Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 2

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (142)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Děsivý český překlad a všude stejně hrající Keira... A přesto jsem filmem nadšená. Kvůli českým kulisám (mami, já říkala, že je to pražský Hlavák), mrazivé zimní atmosféře, krásnému domu a kvůli Alexandru Skarsgardovi, kterého jsem po dlouhé době tak mohla vidět v nedbalkách. A taky kvůli tomu netypicky americkému konci. Jo, možná to je holčičí film, ale mně se moc líbil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Francouzi si vzali víno, Američané území a co máme my? Ruiny...'' --- Nádherný film. Velmi uvěřitelný. Film o traumatech z války a o nových začátcích točený v kulisách poválečného Hamburku. Ačkoliv to během války v Německu schytala co se týče náletů skoro všechny německá města kde byl nějaký průmysl, Hamburk byl vyjímkou. V roce 1943 se RAF rozhodla Němcům předvést co byla biblická Gomora... V rámci operace Gommorah 10 dní bombardovala nebohé město s historickými většinou dřevěnými domy často ze středověku kontejnery s fosforem. Výsledkem bylo totální vypálení 20 km2 města a desetitisíce mrtvých. Byla to rázná válečná odpověď od RAF Němcům na prvotní barbarské bombardování civilních čtvrtí britských měst... Němci byli po náletu opravdu otřeseni. Ještě dlouho po válce z kilometrů ruin a hromad cihel vytahovali lidé ohořelé mrtvoly původních obyvatel hanzovního města...Sem, do těchto kulis přijíždí za svým mužem, který je plukovníkem britské armády a správce britské okupační zóny jeho manželka. Těší se, že budou spolu sami v nějakém domě po vystěhovaných nenáviděných Němcích. Vše je ale jinak. Děj je velmi předvídatelný. Divák hned vytuší co se stalo, proč ta nenávist Rachel ke všem Němcům. A také vytuší i to co se že se to dále bude dít mezi obyvateli starého sídla. Předvídatelnost ale nevadí, protože alespoň si pak člověk může užít jednotlivé postavy a jejich hraní.Vše bylo dokonalé, dům, ruiny města, atmosféra... A nejdokonalejší na tom všem byla Keira. Ona je fakt NÁDHERNÁ. A jestli se do něčeho typově hodí tak jsou to tyhle filmy. Navíc ta její britská english... V dnešní době má spousta jedinců jak čtu na internetu problém identifikovat své pohlaví. Netuší zda jsou pohlaví č. 45 nebo 53...Já bych tenhle film pouštěl v nějakých poradnách či zařízeních jedincům co neví jak jsou na tom. A pokud nebudou moci odtrhnout oči od nádherné Keiry, tak jsou prostě chlap. Opět se divím tomu místnímu podhodnocení. Zdá se, že milostný trojúhelník a psychologické drama už také pomalu vychází z módy. Já si ale pošmákl... Dávám za 4 cigarety ze stříbrné tabatěrky s fotkou... * * * * ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Keiře ty večerní šaty z druhý světový sluší jako vždycky. To oceňuju. Stejně jako nečernobílej pohled na válečný strany a fešnou výpravu, z který sem tam slušně zamrazí. Co ale z toho, když dějový zatáčky dokonale odhadnete už ze synopse a očima posouváte táhlý záběry, protože přesně víte, co bude po nich. Tři za lidskost. Čistou, pěknou, ale jen jednu z mnoha. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zápletka bola tak banálna, že už banálnejšia ani nemohla byť. Žena sa zamiluje do svojho "nepriateľa" a prehodnotí svoj postoj a názor.... bla... bla...bla... Keby to aspoň bolo rozvinuté do nejakého pútavejšieho deja, lenže ani to nehrozí. Jediné čo tento film drží nad vodou je luxusné herecké obsadenie a pekná kamera s výpravou. Podpriemer. 40/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je něco klasického. Jako bych sledoval současnou technikou a se současnými herci natočený příběh, který opravdu vznikl krátce po válce, opravdu se natáčel v rozbombardovaném Německu a to, co na pozadí trochu vousaté romantické zápletky sděluje, jako by chtěl opravdu a upřímně sdělit všem. Kdybych to měl zkrátit, asi nejhorší na něm je český název. Naopak Keira Knightley, Jason Clarke a Alexander Skarsgård jsou dokonalí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. února 2019 na filmovém festivalu v Glasgow. (Petr.Kocfeld)
  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno