Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

pufina 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak ženy dokážou být naivní. Honit se za jménem muže, který má být její osudovou láskou. Vše na základě toho, že bratr téhle bláznivé ženské jí podfoukl ve hře (když byly děti) a podplatil starou věštkyni a byl na světě Damon Bradley. Ale světě div se, vznikne láska jako trám. Až na typický happy-end je to pěkná romantická komedie, plus hlavní herečka je fakt dokonalá káča (což doufám byl účel, haha). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příjemně uvolněná, odlehčená záležitost. Místy možná zbytečně tlačí na pilu - ale ne natolik, aby to nějak významně narušilo její projasněnou letní atmosféru. Podařilo se do ní propašovat pravé italské slunce, které dodalo ten správný zlatavý odlesk překrásným italským scenériím ... 3,5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia. Odcestovať a hľadať človeka, ktorého nepoznáš iba jeho meno je zvláštne. No netypická zápletka. 7/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od tho čekal více romantiky, moc mě neseděl krátký účes Marisy Tomei, ale jinak pohodová romantická komedie, která nemůže nikoho urazit a naopak zanechá pěkný a klidný pocit. A Benátky jsou super. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Plnotučně romantická kvazikomedie, snad se ženám zavděčí. Pro koho jinýho taky nosím ty červený ponožky ? ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Polovica filmu je odpornou ilustráciou ohranej a večnej tézy romantických filmov o hľadaní „toho pravého“ v podobe hysterických Američaniek na úteku pred svadbou, resp. skazeným vzťahom a za ezoterikou najprimitívnejšieho druhu. O ich povahe ( Američaniek i pozadí ich motivácie ) svedčí už len to, s akou ochotou sa Faith vykašľala na svadobné prípravy a vydala sa za chimérou, teda mužským menom, ktoré jej vyšlo v detstve pri vyvolávaní duchov, ani si pritom poriadne nevšímajúc, že prišla do azda najkrajšej krajiny na svete... Podobne, keď pri náhodnom romániku, okamžite prezentovanom ako veľká, osudová láska, kvôli ktorej tam vlastne šla, zistí, že meno vysnívaného muža, ktorého jej osud priniesol v hodine doslova dvanástej, nie je pravé, stačí jej to k tomu, aby všetku rozpútanú nádhernú romantiku v okamihu zrušila a odišla, a že tento vzťah by tým skončil, kebyže ju chlapík ďalej neuháňa. Nešplhla si u mňa ani tým, že všetko prihodené, osudové, že sa jej o tom mohlo iba snívať, schválne poserie, a potom ešte rumázga. Celá táto oslava totálnej nerozumnosti až stupidity a pritom typicky ( filmovo ) americkej podnikavosti typu „nerozmýšľaj a choď ( konať )“ je scenáristicky odôvodnená iba veľmi chabo. Bod dolu za umenie, ktoré dokázalo ešte aj kúzelné Benátky a čarovný Rím zobraziť fádne a nepríťažlivo a bod navyše za rýdzo talianske slová čašníka o tom, že ak pri nevere nejde o sestru, priateľku alebo predchádzajúcu manželku, ale neznámu ženu, hriešnik je dobrým, diskrétnym manželom a za múdrosť, že nie práca, ale jedlo, radosť a láska sú skutočne dôležité. Druhá polovica filmu prináša konečne aj nejaké to poriadne iskrenie a romantické napätie okolo fatálneho mena Damon Bradley. Že toho skutočného ale napokon skutočne našli, len aby potvrdil jasné a očividné, je rovnaká hlúposť scenára, ako keby sa naňho úplne vykašľali a zabudli, že len a len ono samotné v spojení so zarytou tuposťou hrdinky spustilo celý ten cirkus. Áno – rozoberať takto romantický film je asi príliš, ale tak čo, keď ma to vytáča! Apropo – ak  by jej na tom skutočne tak záležalo, koľko Damonov Bradleyov by asi Faith našla v telefónnom zozname... ? ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jsem na podobných rozpacích jako ostatní kometátoři. Vidět se to dá, takže třeba i tři hvězdy, ale jinak je lépe na to zapomenout. Jasně, chick-film, to víme od začátku, a od začátku počítáme s "britskou" ironií, která to bude shazovat a znormálňovat, aby to nebylo tak sladký (rozuměj:blbý), i když je to veskrze americký. Ale tady, kupodivu, přestože ironie nechybí až do konce, PŘESTO je to sladký (rozuměj: blbý, a to až do konce). Nevídáno. Kdo neviděl, o nic nepřišel (jako u 90% všech filmů). Ale pokud jste českou "Bridgetjoneskou" (která tráví "o samotě", rozuměj: v doprovodu láhve vína, další sobotní večer), třeba to i dejte. NB! Ten film fakt voní. Ale ne jako prvotřídní parfém. Spíš jako prvotřídní deodorant. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při vyvolávání duchů se svým bratrem se malá Faith dozvídá i jméno své osudové lásky - Damon Bradley. Když jí toto jméno po letech potvrdí svým věštěním i stará cikánka, je Faith přesvědčena, že se brzy její druhé já ukáže. Jenže léta plynou, a Damon stále nikde, takže se Faith odhodlá k vážnému kroku - přijme nabídku k sňatku od svého přítele. Jenže několik dní před svatbou zazvoní telefon, a hlas na druhé straně patří právě Damonu Bradleymu. Faith ucití svoji šanci, a po stopách svého osudu se vydává do slunné Itálie... Pokud jste alespoň částečně romanticky založeni, nemůže vás tento film nechat chladným. I když je zhruba od půlky filmu jasné, jak to musí dopadnout, stejně si napětím musíte okousat nehty, jak se vše dokáže zkomplikovat. Marisa Tomei je nádherná (i když s delšími vlasy jí to podle mne sluší ještě o chlup víc) a vyjevený kukuč Roberta Downeyho jr. je taky úžasný. Když si k filmu připočtu prostředí (že by mne tímto filmem konečně manželka k návštěvě této země přinutila?), skleničku dobrého vína a příjemnou společnost (to prostě k tomuto filmu patří), nemá to chybu.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

IMHO již klasická (svižná, pohodová) romantická komedie v nejlepším "devadesátkovém" duchu spoléhá na krásy (a stereotypy) Itálie, především však na neodolatelnou živelnost půvabné Marisy Tomei, jež zvládla udržet posedlost své postavy osudem (předpovězeným jménem svého vyvoleného!?) na tenké hranici roztomilosti – jakkoliv by její poblázněná spontánnost volala spíš po psychiatrovi. Robert Downey, Jr. se do ní uvěřitelně zamiloval na první pohled a skvěle je doplňuje / glosuje taktéž okouzlující Bonnie Hunt. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Jo tak na tenhle pohodový filmek si vzpomenu i po letech...jmenovat se Faith a nevěřit na osud? Odkud jste spadli? :o) taky bych za svým Damonem Bradleym letěla i od oltáře třeba ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální námět, ze kterého tvůrci vymlátí pouze pár vtipných scén. Jinak je to takova reklama na Itálii, párkrát sem se usmál,ale nic extra. Naštěstí je tu slušné herecké obsazení a to nejenom ústředního dua (například Joaquim de Almeida, kterého si většina diváků bude pamatovat z Desperáda). Škoda, že Marisa Tomei nemá nějaký normální účes, takto sice vypadá poměrně pěkně, ale není to takové to aaaaah, které by na romantický film bylo potřeba. Downey je sekáč, ale ta role se mi moc nelíbila. Nemám rád když se chlap příliš podbízí. Dohromady slabší tři. ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Moja srdcovka. Videla som tento film, keď som bola ešte malá a zaľúbila som sa. Teraz to so mnou robí rovnaké veci a presne taký účinok by mal mať každý nadpriemerný film. Hviezdička navyše za Roberta Downeyho Jr. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších romantických filmů vůbec, s naprosto kouzelnou atmosférou a úžasně ztřeštěnou hlavní hrdinkou s příznačným jménem :-). Jak praví ústřední melodie - může to být "once in a lifetime". ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Normálně bych na tenhle typ romantickýho filmu asi pěkně brblala.. svatba.. osudovej chlápek... ženská na hlavu, bla bla bla... Ale je tomu tak, mocná síla krásných italských měst a neodolatelně roztomilýho mladičkýho Roba Downeyho zapůsobila. :D ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Tak tahle přeslazená ubulená limonáda se u mě těžce drásala do průměru. Klišé střídá klišé, kýč střídá kýč všechny dějové zvraty jsou průhledné jak voda z Fontány di Trevi a Marise Tomei to nijak extra s tímhle účesem nesluší. Proč já sakra na tyhle filmy koukám??? ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Osobní guilty pleasure, perfektně oddychový film z prosluněné Itálie, s krásnou Marisou Tomei a sympatickým Downeym jr. Docela originální. 85 % ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nesympaticky pojaty romanticky pribeh divky verici v osudovou lasku jednoduse neudrzel moji pozornost az do konecneho vyvrcholeni. Herci si odehraji, co jim bylo napsano a nedodavaji svym postavam zadnou stavu. 35% ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoriginálnějších limonád, jaké jsem vstřebal. I přesto pojme téměř všechna myslitelná klišé tohoto žánru. 70%. ()

Reklama

Reklama