Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

EvaM 

všechny recenze uživatele

Typicky český klasický televizní film. Zajímavá zápletka, dobré výkony herců. Pár vydařených pokusů o vtip. V současné tvorbě je málo takovýchto filmů. Většinou jde o snahu někoho napodobit a výsledek pak vyzní trapně. Ale těmto tvůrcům dík. Tchyni podobného typu jsem zažila. Nepomlouvala před manželem , ale před každým koho potkala, včetně příbuzných. Věrohodně vyprávěla vylhané historky tak, že jí to všichni věřili. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Děj filmu hroznej. Každou chvíli jsem měl nutkání to přepnout, protože tohle se v realitě skutečně děje. A to mi je velmi proti srsti. Libuše Švormová - panovačná matka, které jde její role uvěřit; Jitka Čvančarová - klasicky hrozná (vrať se do Ordinace a už se nevracej); Sandra Nováková - sexy, ale nechá ve filmu na sobě dříví štípat; Martin Trnavský - dobrák, ale ve vleku matky. Potěšilo mě, že se to odehrává v Brně, kde jsem některá místa poznal. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Výborné!! Nevím, co víc by český televizní divák chtěl.. Česká televize zvolila ideální poctu zavražděné Simoně Monyové, jejíž knížka posloužila jako předloha k televizní filmu, který ocení především ti, jenž nějakou tu zkušenost s tchýní mají. Sylvie si vezme za muže jedináčka, lékaře Hynka, kterého pojí silný citový vztah k matce. Ta udělá snaše ze života peklo a synáček (paradoxně asi nejméně věrohodná postava) se ukáže jako solidní blb. Tvůrci naštěstí netlačí za každou cenu na pilu a nesnaží se šokovat nějakými vypjatými momenty, ale předkládají všem srozumitelný a vlastně velmi jednoduchý příběh, který skvěle graduje. Závěr výborný a na české poměry velmi nečekaný, ústřední trio Libuše Švormová, Sandra Nováková a Martin Trnavský jsou minimálně na pochvalu!! ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, kombinaci Sandra + Jitka jsem neodolal. Ovšem scénář (nebo kdo?) zbytečně tlačí na pilu - vím, že existují inteligentní synáčkové závislí na matkách, ale aby manželka neměla snad několik měsíců klíče od domu, wtf? A u postavy, kterou hraje Jitka Čvančarová, mi vadí hodně nevěrohodný rozpor mezi primitivní a kultivovanou polohou - to si neuhlídala Jitka ani režisér. Naopak Sandra úplně přesná. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"...nejlepší jsou studený." Velmi dobrý televizní film, i když postava Hynka je poněkud přehnaně submisivní. Postavou Jitky Čvančarové příběh ještě trošku více utrpěl, chtělo by to trošku zmírnit chování a vrátit se zpět na zem. Libuše Švormová je vynikající a Sandru Novákovou bych za Jitku Čvančarovou nevyměnil, ale dobře udělala :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)
  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama