Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (335)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Na ty třpytky, žárovičky, hotýlky, vodní vlnky a překrásné přírodní prostředí (nedivím se, že se v Řecku hlavní hrdince tolik líbilo), se překrásně vizuálně koukalo. Jinak je to příšerný nereálný kýč se slabým dějem. Neustálé odkazy k "úžasné, adorované" mamce Meryl mi vadily, tuto herečku nemám v oblibě a čeho je moc, toho je příliš. Ale což. Je to muzikál a kdo od tohoto kousku čekal kdo ví co, ať se nediví, že bude za svojí naivitu potrestán nestoprocentním zážitkem.:-) Navíc ona i jednička "Mamma Mia" nestála za moc, (skoro za nic),tak co čekat od pokračování...? Veliká škoda, že jsem to neviděla v kině, protože na to moře a hotýlek by se mi moc dobře koukalo ve 3D. Bohužel jsem na muzikál nestihla jít. Je to zkrátka příšerná blbost, ale pastva pro oči...!:-) No, třeba jednou k tomu pěknému moři dotočí dokonce i hezký film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí, příjemné herecké obsazení (teda až na Cher, tu bych aj vystřihnul), nestárnoucí písničky, solidní choreografie a ve finále i nečekaně upřímné dojemné. Nicméně příběh jako takový hraje snad ještě víc druhé housle než v případě jedničky a je opravdu prostinký. Mamma Mia má výhodu v nadupaném soundtracku, protože ABBA má tak výrazné melodie a texty, že je bez váhání pozná prakticky každý a kdo má naposloucháno, ten zas určitě ocení svěží covery. Fajn sequel, ale určitě o kousek slabší (moje oblíbená Our Last Summer mi chyběla) - jak po stránce letní atmosféry, tak samotného scénáře. ()

Reklama

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Nová Mamma Mia naprosto postrádá jakýkoliv příběh, nicméně je to nutně třeba? Já i zbytek kina jsme si to užili na plné čáře a ke konci filmu tam nebyl snad nikdo, kdo by netrsal a neodcházel s dobrou náladou. Casting se velmi povedl, Lily James byla kouzelná, jako vždy, akorát trochu škoda absence Meryl. Jediná výtka z mé strany je Cher, ta už byla moc i na mě :) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Upřímně, první díl je moje guilty pleasure. Na druhou stranu, ať si kdo chce, co chce povídá, formálně se jedná o kvalitně natočený a vystavěný muzikál. Dvojka je ovšem absolutní peklo - mizerné aranžmá písniček, příšerná choreografie, děsivý zpěváci (ono je rozdíl, když neumí zpívat Pierce Brosnan a když to neumí nějaká druhořadá TV hvězdička). Děj otřesně špatný. Každý muzikál musí více či méně ospravedlnit svůj fikční svět, v němž postavy začínají zničehonic zpívat a tančit. MM2 se o to vůbec nesnaží, přičemž činí tak nestoudně špatně, až je člověku 99 % stopáže stydno - postavy večeří v napoleonské restauraci - Waterloo, jedna postava se jmenuje Fernando - Fernando... Na všech, co zůstali od minula, vidíte, jak ukrutně je to nebaví - hlavně Brosnan a Firth. MM2 bude od teď vyhrávat žebříčky nejzbytečnějších a nejupachtěnějších sequelů... Ačkoliv, i to je v dnešní době obdivuhodný výkon. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není jednička, ale pořád je to super letní komedie. Nejde ani tak o děj, ale o písničky. Což je samozřejmě trochu škoda, protože ve finále se film rozpadne na jednotlivé videoklipy. Ale Mamma Mia je moje srdcovka, takže jim to odpouštím. Mohlo tu být víc Meryl a míň Cher, ale na mě to pořád funguje jako magnet a klidně bych snesla i třetí díl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Je to poprvé, kdy se Meryl Streep (Donna) objevila v pokračování některého ze svých filmů. (griph)
  • Cher byla nabídnuta i role v jedničce Mamma Mia! (2008), tu ale odmítla. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama