Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě to má super plakát s oranžovou barvou....Z toho filmu jsem lehce zmatená...Plno věcí mi doteď nedošlo a bylo tam na mě až moc osob, které byly hodně od sebe a proto mi to nějako nezapadalo do sebe...Nicméně scéna "odboje", kdy se právě ty lidé začnou objevovat - ta byla super - svižná, úderná, skvělá hudba...Skvělé obsazení :) A myšlenka spokojenosti ovládnutí mimozemskou civilzací...je to fikce nebo ta lepší varianta života na planetě Zemi? Hm.... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný odbojově špionážní snímek prodchnutý ponurou, dusivou atmosférou okupační mizérie, kterou jen sem tam prosvětlí vzpomínka na staré dobré časy nebo zrnko naděje. Společnost se tu skládá většinou už jen z kolaborantů poslušně seřazených ve frontě na svoji vlastní porážku a zdařile ztvárněné mimozemské entity tak mají s ovládáním lidstva značně ulehčenou práci. John Goodman prochází celým příběhem s jedním a tímtéž koženým výrazem a přesto je bez diskuze, že odvádí vynikající práci a Vera Farmiga, to je holka, která mne potěší vždycky - ať už hraje kurvu, učitelku dějepisu, nebo oboje. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak já se přidávám do skupiny lidí co tom šoupnou odpad. Protože za prvé je to nudné za druhé nedává to smysl (odboj, který páchá atentát na jakéhosi místostarostu a pár mimozemšťanů to se nezmohl jako na více to nemluvím o tom, že číslo 1 tohoto odboje je ženská co se nijak nebrání a dostane se k ní člověk úplně snadno žádné zabezpečení nic). Mimozemšťany zde uvidíte tak 10 minut z 109 minut a spíše než sci-fi a thriller je to drama se špionskou tématikou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu, by to fungovalo aj v dnešnom, skutočnom svete. Vláda sa spojí s nepriateľom a zapredá národ za cenu bohatstva, moci a samozrejme vlastného prežitia. Invázia mimozemšťanov vyobrazená opäť v inom svetle, reálnejšie podanom a tým pádom aj menej akčnom. Napätie to však má a dokáže udržať diváka v pozornosti po celú dobu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní chuťovka o mimozemské invazi je v podstatě podobenstvím o lidech. Mimozemšťani by mohli vystupovat jako agresivní a nelítostní dobyvatelé, kdyby všechnu špínu za ně neudělali lidé. S hrůzou jsem si vzpomněl na rok 1969 a následující léta, kdy veškerou špínu dělali za Rusy naši, co se snažili, aby byli možná ještě horší, než okupanti. Mrazivé drama, ve kterém není zcela jisté, kdo stojí na které straně. A přitom vybrat tu správnou stranu je tak důležité! Vůbec mi nechyběly nákladné efekty, byť krátké pohledy na cizáky nebyly špatné, jelikož na nich příběh opravdu nestojí. Konspirace, špionáž, udavačství, podzemní hnutí, odbojová síť...a kdo byl ve skutečnosti číslo 1? J. Goodman zachoval kamennou tvář až do konce. Psychologické a až příliš skutečné sci-fi mě tentokrát potěšilo, i když pocity z něj byly temné... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)

Reklama

Reklama