Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(100%) Viděno v kině a to 2x !!!! A JE TO TAM!!! Nechci moc srovnávat, jedničku miluju, ale tohle nejen, že se jí vyrovnalo, ale já bych řekl, že i svým způsobem překonalo! První film byl takový střeštěný, komediální, zato tahle záležitost mi přišla dost serióznější, vyspělejší a také dost romantičtější. Dějové linie krásně do sebe zapadli, sledovat mladou Donnu v podání Lily James – to byl kurevsky dobrý nápad. Nejen proto, že je Lily krásná ženská, tak i proto, že se do roli mladé Donny vžila opravdu bravurně. Ke konci dojde i na nějaké ty dojemné scény. Amanda Seyfried mě zde opět bavila, byla už rozumnější a zpívat nezapomněla. No, takže po příběhové stránce je to velmi silná záležitost. Dále, písně – naprostá BOMBA. Těžko říct, která mě bavila víc. K tomu skvělá CHER na konci. Běžně dokážu filmy rozebírat v komentářích do nekonečna, ale u tohohle to popsat slovy nemohu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni Mamma Mia! byla necekane super, plna ABBA hitu a pamatuju si jak jsem si ji presne pred 10ti lety uzival v lete v kine. Mamma Mia! Here We Go Again je uplne stejne prekvapive naprosto dustojne pokracovani. Bavilo me to, bylo zajimave sledovat restrospektivni story, prijemne prostredi, herci, feel-good atmosfera. Jediny problem je v hudbe, nejvetsi ABBA hity si uz vystrileli v jednicce, nektere se vrati, ale to uz jsme videli/slyseli a nove songy uz proste nejsou ani zdaleka takove pecicky. Jako film je to ale mozna i o neco lepsi, o cemz svedci o 10% vyssi hodnoceni jak na csfd, tak imdb. 7/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* mám rád písně skupiny ABBA, ale muzikály se u mě většinou míjí účinkem. Kdysi jsem viděl Mamma Miu a potvrdilo se mi, že tenhle druh vyumělkované zábavy není pro mě, Naštěstí hudba to drží nad vodou a taky to, že se jim podařilo na originální texty naroubovat hloupoučký příběh, který snad ani urazit nemůže. V hereckém obsazení jsou samé hvězdy, tak je to sázka na jistotu... přesto jsem nedokázal dát víc než jednu hvězdu. A to stejné platí i u druhého dílu, ke kterému jsem byl teď dotlačený :-). Hvězdičku taky dostane, ale tentokrát jen vybírá zbytky co kde upadly a patlá to páté přes deváté. Cher tam byla jen do počtu a herce to evidentně už tolik nebaví ... ale co by neudělali pro pár zlaťáků :-))) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Mamma Mia i po deseti letech zůstává ztřeštěnou záležitostí, u které se doporučuje pít nějaký alkohol, dvojka je úplně jiný film. Dospělejší, vycizelovanější a s mnohem lepší dramaturgií a výběrem písní. Výborné propojení obou časových rovin, mladé verze původního ansámblu se nemají za co stydět a zkrátka snímek celkově hraje na city, ale naštěstí vás nevydírá. V kolonce "executive producers" jsou totiž jména Richarda Curtise a Toma Hankse, což se na snímku odrazilo v tom nejlepším slova smyslu. Je to opravdu pecka a jsem mile překvapený. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já jsem se pokračování Mamma Mii docela obávala a to hned ze dvou důvodů, jednak kvůli dějové stránce a potom kvůli tomu, aby mi pokračování nezkazilo jedničku, což se naštěstí nestalo. Jednička byla určitě o hodně lepší, bláznivější, feel-good film, kdežto dvojka působila jako dospělejší a vážnější verze. Ono to ale ve výsledku nevadilo. Děj jako takový tam vlastně víceméně nebyl. Ve flashbacích jsme viděli starý známý příběh jak se Donna seznámila se Samem, Billem a Harrym a to, že víte jak to dopadne tomu vlastně vůbec nevadilo, protože je něco jiného jen slyšet jak to bylo, ale když to pak i vidíte, tak to tomu hned dodá další rozměr. Lily James byla v roli mladé Donny fakt skvělá, působila tak strašně přirozeně, že mi přišlo, že ani nehrála a bavila mě z celého filmu nejvíc. Ta současnost z ostrova pak působilo tak trochu nostalgicky, jako na návštěvě u známého, kterého jste dlouho neviděli. Sice tam nebylo vlastně vůbec nic o tom, čím si postavy prošly během těch deseti let, ale ono to vlastně ani nevadilo, to nejdůležitější tam bylo řečeno a já byla ráda, že se můžu na chvíli vrátit na Kalokairi. Ty nejznámější a nejlepší písničky si víceméně vyplýtvali v prvním díle, takže po hudební stránce to bylo trošku slabší, ale i tak se tam našlo spousta dobrých písniček, které se do toho prvního nepropracovali. Stejně mě ale nejvíc potěšilo repete těch klasických. 4* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Na móle môžeme vidieť loďku s nápisom "Chiquitita". Tak sa volá aj jedna z piesní Abby. (Astonko)
  • Některé noční scény se natáčeli v ateliérech. (JT19)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama