Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý korejský projekt. Nahlíží na zombie apokalypsu z dost odlišného úhlu, než na jaký jsme zvyklí. Odehrává se v pozdně středověké Koreji, kde dochází k jistému boji o trůn a intrikám. Do toho přijde zombie nákaza a vše se zkomplikuje. Hlavní postavy je korunní princ, a i ostatní jsou celkem zajímavé. Postupně se o nemoci i postavách dozvíme více. Celé je to dost o hře o moc a intrikách. Na krákovský trůn si totiž dělá zálusk víc lidí. Dostáváme se do občanské války, kde se zároveň válčí se zombie. Akční scény jsou dost povedené a propracovaní. Celkově tu jsou skvěle udělané bitvy. Určitě je to příjemná změna od jiných klasických zombie věcí. Určitě doporučuju. "Jak si myslíš, že lidé na jihu přežívají?" ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny našla právoplatného pokračovateľa svojho odkazu. Království zombie z historického hľadiska vyzerá a pôsobí naozaj realisticky. Do tejto doby tvorcovia zasadili zombie mor, ktorý tomu všetkému dodáva šmrnc neokukaného mixu. Odohráva sa tu bitva o moc, ktorú zvádzajú tí najmocnejší a najurodzenejší. Dostanete chutnú dávku bezcitnej krutosti. Druhá bitva je proti neustále sa rozrastajúcej horde zombíkov. Súboje tu vyzerajú prvotriedne. Krv a hlavy striekajú/lietajú na všetky strany. Najväčší audiovizuálny pôžitok seriál poskytuje vo chvíľach, keď sa horda valí na obete. Komparzom sa skutočne nešetrilo. Od čias Statečného srdca pravdepodobne najlepšie zvládnuté hromadné akcie bez použitia počítačových trikov. Veľkým kladom je naozaj chytrý scenár. Všetko je zaujímavo premyslené, vysvetlené, absentujú logické kolapsy či samoúčelné blbosti. Čo mi teda bránilo dať plný počet *? V Hre o trůny som si našiel obľúbencov, ktorým som fandil, aby sa dožili konca. Tu niečo také nehrozilo. Postavy sú postrádateľní služobníci príbehu. Jediná, ktorá mi naozaj sadla bola kráľovná (Hye-joon Kim). Teším sa na záverečnú tretiu sériu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama