Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jocelyn (Franck Dubosc) představuje přesně ten prototyp muže, který se snaží obelstít a ulovit každou ženu, která kolem něj třeba jen projde a stojí za hřích. Používá základní postupy: vytahuje se, přetvařuje se a především neustále lže. A když jej náhodou přistihne nová sousedka Julie (Caroline Anglade) v situaci, kdy zrovna sedí na invalidním vozíku po matce, a chce o něj začít pečovat, jeho srdce zajásá. Repertoár svůdnických postupů si právě rozšířil o nový trik a navíc se díky němu seznámil s krásnou ženou. Ale vše se zkomplikuje, když přijme její pozvání na oběd k rodičům. Setká se zde totiž s Juliinou sestrou Florence (Alexandra Lamy). Což by v jiné situaci určitě uvítal, jenže i ona sedí na vozíku. Bohužel se oproti němu z něj nedokáže jen tak zvednout. A Jocelynovi se přihodí to, co nečekal. Beznadějně a romanticky se do Florence zamiluje. Ale jak jí má prozradit, že jim na procházku stačí jen jeden vozík? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

Garson 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladká komedie která mi sedla hudbou i stylem.Viděl jsem pár filmů na toto téma jako KURZ NEGATIVNÍHO MYŠLENÍ nebo SEZENÍ,ale tahle komedie měla něco navíc,měla cit.Donchuán Jocelyn kterému balení náhodných známostí docela vychází se zúčastní pohřbu matky a hned po té se přesune do domu který po ní zdědil.Když se přehrabuje pozůstalostí tak si sedne do kolečkového křesla po matce.Během chvíle do domu vejde sousedka Julie a omylem ho považuje za postiženého a když začne všelijak toto téma rozvádět tak jí to Jocelyn ani nevyvrátí a tak nějak se do té role vžije.Julie ho pozve na posezení k příbuzným a když tam Jocelyn dorazí tak ho seznámí se svou sestrou Florence do které se zamiluje,ale která je na vozíčku a je skutečně postižená a jí oblafnout bude o dost složitější.Jocelyn pracuje pro firmu vyrábějící běžecké boty a sám běhá protože se chce zúčastnit maratónu.Takže kromě práce běhá a zároveň si ve volných chvílích hraje na vozíčkáře a schází se s Florence.Nechce jí lhát,chce jí říct pravdu,ale když už překročil tu hranici obelhávání tak se mu těžko hledají slova.Florence časem pozná že to na ní hraje,ale sám se prozradí až když na ulici vstane aby zabránil střetu kamiónu s vozíčkem na kterým jede Florence a sama by nestačila uhnout.Závěr se velmi povedl.Jocelyn běží maratón,ale asi 100 metrů před cílem mu dojdou síly,zastaví se najednou mu přijede Florence naproti a na vozíčku ho odveze do cíle. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to tam ! Francie když chce tak pořád v komediích valí jak za starých časů. Francouzi ten svůj humor umí skvěle promazat romantikou i sociální tématikou, tak že to nebolí, netahá za uši ani za oči a odcházíš s náladou fajnovkou. Jo a pražská epizoda mila potěšila a zmínku o Spartě bych ve francouzským filmu nečekal už vůbec. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se tak dívám na to hodnocení tady ... I tentokrát mám svůj názor a nenechám se strhnout většinou. :D Nepíšu, že by to bylo špatné nebo nějak zlé, myšlenku měl ten film skvělou, moc se mi líbila, jenom to provedení krapet pokulhávalo. Měla by to být komedie, ale mě to nerozesmálo natolik, že bych to komedií nazvala, možná ostatní ano, a já jim to nevyvracím, chce to prostě zkusit. Za mě byl ten film příliš táhlý, místy nudný a rozhodně se nezařadil mezi ty, které mě chytnou a nepustí. Velice oceňuji zmínku o Praze a myšlenku, která se mi moc líbí, i konec není špatný, jen je to táhlý film s příliš, podle mě, rychlým koncem. Ode mě tenhle film víc než průměr nedostane a je jen na člověku, jestli se rozhodne se na něj podívat nebo ne, rozhodně bych však očekávala méně, narozdíl ode mne, můžete být mile překvapeni. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekala od romantické francouzské komedie daleko více.. Hlavní hrdina je od pohledu protivnej a nesymaptickej seladon, kterej si léčí svoje mindráky zběsilým lhaním.. Což ovšem hodně vyvažuje jeho partnerka - nádherná Alexandra Lamy.. Přála jsem si alespoň trošku kousavého humoru ve stylu jiného vozíčkářského filmu „Nedotknutelní“.. "Láska bez bariér" je značně nevybalancovaná.. Část postav je na pěst a část postav je naopak tak super, že by si zasloužila daleko více prostoru.. To samé s dějem.. Některé scény jsou povedené, ale daleko více je hluchých míst.. Za týden si budu pamatovat snad jen skvělou scénu se spouštějícím se bazénem, která je velmi originální a silně romantická.. Popravdě jsem si jí musela přetočit a pustit znovu.. Malé plus za to, že jednou z lokací byla Praha.. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je vidět, že žabožroutská komedie ještě zcela nezemřela. Krásná představitelka francouzské školy zralých žen kontra levná imitace Alaina Delona (ta podoba) v tomhle mírně naivním ale naštěstí ne úplně dutém dílku (před tímhle jsem sestřelil To je ale bláznivý svět - tak ať se shodím úplně) mezi sebou v zásadě slušně "chemizují". Celkové napětí kdy a jak to praskne se příjemně stupňuje, narážky invalidního simulanta docela pasují, scéna v kostele to hezky podtrhne a filmové adieu Clauda Brasseura zahřálo u srdce. Originální a bez servítek ale přitom důstojné a ne moc trapné. A navíc mě film navedl přes jeden song na jiný super snímek. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. února 2018 v Paříži. (Varan)
  • Scéna z maratonu v závěrečné části filmu byla natáčena na pražském Vítkově. Mrakodrapy v pozadí, které můžeme vidět v této scéně, byly dodělány digitálně v postprodukci. (zbyshek)
  • Natáčelo se ve Francii (Paříž) a v České republice (Praha). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama