku a atmosféry... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak další srandovní duchařina je na světě. Je to spíš komedie než horor, ale sem určitě patří. Jackson mě docela mile překvapil, že netočí jen bitky elfů se skřetama a vše se netočí kolem prstenu a Froda. Duchové kteří se zde objevili měli bezesporu lepší hlášky než Gimly. Já času s tímhle snímkem určitě nelituju, protože efekty jsou na vysoké úrovni, děj má hlavu a patu a hlavně se pořád něco děje a máte tak příležitost se pořád smát a nenudit se. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jacksonovi nepodarilo nakrútiť nový diel eskapád kotolníka Freddyho, vrhol sa na tento komediálny horor. Je to síce už Hollywood a zďaleka to nie je taký masaker, ako to bývalo na Novom Zélande (i keď krvou sa nešetrí), no scenár je dostatočne zábavný a skvelý casting na čele s Michaelom J. Foxom a Jeffreym Combsom zaručujú, že aj keď neide o výnimočný film, ako bol napr. Braindead, stále ide o kvalitnú hororovú zábavu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Peter Jackson .. Producentský film, na který asi Robert Zemeckis neměl čas, s nevýrazným obsahem, který si bere až příliš mnoho z podobně laděných filmů (navíc je zde M.J. Fox zase bourající autem plot, nácek v řadách FBI, apod.). Osobitosti tvůrce moc nepobral a zábavností nijak nevyčnívá. Možná taky dobře, svůj talent a um Jackson využil plně až u dalšího (životního) projektu, kde dostal větší důvěru a volnější ruce. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Svůj první film s větším rozpočtem Jackson po technické stránce zvládl, výtvarná stránka filmu je super a obzvlášť finále ve staré nemocnici je kouzelné. Průser je v tom, že si sebou přinesl svojí pubertu z béčkových krveprolití. Natočit komedii s infantilními vtípky a strašnými dialogy s vraždami, masakrem v nemocnici a párečkem nadšenců pro sériové vrahy? Právě rozpolcenost scénáře a přesvědčení režiséra, že mix všeho možného musí zákonitě všechny bavit, je zjevný důvod komerčního neúspěchu. Nezáživného Michaela J. Foxe snadno zastíní atypicky obsazená Dee Wallace Stone a hlavně tradičně úžasný Jeffrey Combs, který si pro sebe krade každou scénou, bohužel to na status klasického snímku nestačí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)
  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)

Reklama

Reklama