Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele hony23 k tomuto seriálu (4)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Podrobnější hodnocení si nechávám do jednotlivých sezon, ale nevzpomám si na jiný seriál, který by mě bavil víc. Naprosto skvělé! ()

Série 3 (2019) (S03) 

Sláva, máme tu dlouho očekávané 3.pokračování. Tvůrci rozhodně nestáli před lehkým úkolem. Udržet laťku znovu tak vysoko se zdálo skoro nemožné a navíc to, že ve 2.sérii nechali zemřít možná nejoblíbenější postavu, vyvolalo dilema, zda a jak jí vrátit do série třetí. No musím říci, že nakonec se obojí docela povedlo, byť první půlka 3.řady o něco slabší byla a scénáristé navazovali na vlastně ukončený děj trochu krkolomně. Závěrečné díly ale přinesly opět dechberoucí podívanou a i proto považuji za nelidské týrání své osoby to, že série skončila vlastně uprostřed strhující akce a veškeré otázky zůstaly nezodpovězeny. Ne, to se opravdu nedělá, to je jak kdyby se milenka těsně před vyvrcholením zvedla a řekla, že to přijde za rok dokončit! Čekání na 4.sérii bude nekonečné :-( ()

Série 4 (2020) (S04) 

Tenhle seriál je pro mně prostě srdeční záležitostí. A to i přesto, že bych na něm našel spoustu chyb. Do děje občas vstupuje faktor náhody a spousta věcí je ve skutečnosti nereálných, např. operace prostřelené plíce bandou amatérů konzultovaná s chirurgem přes Skype. Může vám lézt také na nervy neustálé řešení osobních vztahů ve chvíli, kdy je potřeba se koncentrovat na boj s nepřítelem. Jenomže přesto děj hltáte napnutý jak struna, protože neustále vznikají nové krizové situace a vy víte, že se tvůrci v této dechberoucí pohádce pro dospělé nebojí občas obětovat některou z vámi oblíbených postav. Čtvrtou řadu jsem zhltnul za jediný den a protože ta opět končí v tom nejnapínavějším okamžiku, nedočkavě budu vyhlížet další pokračování. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Přesně ten případ, kdy tvůrci promarnili možnost ukončit seriál včas. Kdyby to udělali po loupeži v tiskárně cenin, měli by na kontě famózní a kultovní záležitost. Pokračování v bance bylo sice od počátku slabší, přesto dlouho přinášelo nadstandardní podívanou. A pak přišla 5. série. Chování lupičů i policie postavené na hlavu, uprostřed rozpoutané války se pořád řeší nějaké milostné avantýry a ždímají se divácké emoce neustálým vzpomínáním na padlé. Děj naprosto ztratil tempo nudnými flashbacky, bez kterých mohla být závěrečná řada klidně o 2 díly kratší. Konec se zkrátka nepovedl. Něco se proslýchá, že tvůrci plánují nový seriál, který bude věnován pouze postavě Berlína, miláčka diváků z první loupeže. Osobně jsem k tomuto nápadu dost skeptický a toto téma mi přijde vyčerpané, ale nechme se překvapit. ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama