Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (587)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Dnešní svět nepřeje loutkařskému řemeslu. Proto je nucen Craig poohlédnout se po jiné profesi, v podivném patře 7½ jednoho z Newyorských mrakodrapů objevuje coby nastoupivší archivář tajemný portál - portál do mysli Johna Malkoviche. Dává tak možnost vzniknout podivnému propletenému trojúhelníku Craigovi manželky Lotte a ženy jeho sexuálního zájmu Maxine. Skrze duši Malkoviche v sobě Lotty objevuje doposud neobjevenou mužskou část své vášně, stále odmítaný a životně neúspěšný Craig se se slavnou tváří dostává k tělu své zbožňované Maxine i ke svému zbožňovanému řemeslu. ● Film V kůži Johna Malkoviche je záhadně konspirován svým scénářem i kolísavou hladinou mezi absurditou, mysterióznem i směšností. Možná kdyby vedlejší postava Craigova šéfa nebyla jako vystřižená z Laslieho Nielsena s jeho osobitým smyslem pro humor. Kdyby Maxine nebyla ztvárněna jako naprostá mrcha, u které se mužská část publika vůbec diví, čím jen mohla Craiga zaujmout. Kdyby Lotty nehrála naivní manželku s úchylkou mít doma šimpanze, psa a papouška. Kdyby cesta do mysli Johna Malkoviche vedla jiným způsobem, než-li z patra se sníženým stropem a tajemným tunelem, který při ekonomice mrakodrapů - využít každý metr čtverečný, stěží mohl vzniknout.... mohl to být vcelku povedený film. ║8.3.2009║ ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Parádně ujetý a originální film, nicméně na to jak je ujetý je až příliš realistický a uvěřitelný. Problém je trochu v tom, že se film snaží logicky vysvětlit důvod všech těch nelogických jevů a tím trochu ztrácí své kouzlo. Každopádně patro 7 1/2 se dalo určitě zdůvodnit líp. *** Ve zkratce: Jeden VIP lístek do podvědomí prosím... ()

vtelenie 

všechny recenze uživatele

100% - no, toto nemusi kazdy prekusnut, ale pre mna je to asi uplne najlepsi film z najlepsich. Toto dielko ma uplne vsetko: ak chcete umenie, dramu, komediu, Sci.fi, Psychadeliu, muzikal, alternativu, mainstream, slzy, plac, hlbku, povrchnost,...a pokial to chcete dobre namiesane, tak to najdete v Malkovichovi. ()

Noomi 

všechny recenze uživatele

Tak uletené, až sa mi to zapáčilo. John Cusack ma zakaždým vie ohromiť tým, čo sa z neho na plátne stane, ale poloha bláznivých čudákov mu mimoriadne svedčí. Originálne, šmrncnuté poriadnou dávkou vtipu a v podstate filozofické... Nezabudnuteľná scéna - záplava Malkovichov (znie to meno len mne ako kokteil? Už len pridať malý slnečník a limetku na okraj...). Malkovich Malkovich. ()

ladno 

všechny recenze uživatele

Najneuveriteľnejší námet, aký si človek môže predstaviť, sa pod rukou scenáristu Charlieho Kaufamana zmenil na vynikajúci film. Vidím, že viacerí tomuto filmu vytýkajú prekombinovanosť, no naopak - som rád, že tam Charlie toho vtesnal tak veľa, ako sa dalo. Námet a scenár sú za 6* - niečo tak originálne, nápadité, vtipné, dokonca i filozofické a zamysleniahodné sa nevidí každý deň. Klobúk dole aj pre hereckým obsadením, všetci hrali ako odušu. Prekvapilo ma najmä bezchybné herectvo Johna Cusacka, Cameron Diazovej a Catherine Keenerovej. 99% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Scénárista zřejmě v něčem jel, to mě nikdo nevymluví. Nicméně zajímavé, umělecky zdařilé. Skvěle zahrané všemi 5ti postavami, v čele se skvostným Malkovichem a mimojiné jeho taneční scénou. Podivnost, která ale není průměrná a mě se spíše líbila než nelíbila. A i když si vůbec nejsem jistý, zda jsem ji do detailu pochopil, ačkoliv jsem ji viděl jíž podruhé, tak 75%. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uvod, cca prvych 35minut sa mi rozhodne pacil viac ako zvysok filmu. Bol totiz hodne v style britskeho humoru a 7 1/2 podlazie bol takmer Monty Pythonovske. Ked sa to preklopilo, po tom, ako Cameron-ka zacala blazniet po Maxine, stratilo to caro a uvedomoval som si mimoriadne dlhu stopaz. Film nezostarol pekne, a ano, videl som ho az teraz. Sklamanie. Slabsi priemer. ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh a geniální nápad. John Cusack je opět standartně skvělý a John Malkovich jednoznačně dokonalý. Příjemným překvapením pro mě byla C. Diazová, která sice nevypadá jako sexbomba, ale hraje velmi velmi dobře!!! ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Samoucelna originalita neni plus, jeji premira naopak likviduje smysl filmu a nedovoluje k nemu najit zadnou smysluplnou interpretaci. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Od mého oblíbence Kaufman bych čekal něco lepšího, ale dalo se to. Nebylo to ani moc nudné, místy dokonce vtipné a hlavně... bizarní! Ale. Je tu to ale. Na Věčný svit neposkvrněné mysli to ROZHODNĚ nemá. Možná to byla moje chyba, že jsem první viděl "Věčný svit" a až potom "V kůži". ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Pfff, jeden z nejdivnějších filmů, co jsem viděla. Ale to se asi dalo čekat, když se na scénáři podílel Charlie Kaufman... Podle mého filmu kraluje Malkovich, ale ani ostatní herci nejsou špatní. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Fascinující výlet do světa našich představ, tajných přání a tužeb. Rychlé až překotné tempo vyprávění s mnoha nečekanými zvraty táhnoucími už tak dost šílenou zápletku daleko za hranice absurdity. Přitom to není samoúčelné. Nezdá se, že by autoři hráli s divákem falešnou hru, snaží se nám sdělit cosi o skrytých komnatách našich myslí, které nás ovládají víc, než si připouštíme. Především je to ale film zábavný a strhující. Jako jízda na tobogánu plná krkolomných zákrut, o níž nevíme, kde nás na konci vyplivne. Třeba zrovna na dálnici do New Jersey... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film s opravdu originální zápletkou bohužel nevyužívá rozsáhlých možností, jež si svou neotřelostí otevřel, a zaškobrtává na rozpačité režii a kvalitativně nevyváženém scénáři... modrých 70% ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Jak může vypadat svět kde každý může být Malkovich ? Na tuhle otázku nám odpovídá tenhle film. Dokonale originální scénář. ()

Bohnice05

všechny recenze uživatele

Nebudu hvězdičkovat, abych se neunáhlil. Ale řeknu jedno: zábavnost či pointa tohoto filmu mi byla nějak utajena a já ji nepostřehl. Třeba až ho uvidím příště, tak to bude jinak. ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama