Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rodinný výlet matky s dvomi malými dcérami do letného domčeka sa zmení v boj o prežitie, pretože syn bývalých majiteľov sídla je psychopat. Otázkou je, či otec, ktorého pracovné povinnosti zdržali stihne prísť k domčeku včas, aby zabránil tragédii...Vynikajúci psychologický thriller s prvkami hororu (aj keď tých prvkov je minimum, hlavným je že páchateľ má na tvári masku) sa vďaka celkom dobrej réžii práci s kamerou a minimom postáv ukázal ako príjemné prekvapenie, keď až na jednu scénu (auto, ktoré cúva sa rozpadne takmer ako pod lisom) je dej relatívne napínavý a na rozdiel od veľkého počtu obetí vo filmoch s podobnou tématikou sa dočkáme skvelej atmosféry, avšak predvídateľného konca. Jedná sa však o výnimočne dobrý režisérsky debut. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konfrontace Yvonne Strahovski s "lesním" maskovaným psychoušem měla zdárný průběh. Jak se ve filmu rozednilo, atmosféra nočního děsu a napětí náhle opadla. Řeč je o závěrečném zúčtování, které trochu devalvuje dobrý dojem z filmu. Prostě tvůrci si se závěrem měli více vyhrát. Důležité je, že les a přilehlé okolí (ne)příjemně publikum sevře a nepustí. Krásně to režisérovi s pseudonymem Quinn Lasher (údajně se jedná o Dennise Iliadise, který se měl od filmu distancovat) vychází u hlavní představitelky. Ta nejančí, nevyšiluje, jedná celkem rozumně, její dvě filmové holčičky už tolik boj s pudovými emocemi nezvládají a svůj strach dávají nezřízeně najevo. A tenhle herecký kontrast je nečekanou hybnou silou děje, který nemá přehršel postav, tím pádem není ani moc úmrtí a méně gore. Ve filmu převládá tma a nejistota z toho, kde se neznámý obejda zjeví. Působivá hra s oběťmi se stupňuje, patřičného novátorského vrcholu už nedosáhne (viz závěr). Yvonne Strahovski v hlavní roli je moudrý tah. Není to omílaná herečka, a je v ní víc než jen pohledná vizáž. Maniak svoji tvář odmítá ukázat, na mě jeho maskování velký dojem neudělalo, na ksichtě měl jakési fáše, víc jsem neidentifikoval, celkově připomínal strašáka v poli. Navíc měl nejasný motiv pro odstranění nových nájemníků v domě, kde dřív žil. Hrstka herců ukrytá v odlehlém lesním prostředí dělá pod vedením též "maskujících" se tvůrců maximum, aby se na jejich lesní anabázi hned tak nezapomnělo. Je to zručně vyvedený hororový thriller, co umí vyvolat mrazení, a nenápaditý závěr se dá úspěšně tolerovat. Je patrně i důsledkem tvůrčích nesnáz, které film provázely. Tolik soustředěného napětí už jsem si dlouho neužil. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MAMI? CO JE TO?…“ /// Yvonne Strahovski mám rád. I když film stojí za starou píču, baví mě na ni koukat. Tady vyráží na dámskou jízdu. Dámskou…no, bere dcerky na chalupu. A jak už to tak (v hororech) bejvá, není to žádná zahrádkářská kolonie, ale lesy… jezero… a (samozřejmě) nezvaná návštěva. Klasika. ½ hoďky úvod a jdeme na věc. Ta „věc“ je takovej ten standart, ve kterým vám (jí) jde vo kejhák. Nic víc, ale ani míň. Parchanti pištěj a svejma (dětskejma) nápadama serou… což je u hororu asi v pořádku. Moc mrtvejch nečekejte (což je škoda). Ale to u „Home Invasion“ tak je. Prostě… nic víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V lese se pohybuju podle špagátu. 2.) Jedu na chatu (a nechcu se podívat na tatu). 3.) Věřím (trapně), že několik tesů sekerou způsobí smrt. 4.) Thx za titule „mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný psychoteror, který ze začátku potěší skvěle budovanou atmosférou tajemna, ale odhalením maskovaného vraha vyústí v předvídatelné klišé klasických slasherů. Plus za to, že Scarecrow není úplný idiot, minus za chabě načrtnutou mytologii. Nicméně krásný příklad toho, jak takový obyčejný červený provázek natažený v lese dokáže pocuchat nervy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tam venku je úchyl! A je to neskutečný deviant a debil, protože mít na lopatě Yvonku♥, a chtít ji dva dny v kuse živočišně píchat jen nožem a naklepávat ji pánev výhradně sekerou, to může napadnout jen totálně ujetého bukanýra a notorického plýtvače. Ale jinak je to jen takové obvyklé a vcelku nenápadité honění v chatě u jezera v sobotu čtrnáctého, sice slušně natočené a dokonale ozdobené, ovšem zcela bez pevného podkladu, výraznější atmosféry a jakýchkoliv hrůzných souvislostí. Yvonka♥ však jako vždy aspoň dokonale zabavila mou pravačku, takže o jednu za to vytvrzení výjimečně přitvrdím. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Hey Boy In The Pines“ od Public Domain. (Duoscop)

Reklama

Reklama