Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Rian_witcher k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2017) (S01) 

Prvních 6-7 dílů bomba. Skvělý nápad okamžitě vtáhne do děje. Nenudíte se ani chvilku a to ani ve chvíli, kdy scénář v dalších dílech zjevně pokulhává. Ke konci už se natahuje pochybnými přehmaty, nelogickým chováním policie, rukojmí, lupičů přestávajících se zbytečně držet plánu a bohužel i Profesora, ten který promyslel plán do sebemenších detailů najednou sám způsobuje chyby a problémy. První série tedy dojede tak nějak ke konci, kdy už si říkám, že kdybych měl čekat rok na další sérii, asi bych ji už nepustil. Ale pustil jsem se do sledování až nyní po odvysílání 4 sérií, tak se hrdinně pustím i do druhé. Nakonec je ale krása vidět neokoukané tváře. Běžně sleduji americkou produkci, kde se střídá spousty herců ve stále stejných rolích. Navíc mi stále přijde herectví evropanů projevem prostě přirozenější. Emoce jsou emoce a nemusí hned někdo spouštět vodopád slz a nebo šíleně rudnout a řvát. Stačí gesto, mimika a pohled očí. Teď nebudu řešit praštěné chování postav, za to mohou scénáristé. Ale Úrsula Corberó (Tokio) a Enrique Arce (ředitel tiskárny) si dokázali se svými neuvěřitelně stupidními postavami poradit a i když mi byly postavy silně nesympatické, přesto jsem jim dokázal uvěřit, že taková hovádka opravdu existují. Ještě vysloveně chválím Pedro Alonsa (Berlin), Paco Touse (Moskva) a vyslovený sympaťák Darko Peric (Helsinky). ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série přinese ukončení loupeže a bohužel i přinese utrpení divákovi. Nelogičnosti se kupí jak v práci policie, tak i v bance a vlastně to chcete dokoukat jen proto, že ti herci jsou prostě skvělí a pár postav je tak sympatických, že chcete vědět jak to s nimi dopadne. Stále je pár výborných nápadů naroubováno na šílené hlouposti a tomu kdo měl hlídat logiku scénáře bych nafackoval. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Plusem je ve všudypřítomném flashbacku objevení se mnoha postav z první loupeže a spuštění nového plánu. Bohužel už po pár dílech se objevují další a další nesmyslnosti v chování postav. Plán je zjevně horší než v prvních dvou sériích a lidé se znovu chovají čím dál tím stupidněji. ()

Série 4 (2020) (S04) 

zbytečná série odnikud nikam. Mimo čím dál hloupější chování postav je série až příliš akčně zaměřená. Psychologie či plánování jdou mimo na úkor neuvěřitelných přestřelek v malých prostorách. ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama