Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Daebak!!! Překlad: “Trefa do černého!!!” V historicko-zombie provedení. Jiné, než standardní korejské seriály, přesto ale korejské. Kdo čeká horor, bude zklamán. Kdo není zvyklý na asijskou tvorbu, může si stěžovat na pomalost. Kdo je zvyklý, toho bude seriál držet od začátku do konce. Tvůrci se vykašlali na standardních minimálně 16 epizod a natočili jen šest, takže je to kompaktní a nenatahované. Těším se na druhou sérii, jen je škoda, že ji neudělali hned. Doo-na Bae super, ostatní herci také. Občasné záběry z výšky, použité zde, registruju v korejském seriálu poprvé. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama