Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze uživatele Mamlas k tomuto seriálu (6)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) 

Celkové zhodnocení seriálu po 5 sériích je za mě rozpačité. Na jednu stranu prima námět, dokonce 2x, filmařsky téměř OK, kromě trapné akce, na druhou stranu tady máme 80% žvatlacího prudícího balastu a tom, jak se kdo cítí, s kým kdo souloží a co si kdo o kom či o čem myslí. Kdyby to byly všechno jen pouhé 2 celovečerní filmy, prostě jednička a dvojka, bylo by zřejmě prima podívání. V tomhle provedení je to však jako velmi dobrý panák alkoholu naředěný 3 deci špinavé kalné vody. (24%) ()

Série 1 (2017) (S01) 

Po nadějném začátku 1. série v prvních 2 dílech pak už následuje jen zbytečný a sociální balast, otravný, nudný, užvaněný a rozplizlý. Věřil jsem, že na konci série to už nějak skončí. Bohužel. (25%) ()

Série 2 (2017) (S02) 

Ve 2. sérii přetrvává sociální vykecávačka, zabíjí to délka, nuda a žvatlání. Tato série je trochu hutnější než ta první. (29%) ()

Série 3 (2019) (S03) 

3. série začala nadějně a hodně mě bavila. Vydrželo to je chvíli. Pak už Netflus pokračoval tak, jak to umí nejlíp, tzn. nahradit smysluplný děj a akci řešením vztahů zúčastněných a balastem nekonečného žvanění o zbytečnostech. Ten ansámbl červených punkáčů mě svým přístupem postupně přesvědčil, abych začal fandit policii a přivítal jejich vyhlazení. Série klasicky neskončila nijak, tedy se prodá i jistě hrubě nadbytečný počet dílů ze série další. (37%). ()

Série 4 (2020) (S04) 

Když to shrnu, tak je 4. série patetická sociální vykacávačka záplatovaná rádoby akcí, aby se neunudili i ti nejskalnější fandové. Nikam to nesměřuje, jen se to převaluje na místě. Prvních 6 dílů je zhola zbytečných, zbylé jsou taky na nic, ale aspoň se hneme z místa. Nejslabší série a ano, tímto to stále nekončí, bo to tradičně žádný konec nemá. Tedy se ještě prodá další přehršel vycpávek i v další sérii. Kladu si otázku, kdy ty červené zločince konečně zlikvidují, aby se to mohlo s rozumem uzavřít. (15%) ()

Série 5 (2021) (S05) 

Série 5. plynule navazuje na předchozí sérii, která šla od desíti k pěti a tahle poslední jde od čtyř k nule. Prvních 8 dílů páté série je mix španělské telenovely, sociálního dramatu a céčkové akce doplněné velikou kupou dechberoucích blbých keců. To podle mě dovedlo tento seriál už hluboko pod hranu snesitelnosti. Poslední dva díly ho ale zachránily a vypadá to na skoro důstojný konec. Škoda těch 80% balastu. (16%) ()

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama