Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svého staršího bratra Joea (Kyle Chandler) zjišťuje Lee Chandler (Casey Affleck) s velkým překvapením, že byl svým bratrem ustanoven jako jediný opatrovník synovce Patricka (Lucas Hedges). Lee opouští své současné zaměstnání a naplněn obavami se vrací do vesnice Manchester-by-the-Sea, aby zde pečoval o temperamentního šestnáctiletého Patricka. Je také nucen se vyrovnat se svou minulostí, která ho odloučila jak od manželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, ve které se narodil a dospíval. Lee a Patrick, které spojuje pouto jediného člověka, jenž celou rodinu udržoval pohromadě, se oba snaží smířit s životem ve světě bez Joea. (Falcon)

(více)

Recenze (540)

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Toto bol jeden z najsmutnejsich filmov poslednych rokov a pre mna zatial najlepsi tohotorocny film. Tento bezutesny, dramaticky a temny film z "obycajneho" zivota ma teda dostal a stalo ma to 4 presmoklene (slzami a soplami) vreckovky a fakt, ze ma tento neobycajny "obycajny" film prikoval do stolicky na viac ako 2 hodiny. Cassey Affleck zasluzene dostal Oskara za najlepsiu muzsku ulohu za ulohu tohoto stryka, brata, manzela a otca. Proste jeho civilny prejav dal jeho postave velmi presvedcivu tvar. Aj vsetky ostatne role boli obsadene hercami, ktorych sa svojich postav zmocnili vyborne. Viac nepoviem aby som neodhalila pointu. Super scenar, rezia a excellentne herecke vykony. Pre mna jednoznacne 100%. Tento film mi pripomenul film "Tajomna rieka" - "Mystic river". ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Fakt mě dostal Casey Affleck...s takovou lehkostí zahrát něco tak vážného, klobouček... další neméně významné pozitivum filmu je uvěřitelnost. A i když se děj místy vlekl, tentokrát to vůbec nevadilo, naopak... celý příběh se mě tak více dotkl. Jediná věc mi vadila - soundtrack, dost mě rušil... ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se zřejmě navěky traumatizovaný pán má postarat o pískle vlastního zesnuvšího bráchy. Avšak kostky osudu tomu nejsou nakloněny. A čím víc pokouší se výše jmenovaný vpravit do role mladíkova otčíma, tím se zesilují i nedobré vzpomínky na místo samotné stejně jako na předchozí vztah. Dopadne to všelijak možně jen ne...(copyright lukin). Výborný Casey Affleck, kam se na něj brácha tlačí. 80/100 ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Film o trágedii, smrti a všedním životě podaný velmi realitcky až bolestně. V hlavní roli Casey Affleck, který je naprosto perfektní a zaslouženě za tuto roli získal oskara. Ve vedlejších pak velmi výrazná Michelle Williams a jejich společná scéna u kočárku byla jedna z nejlepších, která se ve filmu objevila. Příběh velmi pomalu ukazuje přítomnost i záblesky minulosti a odkrývá všechnu tu bolest hlavních postav, a tím i skvěle odvedenou práci na scénaři a režie. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Scénář a Casey super, ale na formě mi ne všechno sedělo a soundtrack byl úplně katastrofální - obehranější klasické skladby už autoři asi nenašli. Možná to byl jejich záměr podpořit tím šedou realitu děje, ale proč by to dělali klasikou, která se v takové komunitě asi těžko běžně hraje. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

