Reklama

Reklama

Ninjova pomsta

  • USA Revenge of the Ninja (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po vyvraždění své rodiny ninji odjíždí Cho (Sho Kosugi) se svým synkem a matkou za bezpečím do Spojených států, kde spolu se starým přítelem úspěšně rozjedou síť galerií s japonským uměním. Cho ale netuší, že galerie jsou pouze zástěrkou pro obchod s narkotiky a že se brzy i se svou rodinou ocitne uprostřed tvrdé drogové války. Volné pokračování úspěšného ninja snímku Menahema Golana NINJA PŘICHÁZÍ (1981), tentokrát v režii na poli akčního filmu debutujícího režiséra Sama Firstenberga. Ten stál za kamerou i u třetího dílu NINJOVA NADVLÁDA (1984), po kterém pro velký úspěch rozjel druhou kultovní ninjovskou sérii CANNONU, AMERICKÉHO NINJU (1985). (choze)

(více)

Recenze (37)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som si myslel, ze reziser Firstenberg si vzal pod ochrane kridla So Kusugiho a ze ho aj herecky viedol pocas tocenia, Hm, a ono to bolo naopak. Dovtedy pan Firstenberg ani nevdel, co slovo ninja znamena. Rezisersky je to dobre, hrave, proste na urovni, nechybaju akcne sceny, velka spokojnost : 65 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty casy, kdyz jsem videl ve filmu ninju a kapnul si do trenek.-)... Az neuveritelne hloupy pribeh, dialogy, rezie, herecke vykony... Vsechno spatne. To je ale tak zle a bizarni, az je to vlastne neskutecne zabavne. Cela rada akcnich scen, ktere jsem snad v zadnem jinem filmu nevidel.-). ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Totální béčko. Každá scéna je na opováženou. Hlavně ta, kde šestiletej Kane bojuje s prsatkou Kate. Bravo! Paráda. Mé hodnocení? Plnej barák. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Firstenberg byl zrozen k tomu, aby točil filmy o Ninjach a Šo Kosugi zase k tomu, aby v nich hrál. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem si řekl, že to je asi nejlepší film o černé magii Ninju. Ano, je tady spoustu skvělých Ninja zbraní, triků a trefné hudby. Závěrečná scéna na střeše je mega bombovní, ale v celku to nedosahuje toho správného napětí. Teď jsem si vzpomněl, jak jsme si jako děti vyráběli hvězdice :-) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

O velký kus lepší než předešlý díl. Kromě solidních soubojů (u kterých mi přišlo, že je dělali narozdíl od jedničky lidi co se uměli rvát) nás čeká velká hromada špinavých cool ninja triků od hvězdic, flusaček, šípů po různé meče a vybuchující kuličky. Kosugi je docela sympaťák což je také jistý posun od jedničky. Jedinou výtku mám proti tomu, že se tak dlouho matlá s různýma amatérama.. mistr by je přeci měl vyřídit během půl vteřiny, ale řekněme, že to bylo na vrub dramatičnosti ... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborný posun oproti prvnímu dílu ninjovské trilogie. Kosugi se přesouvá do hlavní role a i když je stejně "sympatický" jak v prvním filmu, na rozdíl od Nera umí bojovat a to sakra dobře. Příběh o zradě kamaráda je pitomý, film obsahuje spoustu stupidních scén a ninjové mají doslova nadpřirozené schonposti. Ale nevadí, i když je to béčko jak řemen, má to tolik akcí, že nad tím nestihnete přemýšlet. Závěrečná scéna, kdy zlý ninja čistí mafiánské sídlo plné po zuby ozbrojených vrahounů nemá chybu a to co předvádí oba ninjové při souboji na střeše je jednoduše geniální. Ta škála zbraní, pohybů, triků nemá obdoby. Bohužel Firstenberg trochu moc stříhal, osobně bych si to užil víc s plynulejší kamerou. Ve vedlejších rolích potěší Tanaka nebo Keith Vitali. Tři hvězdičky, ale mít o 15 let míň, dal bych určitě pět. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jedna z legiend niekdajších čias VHSiek. Tento film ako aj celú sériu som 20-25 rokov dozadu videl snáď x krát. Perfektná akcia a jedno z najvernejších spracovaní témy s ninjami. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

B-čko jak vyšité. S kopou akcie s celkom slušnou dávkou krvi a samozrejme občas nelogickou schémou následnosti scén. Ale zabaviť sa dá Za slabšie 4*. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem viděl film poprvé a přišel mi fakt super, dnes si to nemyslím. Film hodně shazujou ninjové, kteří v tomhle případě jsou nějak divní a finálový souboj tomu nasadil korunu. To že si oba ninjové přinesli cca 2 zbraně (nepočítám bouchací kuličky nebo hvězdice) a v průběhu souboje vystřídali asi deset, bych snad přenesl přes srdce, ale to že se zbraně měnili i během scény to už fakt nějak nechápu. Bohužel, zklamání. 45 % ()

Reklama

Reklama