Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

sheen 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Nocturne jsem si dal malý maratonek a shlédnul po delší době původní Castlevanii a musím uznat, že druhým shlédnutím je ten seriál ještě lepší. Člověk se nesmí nechat odradit tou první sérií, která je prostě nic neříkající.. Jakmile se dá Sypha, Trevor a Alucard dohromady, tak se se to neskutečně rozjede a seriál graduje a graduje a finální fight je epic. Celkově souboje jsou naprosto parádní. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je seriál inspirovaný sérií počítačových her, je úplně fuk, jestli je znáte, seriál s hrami má společného opravdu jen málo. Kdybych měla styl seriálu jednoduše popsat, tak si představte vizuální styl komiksového R-ratingového manga. S Drákulou. A nekromancií. A lovcem upírů a středověkým Bladem. A masakrem vesničanů skoro v každém dílu. Takhle násilný animovaný seriál jsem možná neviděla ještě nikdy. A kupodivu s tak dobře napsanými postavami - hlavně poslední zástupce slavné válečnické dynastie, Drákulův syn a dva lidští Drakulovi pomocníci. Abych jenom nechválila, tak hudba mohla být lepší a občas jako by se děj zastavil, aby nám postavy něco řekly o sobě a svých motivacích. Třetí série už je mimochodem schválená, takže uvidíme, kam se seriál posune. ()

Reklama

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Klasická americká škola komixu zpracovaná japonci. Příběh podle japonské hry. Násilí dostatek, krve také. Ale něco tam nefunguje. Snad určitá jednoduchost podání. Jako kdyby někdo, kdo ví oč se jedná radil někomu, kdo má problém zavázat si tkaničky. Škoda. Podíval jsem se, nezapomenu, ale že bych seděl a tleskal, tak to ne. Pěkná animace, pěkný scénář, slabší spojení dohromady. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Zatímco první série byla jen takové naťuknutí, jestli tohle zaujme někoho i mimo Japonsko, tak dalšími sériemi se z Castlevanie stává regulérní pecka, která baví dějem i vizuálem. Postavy jsou rozličné a zajímavé, postupné budování světa a mytologie vtáhne a člověk se nemůže dočkat dalšího dílu. První dvě série tvoří relativně uzavřenou kapitolu a třetí naopak velmi pěkně načíná další. Přibylo postav i dílů, takže se jde více do hloubky a baví to čím dál více. Castlevanie byla v herním světě velkým pojmem, ale v dnešní době je tato série úplně mrtvá a vcelku zapomenutá, takže je fajn se do tohoto zajímavého světa ponořit skrze povedený seriál. Přestože anime nemám rád, tak toto mě skutečně nadchlo a těším se na další série. Čtvrtá a poslední série neudělala zbytku ostudu a jedná se povedené zakončení celého seriálu. Jsem rád, že se to neroztahalo a udrželo si to potřebnou kvalitu. Má to začátek, prostředek i konec, navíc to i celé skvěle vypadá. Rozumná délka z toho dělá jasnou volbu pro všechny fanoušky anime a dobrého fantasy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První sezona je seznámení se světem. Vcelku jasně a přehledně se rýsují charaktery a připravují příběhy, které se rozvedou. S očekáváním jsem začal sledovat druhou sezonu a ta uměla vyrazit dech (především v závěru). Působivé, chytré a animací perfektně zasazené. Hudba ladí taky perfektně. Očekával jsem i trochu větší využití Drákulova dvora plného intrik a upírů s jiným názorem, ale nevadí. Třetí sezona je rozhodně lepší než první, ale působí jako další příprava na "sudou sezonu", která se rozjede. Především předposlední díl byl fenomenální, kdy se minimálně tři příběhy přiblížily ke svému vrcholu (některé i doslovně). Samotné finále pak bylo logicky zase o trochu slabší, ale to už je u seriálu celkem zvykem. Je rozhodně zajímavé, kam některé příběhy jdou a jsem zvědav, zda se vrátí Saint Germain nebo jak dlouho ještě bude Syphu a Belmonta bavit tenhle špinavý a amorální svět. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama