Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičká zdravotní sestra Marie Sahulová (A. Mihulová), „poslední panna na intru“, se rozhodne, že se stůj co stůj stane opravdovou ženou. Jenže má smůlu, vrátný ji přistihne s pacientem a ona musí za trest do zapadlé pohraniční vesničky. Její kolegyní se stane moudrá a zkušená žena, zvaná Babi (J. Jirásková), a ta dívku svérázným způsobem zasvěcuje do života a vede ji po stezkách jeho strastí i krás. Mariin příběh se vine množstvím pestrých epizod, je zalidněn rázovitými postavičkami, jejichž život je otevřený „sestřičkám“ vždy důvěrněji než jiným lidem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

rt12 

všechny recenze uživatele

Dělat ve zdravotnictví na vesnicích v 50 letech, tak to byla síla. Mamka když film viděla, se trochu hořce smála, protože to na praxi zažila na vlastní kůži. Takže autentické prostředí to rozhodně bylo. Dál oceňuji výkon všech herců, zvláště pak nenápadnou roli Františka Husáka, ve které byl famózní ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Sestřičky v Kachyňově tvorbě nijak zvlášť nevyčnívají, ale také zdaleka nepatří k jejímu průměru, ale spíš k tomu lepšímu. Proto mi dost mrzí poměrně nízké hodnocení. Film stojí na stabilním scénáři a neutěšené atmosféře tehdejší kolektivizační doby, kterou ještě umocňuje nevlídné počasí. Ale to jsou bezpochyby klady a nikoliv zápory. K tomu jako kontrast běží obyčejný, ale hezký příběh mladé dívky, která prožívá první kroky do života se všemi starostmi a láskami které život přináší i v lepších a horších časech než byly tehdy. Jiřina Jirásková jako by hrála sama sebe a svojí hereckou i lidskou moudrostí je oporou jak začínající mladé sestřičce, tak i začínající mladičké Aleně Mihulové. Něco končí a něco začíná…v tom je hlavní síla filmu! ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Rozkošný príbeh mladej zdravotnej sestry Mari túžiacej po tom čo všetky mladé ženy a zvedavej na to aké to bude prvý krát. Dostáva sa vďaka tomu na lazy kde je každá pomoc dobrá a ľudia sa lekárom skôr vyhýbajú. Našťastie ju zaúča dobrosrdečná zdravotná sestra, ktorú volá Babi, takže je jej priateľkou i akoby matkou zároveň. Obstojná produkcia a výborné herecké výkony Aleny Mihulovej a Jiřiny Jiráskovovej. Bacha na a tergo. 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Léta padesátá na našem venkově očima mladé dívky z města. Dříve se mi tento film vůbec nelíbil, ale jak stárnu, dívám se na něj raději a raději. Alena Mihulová ve své prvotině předvedla příjemný herecký výkon, Jiřina Jirásková je úžasná. Zajímavost: Jiří Růžička, který ten rok točil i "Slunce, seno, jahody" říká sestřičce, že jeho žena odešla na návštěvu do Hoštic. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Prostředí drsného pohraničí v padesátých letech,zdravotní sestry v podání Jiřiny Jiráskové a Aleny Mihulové,to je základní motto filmu sestřičky.Mladší,přeložená z trestu,získává své životní zkušenosti pod dohledem starší zkušené kolegyně.V řadě situací, kdy musí prokázat své odborné znalosti, nachází postupně smysl svého života.Film ukazuje tehdejší drsný život v pohraničí,které bylo po odsunu Němců dosídleno mimo jiné i lidmi,kteří žili velmi primitivním způsobem a měli své zvyky.Myslím,že je velmi podařený a patří k dobrým dílům Karla Kachyni. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

Bořivoj Navrátil: 1933 - 2011

01.11.2011

Po dlouhé, těžké nemoci zemřel dlouholetý člen činohry Národního divadla herec Bořivoj Navrátil. Kroměřížský rodák studoval na ekonomické škole v Jihlavě, následně na brněnské JAMU, kde absolvoval v… (více)

Reklama

Reklama