No musím uznat, že takové a podobné příběhy jsou natolik silné, že je reálné, aby se u nich člověk zamyslel nad tou hloubkou onoho tajemna, jenž patří životu a smrti. Navíc je tady až příkladně ukázán fakt toho, že nic není samozřejmé, třebaže to člověku kolikrát vůbec nedochází. Je v tom hodně psychologie, a jen člověk, který má v sobě alespoň trochu ochoty, se nad tím dokáže hluboce zamyslet. A i když podvědomě víme, že nic není věčné, hodně věcí si nepřipouštíme, a nebo si to nechceme připustit. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Viem, že som ten film asi správne nepochopil, no tá dĺžka sa tomu nedá odpustiť! Únavnejšiu drámu z real life som snáď ešte nevidel. Prvá a posledná tretina doslova uspávajú. V tej strednej je všetko, čo som od tohto filmu chcel. Emócie, dobre hrajúci Affleck, výborné konflikty a nejaký temný príbeh za Chandlerovou postavou. Keď na scénu v 90-tej minúte nastúpi otravný synovec Patrick, ide všetko dolu z kopca. 50% ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Wow Affleck, wow film s několika fakt wow momenty...jen ten konec mi přišel takový jalový :-) ale jinak vážně dobrý. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? Téměř žádný vývoj. Trochu jsem se v ději ztrácela. Nakonec film pořádně nemá ani zakončení. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som nevedel takmer nič, o to väčší dopad na mňa mal. Z veľkej miery preto, lebo som rodič. S postavou Caseyho Afflecka sa naozaj nedá veľmi sympatizovať, stretnúť ho niekde a poznať jeho osud (aj keď nepriamo zavinený), tak by som mu reálne ublížil. Asi v polovici, keď sa odhalí scéna, ktorá je pre film zlomová, ma až do konca film emocionálne už len drtil. Trochu síce nechápem jeho odmenenie na Oscaroch a Glóboch (Casey podal štandartný výkon, ktorý som u neho videl už veľa krát, to ale samozrejme neznižuje jeho kvality), o Michelle Williams nehovoriac, ale budiž. Nechápal som ani konanie Patricka, to mi prišlo ako hodne odtrhnuté od reality, na ktorej sa Lonergan v prvom rade rozhodol film postaviť. Napriek tomu všetkému je celkový dojem tak silný, že vo mne pretrváva aj niekoľko týždňov po zhliadnutí. A to je asi sám o sebe dostatočný dôkaz kvality. ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznala, čtyři hvězdy dávám jen díky tomu, že jsem film sledovala po kouskách. Na shlédnutí na jeden zátah jsem prostě neměla, nedokázala jsem se do příběhu ponořit, ať byl místy tak neskutečně realistický a dramatický, že tomu člověk nechtěl ani věřit. Za konec/nekonec jsem tak trochu ráda, nějaké klišé nebo naopak tragédie, by filmu jen a jen uškodily. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Šest nominací na Oscara? No nevím. Ne že by Místo u moře byl úplně špatný film, ale americká produkce snad umí udělat lepší bijáky i ve slabším roce. Manchester by the Sea je celkem slušná deprese, na které mi nejvíc vadily scény na efekt jako koukání na mrtvolu v márnici. Stopáž je neúměrně dlouhá vzhledem k tomu, že se toho zas tak moc neděje. Ano, postavy byly vykresleny dobře a Casey Affleck zahrál muže "bez srdce" velmi slušně, ale to je tak asi všechno. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, člověk celou dobu čeká, až se příběh rozjede, po nešťastné události z minulosti už to vypadalo, že k tomu již konečně dojde, ale stejně nic. Casey se celou dobu tváří jako kyselá vokurka, nechápu, za co mohl dostat cenu, když ve své roli z hereckého hlediska celkem nic moc nepředvedl. I když možná byl hodnocen s přihlédnutím k příběhu samotnému, který je hodně slabý a ve kterém, kromě zmíněné nešťastné události, se vlastně vůbec nic zásadního neděje. Velké zklamání. 1*. ()

lukyna 

všechny recenze uživatele

Strašně mi to připomnělo můj oblíbený novozélanský film Třináctá komnata. Osudem těžce zkoušený chlap, který se jen snaží nějak žít dál. Hodně tíživé, hodně neamerické. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Neskutečně skutečné. Největší síla Místa u moře tkví v civilnosti, nebo chcete-li reálnosti - dialogy (od začátku do konce), reakce (propuknutí v pláč u mrazáku, rozbití okna - u obojího mi naskakovaly momenty z vlastního života), situace (problémy s naložením do sanitky, vybrující telefon při obřadu), černý humor jako alespoň částečný lék. Je to scénáristický majstrštyk. A já něco podobného psal u Gone Baby Gone - a tak si říkám, jestli tohle už nebylo psáno tak trochu Caseymu na tělo, protože to je přesně jeho styl. Michelle Williams, která podle plakátů působí jako druhá klíčová osoba, je ve skutečnosti trochu upozaděná, ale v klíčové chvíli to herecky rozbalí. Celé poselství filmu, že i když je všechno na prdlačku, stojí za to se dál rvát. Poselství, které může lehce sklouznout ke kýči a patosu a přesto se to v tomto případě neděje... A že tomu chybí silný konec? Málokterá životní dramata mají silný konec. S větší či menší elegancí se přes ně předrkotáme a jdeme dál. Takže za mě způsob zakončení jen podtrhuje všechny výše zmíněné klady. Vynikající film s jednou velkou a zbytečnou kaňkou. A tou je hudba. Proč proboha u tak civilního filmu, kde se ve všech ohledech hraje na to, že míň znamená víc, zní tak opulentní hudba? Řadu silných momentů mi to pokazilo. Kdyby bylo ticho, nebo hrál jen nějaký minimál, tak by mě to asi definitivně sejmulo. Hudba, která zní jak z Titaniku, se hodí do Titaniku, a ne do tohohle městečka kdesi na severu u moře. Možná byl ten kontrast opulentní hudby a civilního přístupu k dalším aspektům filmu uměleckým záměrem, ale v tom případě jsem ho nepochopil. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Ach, ďalšia netaktná konverzačka, pri ktorej neviete, či ju máte dať schladiť do mrazáku, alebo naopak nechať roztopiť nad ohňom. Emócie sa v nej striedajú ako na bežiacom páse, väčšinou je to dosť nepríjemné, i keď oddane a presne zahrané a dokáže to pohltiť. Nie je však s kým sympatizovať. Jediná, pre mňa naozaj silná scéna filmu je tá na policajnej stanici. A keďže to má celé niečo vyše dvoch hodín, je to akosi málo. ()

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Reklama

Reklama