Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pád anjela sa rozhodol málinko obmeniť už trošku okukanú formulu. Miesto zachraňovania prezidenta, ktoré by už tretíkrát najskôr vyzeralo trošku úsmevne, tak dostávame variáciu na Utečenca. Samotný Butler sa zase dostal celkom do formy, hlavnou hviezdou je tu však Ric Roman Waugh. Režisér Waugh od začiatku do konca nedá dole nohu z plynu a nenechá človeka premýšľať o tom, čo sa na obrazovke deje. A tak doslova snímku napchal akciou, ktorá vrcholí dlhou a veľmi dobrou prestrelkou v nemocnici, pri ktorej sa človek čuduje tomu, že celá táto sranda stála údajne len štyridsať miliónov dolárov. Waugh však zvláda aj kontaktné bitky, naháňačky a všeobecne akčné remeslo. Jeho oldschoolový a poctivý prístup je skrátka niečo, na čo sa veľmi dobre pozerá. Pád anjela dáva zo všetkých troch dielov najviac priestoru Butlerovi ako akčnému hrdinovi a vzhľadom na to, že za kamerou sedel človek, ktorý svojej práci evidentne rozumie, je výsledkom veľmi fajn akčná prehliadka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív ! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama