Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, viac slabšie tri ako lepšie dve, ale šancu by som tomu dal. Síce je to viac teen ako by sa k môjmu veku hodilo, ale sem tam úlet nezaškodí... :) ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Soon there wouldn't be any kids anywhere. The government wasn't afraid of what happened to the ones that didn't make it. They were afraid of us, because the ones that survived changed." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další divergentní teenagerovská krávovina. Hned jak jsem si přečetl obsah na ČSFD mě bylo jasné co od toho čekat. A tak tu máme epidemii, která vybije většinu dětí, ty zbývající získají superschopnosti, načež je vláda pozavírá do koncentráků vedených náckovskými vojáky a ty nejnebezpečnější rovnou likviduje. Prostě naprosto absurdní nápad, který by v reálu v životě neprošel. Ve filmu se navíc nic moc nevyřeší, různé frakce jsou jen různé varianty zla a celé to slouží jen jako záminka k nudnému putování party teenagerů a jedné teen romanci. Dlužno říct, že ti teenageři jsou poměrně sympatičtí, stejně jako ta romance a akce z tábora měla něco do sebe. SPOILER Ovšem to, že ta romantika nakonec skončí špatně to pohřbilo definitivně. 2* protože existují ještě i mnohem horší kraviny ve sci-fi, nicméně jak se tohle mohlo dostat do kin nechápu. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Všetky tie postapokaliptické "young-adult" diela sú možno atraktívne, zaujímavé a inšpirujúce, ale akonáhle sa nad tým všetkým začnete len trochu zamýšľať, zistíte že je to celá jedna kravina. A že to musí byť výtvor nejakého sadistického duševne nevyrovnaného jedinca, ktorý žije vo svojom vlastnom svete. A Tmavá myseľ je toho učebnicovým príkladom. Je urobená podľa už tradičnej šablóny a k tomu všetkému riadne vyzobáva svojich viac či menej úspešných predchodcov. Pozitívum je nanajvýš sympatické mladé obsadenie, ktoré však týmto filmom urobilo krok vzad vo svojej hereckej kariére. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další ze ságy knižních děl o dětech co jsou nějak výjimečné a žije se v postapokalyptické budoucnosti. První díl z dalších minimálně třech, čtyřek. Špatný to není ale začíná to být dosti ohrané. 60% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Taková dětská verze X-menů. Přišlo mi to zbytečné dlouhé a některé pasáže zbytečně nudné. Finále docela ušlo. Amandla Stenberg byla fajn. Čekal jsem to horší, ale koukat se na to dalo a díky finále bych se mrknul klidně i případně na pokračování. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Začíná to drsně. Děti umřou a ty, které přežijou dostanou superschopnosti. Vláda se jich bojí, vznikají odboje a další takové ty věci obvyklé v young adult postapech. Boužel pro Temné síly tady fak není nic moc originálního, napínavého..Prostě hodně špatné. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 34 miliónov dolárov // Tržby_ 41.1 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 3 007 769 KČ // Diváci v ČR_ 20 781 // Tržby v USA_ 12.6 milióna dolárov ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemyslí vážně . Tady to musel zrealizovat a schválit nějakej chorej mozek, jinak by vůbec takovouhle blbost nemohli natočit. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Neoficiální, ale upřímný text distributora: „Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, všem scénáristům, režisérům a ostatním tvůrcům žánru Teenage Postapocalyptic Dystopia Survival Shit-Fiction záhadně zmizely mozky.“ Pokud je vám -náct a i váš IQ má hodnotu -náct, jistě si to užijete. PG-13 rating by tu tudíž měl bejt přeznačenej na PG-18, vztaženo nikoliv k věku, nýbrž právě k výše zmíněný hodnotě IQ. Je zjevný, že bude pokráčko, ač tajně doufám, že tahle sračka si na to nevydělá. Přirovnal bych to k sérii Bludišťák, k Dávači či k Detergentu (jsem tak rád, že se SW herecky dostala mnohem dál). Nažehlený teenage pitomci putujou sluníčkovou přirodou, nehtíky maj stále pěstěný, fousky stále hladce oholený, pijou buhvíco, serou buhvíkde a samolepky z auta škrábou špachtlí, aniž by odřeli lak. Při použití X-Men feature jim zasvítěj oči a zazní dramatickej zvuk, při výmazu z paměti se efektně rozplynou, „Obliviate“ pytcho. DO PR DE LE !!! Tohle fakt dovede někdo myslet vážně? Jediná souhrnná rudá je tak za ten krátkej barevnej nápad na začátku konečnejch titulků, za lehce zábavnou roli Brienne z Tarthu a vlastně i za to, jak je to multikulti barevný a ještě celý umocněno další multikulti barevností. Tohle, jestli neni skrytý podprahový sdělení... A my idioti se kdysi vysmívali Tvajlajtu!!! ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Malé děti, které přežily jakousi epidemii, zavřou do jakéhosi tábora a jen je děsí zbraněmi.... Protože z nich dospělí mají strach. Naštěstí se vždy najde někdo, kdo je zachraňuje před jistou smrtí. Něco mezi Potomci lidí, Hunder games, Labyrint a Xmen. Splácané béčko, ničím mě to nezaujalo. Nuda. Herci relativně sympatický. Ale nic světoborného. ()

Sygauras odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce popisovat co všechno mě na tom doslova vytáčelo a nebo mi vadilo. Vypla jsem to v momentě kdy asi po 40 minutách filmu došly k té další skupině lidí a oni tam na ně vyběhly se zbraněma. Tak jako vydržím hodně, ale tolik nelogických věcí a tolik debility v jednom filmu prostě neskousnu. Už celý začátek byl jednoduše jedná velká stupidita, kdy opět sledujeme vypatlance, kteří místo toho aby začaly zjišťovat co se děje a věnovaly alespoň trochu pozornosti těm dětem co přežily, nahnaly je do táborů a udělaly z nich otroky. Čím víc takových filmů vidím, tím více jsem přesvědčena o tom že američan nepatří k lidskému druhu, protože jediné jeho uvažvání je - co nemůžu vlastnit, nebo ovládat to zabiju. Ne vážně, na takové filmy se dívat nechci. To už není normální tohle. Nuda, nuda, nelogické chování, nuda, nuda, idiot, debil, kráva, nuda ...... Odpad. Jiné hodnocení nepřipadá v úvahu. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to,jako mix Hunger games,Labyrintu,Stmívání a Hostitele a přitom ze všeho je tu to nejhorší. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Průměr střídá nudu. Bylo divné od začátku kdy ukázky neukazovali skoro nic objevného, že studio nemá prostě co ukázat. Nezáživné postavy se drží předpřipravených a stereotypních scén, které předvídáte na minuty dopředu. Inu, Foxům se podařilo Labyrint dotáhnout do konce. Zde to je velmi nepravděpodobné. Materiál, který se hodí spíše na Netflix. 40% ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Koukatelne to bylo, jenze proste bez pokracovani je to pointless film ve kterem se "skoro nic" nestalo a je to vicemene jen takova priprava teen postapo trilogie (ktera v momente kdy toto pisu je NEPOTVRZENA) zalozena na knizni predloze. Nelogicke rozhodovani nekterych hlavnich postav a zbytecne natahovani vedlejsi dejove linky filmu nepomahalo, hudebni doprovod nebyl spatnej, CGI byly take celkem decentni, ale tady to proste konci, dalsi Maze Runner, Hunger Games, Teen x-mani, Divergentní atd. 2/3* tezko rict 50% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tmava mysel je sci-fi film,v ktorom sa predstavia predovsetkym deti,no urcite nemoze ohurit ludi,napad fajn,ale prevedenie nic moc,taky priemer,musim vsak pochvalit hudbu,ta sa mi lubila...:-) ()

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama