Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Larky 

všechny recenze uživatele

Castlevania rozhodně nepatří v herní historii k seriím, které by měly nějak zvlášť originální příběh, vlastně jde o čisté béčko. Proto není divu, že i prozatimní 4 díly Anime adaptace jsou klišovitě béčkové jako řemen. ------- Už úvodní díl, který se točí kolem toho, že se nasere samotný Drákula, protože mu pomatení lidé upálí jeho milovanou ženu a on na ně za odměnu povolá armádu přimo z pekla působí jako primitivní béčko z osmdesátých let. To zároveň neznamená, že by Castlevania nebyla zábavná, jen je potřeba brát příběh s velkou rezervou. Pak si totiž užijete parádní temnou atmosféru a skvěle brutální souboje, ale bohužel nic moc mimo to. Tedy zatím. Úvodní 4 díly jsou v podstatě jen jakousi předehrou, to hlavní by teprve mělo přijít a bude zajímavé sledovat, jestli se zejména scénář alespoň trošku oprostí od jednoduchého videoherního příběhu. Prozatím za čisté 3*. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Povedal by som že aj sa seriál celkom vydaril, aj keď animácia slabá. Dielov bolo dostatok no prvé série sa mi páčili viac. Ak si mám spomenúť na videohru hral som tušim iba nejakých pár minút. Viac by som ocenil seriál z prostredia Danteho pekla. Ale ani toto spracovanie castlevanie nebolo až tak zlé. Záver poslednej série bol skoro perfektný. 3* ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vystylizovaný seriál, který mě svým zpracováním zaujal už v prvním díle. Ta nekompromisnost a brutalita na každém kroku totiž seriálu vtiskly punc nevšednosti, což plně kvituji (takže rodiče, dost zvažte, jestli to budete sledovat se svými ratolestmi, s vyhřezlými střevy a podobně se zde nešetří). Hry jsem nehrál, takže příběh pro mě byl jednou velkou neznámou, na druhou stranu jsem byl ušetřen nějakého bližšího srovnávání. Příběh točící se okolo Trevora Belmonta, posledního lovce monster, mě chytl již v úvodu. Přidejte k tomu charismatického Drákulu (anglický dabing se zde povedl na jedničku) a máte zaděláno na úspěch. Co seriál seriál trochu sráží dolů, to je jednoznačně natahování (v tomto ohledu zejména vyhrává prostředek druhé a třetí série). Kdyby to tvůrci okrouhli na polovinu stopáže, tak by to ve výsledku odsýpalo asi více. Přesto se dost těším na čtvrtou sérii, jistou jiskru jsem v tom zaznamenal. Za mě prozatím obstojných 7/10 EDIT Čtvrtá série to mé hodnocení vytáhla na čtyři hvězdy, protože tak akcí napěchovanou podívanou jsem nečekal. Belmont opět hláškuje, ostatní mu zdatně sekundují, souboj se Smrtkou nezapomenutelný. A celkově uzavřeno stylem, že jsem spokojen :) Za mě Castlevania obdrží 7,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Možná to bude tím, že jsem tuto hru nehrál, ale absolutně mě to minulo. Doufal jsem v temný horror, řežbu, slušné napětí a pokud by přišla i dobrá akce, vrněl bych plnou a zjevnou spokojeností. Spousta z těchto vlastností ale jaksi nebyla na programu a pokud se něco dělo, tak buďto se neúměrně často žvatlalo anebo se někam padalo. Jediný známky lepšího napětí obsahovaly scény přesáklé krví či vyhřezlýma vnitřnostma, ale v ostatních méně zábavných momentech se ho snažila z páry vyčarovat ryze patetická herní hudba; neúspěšně. Nemůžu neříct, že by se na to nekoukalo špatně, protože artově to bylo solidní a když se mlátilo, tak to mělo grády (jen do těch rozkroků by se mohli kopat méně častěji). Ocenil bych už stopku nad omýláném anime klišé, že knězové jsou to největší zlo. Jako úvod větší série to není hrozné, ale jako samostatně stojící jednotka to funguje prachmizerně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Démon:"Lies? In your house of God? No wonder He has abandoned you. But we love you. We couldn't be here without you. Let me... kiss you." Už první minuty seriálu si mě zaháčkovaly - krásná animace, brutální stylizované výjevy (lebky, střeva, rozpůlené děti, potoky krve a tak), zajímavé postavy. Drákula už dlouho nebyl takhle zajímavý - ultramocné monstrum ovládající temnou magii a zároveň muž, jehož motivaci chápeme. A tleskám Grahamu McTavishovi za to, jak skvěle ho nadaboval (slyšíte každou emoci) a dal mu trochu znepokojivě nelidský, ale stále sexy hlas. Tvůrci si očividně půjčovali z Drákuly s Garym Oldmanem a já jim to nezazlívám. Na straně hodných máme cynického lovce monster Trevora Belmonta (skvělý hlas Richarda Armitage), polovičního upíra Alucarda (což je Dracula napsáno naopak, haha) a čarodějku Syphu, která je oba sekýruje. Tahle sestava se mi opravdu líbí. V první krátké sérii je vidíme dát se dohromady, v druhé už se jde natvrdo proti Drákulovi a jeho bandě upírů. Po první jsem chtěla víc, u druhé mi nepřišlo úplně zvládnuté tempo (hodně se mluví, hodná parta vlastně za osm dílů nic moc nestihne udělat a jejich postavy nejsou moc rozvinuté). Zkrátka to chtělo lepšího dramaturga, aby se seriál poskládal do lepšího celku. I tak je tohle jeden z nejpříjemnějších zážitků roku a těším se, co tvůrci předvedou příště. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama