Reklama

Reklama

Mladý pilot Alexej jen těžko získává přízeň zkušenějšího kolegy Leonida. Oba muži však čeká osudová zkouška, když budou nuceni evakuovat turisty z oblasti zasažené sopečným výbuchem. Poklidné přistání se promění v noční můru poté, co erupce zničí letiště a poškodí startovací dráhu... Mladý vojenský pilot Alexej Guščin je navzdory svému talentu a vlivu svého otce, leteckého inženýra, propuštěn z armády, protože jednal v rozporu s rozkazy. Přihlásí se na místo pilota letecké společnosti, kde se má podrobit přijímacímu řízení vedenému přísným pilotem Leonidem Zinčenkem. I přes Zinčenkovy pochybnosti je přijat a stává se Zinčenkovým stážistou. Guščin hledá cestu k Zinčenkovi, který je i doma velice přísný na svého syna Valeru. Guščin se seznamuje s kolegyní Alexandrou Kuzminou, do které se zamiluje. Alexandra je sebevědomá a Guščinův zájem nejprve neopětuje, brzy spolu ale začnou chodit. Guščin a Zinčenko jsou povoláni do Afriky, kde mají evakuovat turisty před válečnými událostmi. Guščin je ale rozzlobený, že nemohou evakuovat rovněž místní emigranty, čímž proti sobě popudí vedení společnosti. Zinčenko však Guščina podrží a oba jsou přiděleni k pravidelným letům do jihovýchodní Asie. Zinčenko s sebou přibírá i Valeru, od kterého očekává, že se zlepší v angličtině. Během jednoho letu na Aleutské ostrovy jsou piloti požádáni, aby evakuovali turisty v oblasti, kde vybuchla sopka. Celkem poklidné přistání se však promění v noční můru poté, co sopečný výbuch zničí letiště a poškodí startovací dráhu. Guščin se navíc musí do hor vydat ještě pro jeden uvízlý mikrobus s turisty. Zinčenko a Kuzmina jsou nuceni startovat a nechávají Guščinovi na letišti druhé letadlo s palivem. Guščinovi se podaří mikrobus zachránit a i jeho letadlo odlétá. Zinčenkovi však dochází palivo a jediným řešením se ukáže přestup cestujících ze Zinčenkova letadla do Guščinova... (TV Prima)

(více)

Recenze (92)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Sovětské, ehm tedy ruské, akční kino, které si v ničem nezadá s klasickými holoúdovskými akčními výplachy. Tedy akce je přepálená a samozřejmě nechybí šťastný konec. Co tomu lze vytknout je dlouhá stopáž, které je v kombinaci s komerční TV a nejméně 5 bloky reklam skoro otravná. NIcméně i přes tuhle drobnost film rychle ubíhá, s postavami se rychle sžijete a jako akčně-katastrofický film to není špatný. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Rusáci nepřekvapili a po výborném Metru natočili další velice zdařilý katastrofák. Původní Posádku v ohrožení si pamatuju s dětských let jako drsnou podívanou s kupou omrzlin a solidní atmosférou. Ekipaž je natočena v podobném duchu. Co přibylo, je výborné prokreslení hlavních charakterů a jejich motivace i milostné a rodinné linky, které tentokrát nijak nevadí. Efekty jsou perfektní a celý film je natočený velice zručně. To, že je natočený na "ruský způsob" je pochopitelné a je zajímavé sledovat rozdíly mezi takovým San Andreas a Ekipaž. Prostě Amíci točí nějak a Rusáci zas jinak. Všude je ale kupa hrdinských činů a obětování se. Stopáž mohla být o chlup kratší, ale i tak film jednoznačně doporučuju. Už kvůli perfektnímu napětí, které mi v amerických filmech trochu schází. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak od ruských kolegů bych to nečekal, hodně dobrá práce. Je to sice zbytečně dost dlouhé, ale člověk se alespoň sžije s postavama, takže první hodinka je spíš takový průměrný povídáček, potom se to ale parádně rozjede. Prostě dobře natočené a bál jsem se efektů a ty taky překvapily, tento film určitě není ztráta času. 77% ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Pripútajte sa, pristávame. Toto bola poriadne šialená ruská jazda. Pobavil ma komentár od TeeAge. Je fakt sila natočiť takýto film s rozpočtom 9 miliónov. Keďže sa jedná o katastrofický film, netreba očakávať super realistické scény, pretože to tu fakt nedostanete. Treba popustiť fantáziu a film pozrieť, keď máte náladu na oddychovku, pri ktorej netreba rozmýšľať. Aj napriek dosť nereálnym scénam, je to vizuálne spravené veľmi efektne a od druhej polovice filmu budete zaručene v napätí až do konca. Ruská kinematografia ma zas a znova milo prekvapila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO MOŽNÝ?“… „TEORETICKY ANO, ALE V PRAXI TO NĚKDO NEZKUSIL…“ /// Klasicky vystavěná předehra ke katastrofickýmu snímku, do toho kýčovitý záběry nočních měst či vzletu do východu slunce… Nevím, jak moc velkým překvapením je dobrá filmařina, ale spíš čumím, že bavěj ty osudy dvou hlavních hrdinů. Katastrofický kusy mě extra neberou, ty výkřiky „všichni uhoříme“ ve mně adrenalin nezvedaj. Tady je dobrá ta „lidská“ složka (třeba jak řešej situaci pohlaváři). Víc než vulkán pak zvedá tep cirkusová atrakce, kterou posádka předvádí ve vzduchu. To jsem migal kniplem jako kráva! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) originál z roku 1979 neznám. 2.) Startuju jen za asistence horkejch výstřiků. 3.) Miluju nebe plný Murphyho zákonů. 4.) Thx za titule „petrik1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (9)

  • Slogan filmu znie: „Keď je zem v plameňoch, spása je v nebi.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama