Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenze (52)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na fanmade film to má doslova výborný vizuál, podle toho bych vážně nepoznal, že to není oficiální produkce, ale scénář i výkony jsou uboze béčkové a hloupé. Škoda, protože jinak je vidět kolik práce někdo investoval do toho, aby to vypadalo vážně skvěle, ale sehnat slušnější herce už asi bylo nad síly tvůrců. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Od fan-made filmu se většinou očekává, že bude mít mizerný vizuál, podprůměrné herecké výkony, ale fakta nastudovaná lépe než původní autorka. Tady je to naopak, efekty působí parádně, herci ujdou, nicméně scénáristi netuší, co za zvíře je ve znaku Havraspáru (ne, není to havran), nebo kdy vlastně udělal Voldemort ze svého deníku viteál. Navíc si nemyslím, že by byla Voldemortova osobnost vyobrazena správně. Z nefanouškovského hlediska bych vytkl to, že scénář působí poslepovaně a ne-příliš záživně, byť třeba scéna u Hepziby Smithové byla povedená. I tak ale doporučuju, ať se na to podíváte, třeba budete mít jiný názor. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Tyhle krátké filmy moc nevyhledávám, i když se občas vyrojí nějaká ta výjimka. Harryho Pottera zbožnuji, tak jsem byl na toto zvědav. Vizuální, technická stránka, práce s kamerou – to vše mi přišlo velice zdatné, i postava mladého Voldemorta, nějaké ty efekty atd, ale to je asi tak všechno, jinak mě to teda moc nebavilo. Takže slabá 2* je pouze za snahu. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad na FanMade super, každopádně tam nemuseli cpát výmysly. Představit viteály mohli tvůrci i bez zbytečných postav o "dědicích", kteří stáli za starou bačkoru. Očekávala jsem v napětí smrtijedy a nedočkala jsem se ani zmínky. A rudé oči Voldemorta bylo jako co? Úděsné. Do teď jsem fanouškovská videa k mému oblíbenému příběhu HP nesledovala a po tomto ani sledovat nebudu.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na amatérsky projekt vcelku podarený vizuál a solídne herecké obsadenie. Samotný príbeh sa taktiež môže pýšiť určitou dávkou tajomna, ktorá diváka udržuje celých 50 minút v napätí. Najviac ale Voldemort: OotH zlyháva na poli dialágov. Tie na mňa mnohokrát pôsobili neuveriteľne silené, čo vo mne navodzovalo pocit, že ide iba o hrané divadielko. A to sa pri filmoch jednoducho stávať nemôže. Musia vás vtiahnuť do svojho deja a prekábatiť váš natoľko, že uveríte v reálnosť daného príbehu. Štvrtá hviezda je pridaná asi už len z čisto subjektívneho hľadiska, pretože ma tento fanúšikovský projekt veľmi nadchol, i keď pravda, dalo by sa na ňom ešte zapracovať. Prepracovanejší dej a scenár by z Origins of the Heir urobili fakt výnimočnú pecku. Takto ide stále slušný nadpriemer, ale pravdepodobne si ho užijú iba tí, čo na HP vyrastali. ()

Zajímavosti (4)

  • Na YouTube snímek vidělo za 4 dny téměř 8 milionů lidí a video se tak dostalo na 7. příčku v kategorii „Trendy“. (hansel97)
  • Studio Warner Bros. projekt schválilo, jelikož se jim velmi líbil trailer, tvůrci ovšem museli slíbit, že se bude jednat o neziskový projekt, a proto byl umístěn na YouTube. (hansel97)

Reklama

Reklama