Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (332)

novoten 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší optimistická přímočarost, než bych čekal. Na originál nemá, ale ne snad kvůli samotnému námětu, ale třeba kvůli tomu, že prvnímu dílu otevřeně odporuje v rámci dějové kontinuity. Nepomáhají ani představitelé mladých verzí otcovského tria, kdy hlavně Harry a Bill mají repliky, které se téměř výhradně týkají toho, co by s Donnou právě chtěli provádět. Právě kvůli nim mě linka z minulosti víc štve než baví, jakkoli je Lily jako vždy plná šmrncu a gesta Meryl Streep má odkoukaná dokonale. V čem je dvojka bohužel stejná jako její předchůdce, je natahovaný konec, do kterého navíc vpadne v dlouho dopředu propáleném cameu Cher. Jindy mi její přítomnost nijak nevadí, ale tentokrát vážně vypadá, jak kdyby dorazila její vosková kopie od Madame Tussauds. A přes všechno výše zmíněné se nedokážu zlobit moc dlouho. Stačí aby stará garda v čele s Colinem Firthem provedla víceméně cokoli a celé dovádění má jako mávnutím kouzelného proutku přesně tu požadovanou šťávu, o kterou se celou dobu snaží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spadla mi sánka. V kontexte v tom, že predošlému dielu som takmer udelil odpad, ale zmiloval soma sa a išlo to o niečo vyššie. Minule nefungovalo snáď všetko, réžia, trapkovské herecké a muzikálové výkony a humor, ktorý nemal s humorom nič spoločné. Teraz, po desiatich rokoch, sa zrejme všetci okolo po všetkých tých ( zväčša negatívnych ) recenziách zobudili a natočili to, čo malo byť už pred desiatimi rokmi. A ja, som bol dojatý a šťastný, lebo po týchto opakovaných skúškach budem stále veriť, že to môžu napraviť v budúcnosti aj ostatné série. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytratila se živelnost prvního dílu a zůstal přezdobený romantický kýč s nulovým dějem. Slzopudná diskotéková telenovela. Pro zralejší nositele humoru se občas objeví vydařený žert. Estrádní zpěvačka Cher méně talentovaným kolegům ukázala, jaký má hlas. Film k vyčištění hlavy, který po divákovy vůbec nic nechce. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Na ty třpytky, žárovičky, hotýlky, vodní vlnky a překrásné přírodní prostředí (nedivím se, že se v Řecku hlavní hrdince tolik líbilo), se překrásně vizuálně koukalo. Jinak je to příšerný nereálný kýč se slabým dějem. Neustálé odkazy k "úžasné, adorované" mamce Meryl mi vadily, tuto herečku nemám v oblibě a čeho je moc, toho je příliš. Ale což. Je to muzikál a kdo od tohoto kousku čekal kdo ví co, ať se nediví, že bude za svojí naivitu potrestán nestoprocentním zážitkem.:-) Navíc ona i jednička "Mamma Mia" nestála za moc, (skoro za nic),tak co čekat od pokračování...? Veliká škoda, že jsem to neviděla v kině, protože na to moře a hotýlek by se mi moc dobře koukalo ve 3D. Bohužel jsem na muzikál nestihla jít. Je to zkrátka příšerná blbost, ale pastva pro oči...!:-) No, třeba jednou k tomu pěknému moři dotočí dokonce i hezký film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Konečně už vím, že slunce nikdy nezapadne. Juchat můžeme dál a pomůžou k tomu opět diskotékové vypalovačky švédského fenoménu. Příběhově se nedočkáme absolutně žádného překvapení, potencionální třenice jsou záhy udusány nebo přezpívány, nic se neřeší, zápletka si holt dala dovolenou. Meryl už není (tedy skoro), její dcera se chystá otevřít zrekonstruovaný hotel na ostrově, což na něj přivede i známé tváře z jedničky, zároveň se odehrává retro linka s mladou Meryl (moc fajn Lily James), abychom se dozvěděli (že jsme o to ale stáli, že?), jak se odehrálo její seznámení s třemi hošany. Však to znáte. Taneční choreografie je rutinní, výprava umělá, kostýmy snad ještě barevnější, tvůrci museli navíc sáhnout po sonzích, které nemají až tak chytlavou melodii. 40+ se přesto budou řádně nakrucovat v sedačkách. Nejen na Lily James, ale i na Amandu Seyfried se nicméně dobře kouká, nezklame ani trio Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård a Colin Firth, ač prostor mají hoši prachbídný. Autor obou hotelů Marigold Ol Parker už měl zřejmě v dětské postýlce to nejkýčovitější povlečení. Jenže na každého ona rozjuchanost prostě neplatí. Takže stejně jako u jedničky: lepší dvě, horší tři. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Cher byla nabídnuta i role v jedničce Mamma Mia! (2008), tu ale odmítla. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Film končí tým, že sa reflektory natočia na kameru a zabielia obraz. Rovnako končia aj niektoré hudobné videoklipy Abby, napríklad "Money, Money, Money" alebo "Super Trouper". (Astonko)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama